Cui rămâne averea lui Roberto Cavalli. Designerul a devenit tată pentru a șasea oară la vârsta de 82 de ani

Roberto Cavalli, renumitul designer de modă italian, a încetat din viață recent la Florența, la vârsta de 83 de ani. Tragicul eveniment vine la scurt timp după ce designerul a experimentat bucuria de a deveni tată pentru a șasea oară, la vârsta de 82 de ani, un capitol surprinzător și fericit în viața sa. 

Roberto Cavalli, cunoscut pentru abordările sale inovatoare în designul de modă, a lăsat în urmă o moștenire impresionantă în industria modei, caracterizată prin pasiunea pentru imprimeuri îndrăznețe și materiale extravagante, scrie realitatea.net. Pe lângă succesul său profesional, viața lui personală a fost la fel de colorată, marcând recent un nou început cu nașterea fiului său Giorgio, numit astfel în memoria tatălui său, pe care l-a pierdut la vârsta de patru ani.

Giorgio, cel mai mic membru al familiei Cavalli, este rodul relației lui Roberto cu modelul suedez Sandra Nilsson, cu care designerul a trăit o poveste de dragoste plină de afectiune. Diferența de vârstă dintre cei doi nu a împiedicat cuplul să împărtășească o legătură profundă, consolidată acum prin sosirea noului lor copil.

„Sandra se descurcă bine. Copilul, care s-a născut acum o săptămână chiar aici în Florența. Este frumos și a fost foarte emoționant să-l văd imediat după ce s-a născut. Numele lui este Giorgio, ca și bunicul său, tatăl meu… pe care naziștii l-au împușcat în masacrul de la Cavriglia, când aveam patru ani”, a declarat Roberto Cavalli, anul trecut.

Roberto Cavalli, un tată dedicat până în ultimele momente

Deși a trăit o viață plină de fast și recunoaștere, Cavalli a fost întotdeauna dedicat familiei sale. Cu cinci copii din căsătoriile anterioare și cu micul Giorgio, designerul a demonstrat că rolul de părinte a fost una dintre cele mai importante responsabilități și bucurii ale sale. Chiar înainte de a deceda, Cavalli a exprimat fericirea și emoția de a putea vedea și ține în brațe cel mai nou membru al familiei.

Averea celebrului om de afaceri va fi împărțită între cei șase copii ai săi, deși încă nu a fost făcut un anunț oficial în acest sens.

Moartea lui Roberto Cavalli a lăsat un gol în inimile celor dragi și a fanilor săi din întreaga lume. Cu toate acestea, viața continuă în special prin micul Giorgio, care va purta mai departe nu doar numele, dar și amintirea tatălui și bunicului său. Designerul va fi înmormântat într-o ceremonie privată la Florența, lăsând în urmă o moștenire de neegalat în lumea modei și o poveste de viață demnă de admirație.

Roberto Cavalli va fi amintit nu doar ca un titan al modei, ci și ca un om care a trăit cu pasiune până în ultimele momente ale vieții sale.

Creatura rară care a fost observată pe teritoriul României. Vine din Rusia 

Creatura rară observată recent pe teritoriul României, care e originară din Rusia. Aceasta nu apare, de obicei, la noi în țară în această perioadă din an, scrie fanatik.ro.

De curând, pe teritoriul României a fost observată o pasăre rară, de talie mare, care este originară din Rusia. Prezența ei la noi în țară, în această perioadă, reprezintă ceva cu totul neobișnuit.

Este vorba despre lebăda de iarnă, observată pe teritoriul județului Brașov, în localitatea Voila, pe 21 iulie 2024. Specia a fost văzută și în zilele de 4 și 7 august, în aceeași localitate.

De altfel, în același județ, dar în localitatea Dridif, specia a fost observată pe 26 iulie, potrivit observațiilor înregistrate pe Rombird.ro. 

Lebăda de iarnă este o specie de talie mare, având un aspect general greu de confundat. Adulți au un colorit complet alb, iar ciocul acestei specii este lung și subțire, de culoare galbenă, cu vârful și marginile negre.

Coloritul juvenililor este alb-murdar, cu tentă maronie, iar ciocul e maro deschis, cu vârful negru. Au o lungime a corpului de 140 – 160 cm, iar greutatea este de 5600 – 13100 de grame. Anvergura aripilor acestei specii e cuprinsă între 205 și 235 cm.

Echinocțiul de toamnă 2024. Din septembrie nopțile devin mai lungi

Pe 22 septembrie are loc echinocțiul de toamnă 2024. Este fenomenul care marchează prima zi din noul anotimp în emisfera nordică și care mai este cunoscut sub denumirea de toamna astronomică, scrie digi24.ro.

La începutul ultimei decade a lunii septembrie, ziua se micșorează, iar noaptea începe să crească. În 2024, echinocțiul de toamnă va fi la ora 15:43, ora Moldovei.

“Équinoxe” este derivat din “aequinoctium”, compus din „aequus” (care înseamnă egal) și “nox”, “noctis” (care înseamnă noapte). Termenul de echinocțiu sau echinox se referă la un fenomen astronomic care are loc de două ori pe an, primăvara și toamnă, în momentele în care ziua și noaptea sunt aproximativ egale în orice loc de pe Pământ, atât în emisfera nordică, cât și în cea sudică.

Au loc două astfel de fenomente: echinocțiul de primăvară și echinocțiul de toamnă. Primăvara, evenimentul astronomic reprezintă momentul în care Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 20 martie. Începând de la această dată, durata zilei, față de cea a nopții, va fi în continuă creștere, iar durata nopții, față de cea a zilei, va fi în scădere, până la data de 21 iunie când are loc solstițiul de vară. Echinocțiul de septembrie are loc în momentul în care Soarele traversează, din nou, Ecuatorul ceresc, de această dată din emisfera nordică în cea sudică. Punctul de intersecție din acest moment se numește „punct autumnal”.

După echinocțiul de toamnă, nopțile sunt mai lungi decât zilele, până la data de 21 decembrie, când are loc solstițiul de iarnă. La aproximativ o lună de zile distantă de la echinocțiul de toamnă are loc și schimbarea orei. În 2024 se trece la ora de iarnă în noaptea de 26 spre 27 octombrie, în ultima duminică din lună.

Incendiu uriaș cu intervenție sporită a salvatorilor, la Piața Centrală din Bălți, după ce mai multe buticuri cu haine au luat foc

Un incendiu uriaș s-a produs ieri, 31 august, la Bălți. Salvatorii din nordul ţării au intervenit pe teritoriul Pieţei Centrale conform nivelului sporit de intervenţie. Apelul a fost recepţionat la ora 15:43, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Potrivit informaţiilor focul a cuprins un container cu haine la Piaţa Centrală din municipiul Bălţi. La faţa locului pentru stingerea incendiului au fost îndreptate 7 echipe de pompieri. Conform datelor IGSU, focul a cuprins mai mult de 20 buticuri cu haine cu suprafaţă de circa 100m2.

Angajații IGSU au reușit localizarea arderii abia spre seară, la ora 17 : 34. La stingerea incendiului, pe teritoriul Pieții Vasile Alecsandri din municipiul Bălți au fost antrenate 15 unități de tehică și 50 de pompieri din cadrul IGSU. Victime nu au fost raportate. În urma arderii, focul a afectat buticuri cu haine pe o suprafață de 800m2. Datorită intervenției eficiente a forțelor și mijloacelor IGSU au fost salvate bunuri materiale pe o suprafață de circa 1200 m2. Efectivul IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea completă a incendiului.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

În spitalele din Turcia meniul bolnavilor este ca la restaurant. Internauții au rămas uimiți
Articolul anterior
O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?
Articolul următor