Cum a devenit un student milionar dintr-o distracție, scoțându-și la vânzare selfie-urile

Un student din Indonezia s-a îmbogățit nesperat după ce a transformat o colecție de selfie-uri în jetoane nefungibile, ca să se distreze.

Sultan Gustaf Al Ghozali, care studiază informatica, și-a făcut aproape 1.000 de fotografii stând în fața computerului în decurs de 4 ani, iar acum le-a transformat în NFT, articole digitale unice care pot fi cumpărate, vândute și stocate, scrie digi24.ro.

Tânărul de 22 de ani a stabilit inițial un preț de 3 dolari pentru un NFT, dar foarte repede valoarea lor a crescut vertiginos, după ce au atras atenția unor comercianți de criptomonede. Acum, o imagine se vinde cu 10.000 de dolari.

„Mi-am încărcat fotografia ca NFT, lol”, a scris el distrat pe Twitter pe 10 ianuarie. A doua zi a revenit cu un alt mesaj: „Nu pot să cred că oamenii mi-au cumpărat fotografiile NFT, s-au vândut deja 35 într-o singură zi”.

Până la urmă, în prima zi a vândut peste 200 de NFT-uri cu selfie-urile sale, iar alte sute au fost tranzacționate în zilele următoare pe platforma OpenSea.

„Mă gândeam că ar putea fi amuzant dacă ar fi colecționari de selfie-uri, dar nu m-am gândit niciodată serios că cineva ar dori să cumpere selfie-urile. De aceea am cerut doar 3 dolari”, a declarat Ghozali.

Selfie-urile sale se vând acum cu până la 12.500 dolari bucata, întreaga colecție, numită Ghozali Everyday, fiind evaluată la aproximativ 1,2 milioane de dolari.

Autoritățile fiscale locale l-au contactat deja prin intermediul Twitter pentru a-l informa că trebuie să plătească taxele, iar el încă se gândește cum să facă asta, pentru că încă nu le-a spus părinților despre noua sa avere.

„Ca să fiu sincer, încă nu am curajul să le spun părinților mei, ei s-ar întreba de unde am luat banii”, a explicat studentul

Un autobuz cu 46 de pasageri, implicat într-un grav accident la Căușeni. O persoană a decedat

Un grav accident rutier s-a produs în raionul Căușeni, în seara zilei de 26 aprilie. Un autoturism s-a ciocnit cu un autobuz, care avea la bord 46 de pasageri. În urma coliziunii, o persoană a decedat, iar altele 16 au fost transportate la spital. Informațiile au fost raportate de Pro TV, care face trimitere la datele poliției. 

Accidentul rutier a avut loc între localitățile Grigorievca și Baccealeia, raionul Căușeni.

Potrivit informațiilor, un automobil de model Nissan a ieșit la depășire, fără să se asigure, și s-a ciocnit cu un autobuz. Ulterior, autobuzul a ajuns pe acostament și s-a răsturnat. În autobuz se aflau 46 de angajați ai Muzeului Național de Istorie, care se întorceau dintr-o excursie.

În urma impactului, șoferul Nissan-ului a murit la fața locului. De asemenea, 16 persoane au fost rănite în accident. Acestea au fost transportate la spital de ambulanțe.

Verificați online statutul certificatului medical! Precizările Casei Naționale de Asigurări Sociale

Casa Națională de Asigurări Sociale amintește tuturor cetățenilor despre posibilitatea de a verifica online statutul certificatului medical.

Pentru a utiliza acest serviciu electronic urmează să introduceți în câmpul respectiv seria şi numărul certificatului (după cum se vede din imaginile de mai jos). 

Acest serviciu electronic permite beneficiarului să verifice statutul certificatului de incapacitate temporară de muncă.

Datele din certificatele de incapacitate temporară de muncă pot avea următoarele statute afişate pe ecran:

Mai multe informații utile referitor la indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă puteți găsi AICI.

”Ne înghite pământul!” Încă un oraș, de această dată din România, în alertă din cauza unei străzi care s-a surpat. Craterul s-ar fi extins peste noapte

Situație critică la Slănic Prahova, acolo unde o stradă s-a surpat și a apărut un crater adânc de doi metri. Zeci de localnici au fost evacuați, iar clădirile din împrejurimi sunt în pericol. Specialiștii geologi sunt în zonă și fac permanent măsurători. Până se va veni cu o concluzie, perimetrul de siguranță a fost extins, iar traficul rutier și pietonal este interzis, scrie digi24.ro.

ACTUALIZARE 14:15 La o zi după craterul format în oraș, localnicii au sesizat probleme și la grădinița Nr.1 din Slănic. Părinții au avertizat autoritățile că pereții unității crapă de pe o zi pe alta. Prefectul județului Prahova a trimis un control la grădiniță pentru a vedea dacă situația are legătură cu craterul din oraș. ISU a venit cu un răspuns în legătură cu această situație. „Urmare a sesizărilor primite, o echipă operativă a ISU Prahova s-a deplasat la imobilul cu destinația grădiniță, care se află la o distanță de aproximativ 400 m fața de locația unde s-a produs tasarea terenului, pentru a verifica informațiile conform cărora situația de urgență produsă în data de 25.04.2024 a afectat și unitatea de învățământ. La locul solicitării, pompierii au constatat existența unor crăpături la pereții imobilului, însă, conform reprezentanțiilor grădiniței, acestea existau și s-au accentuat”, a transmis ISU. Potrivit autorităților, în unitatea de învățământ nu se desfășoară activități. „Până la o expertiză de specialitate, nu putem confirma sau infirma că evenimentul produs reprezintă cauza accentuării crăpăturilor deja existente la unitatea de învățământ preșcolar. Totodată, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 25.04.2025, a fost adusă în discuție și locația grădiniței, experții cooptați neputând să formuleze o recomandare în lipsa unor expertize de specialitate. De asemenea, dorim să informăm că măsurile adoptate au fost luate gradual și au caracter preventiv, iar acestea au ca scop protejarea vieții cetățenilor și nu acela de a crea un disconfort. Dorim să mulțumim locuitorilor imobilelor din zona afectată pentru că au dat curs recomandărilor noastre și să-i asigurăm că toate instituțiile implicate în gestionarea acestui eveniment depun toate eforturile pentru ca disconfortul creat să aibă un impact cât mai mic”, se mai arată în comunicatul ISU.

Localnicii spun că trăiesc un coșmar și că se simt permanent în pericol.

O echipă de experți tehnici este prezentă la fața locului și face verificări pentru a stabili cauza producerii surpării și ce riscuri sunt în zonă. Se iau în calcul mai multe variante, inclusiv un lac subteran care să fi dus la această surpare. De asemenea, zona este exploatată de sute de ani și există și varianta ca sub loc să fie o galerie subterană.

O stradă aglomerată din Buriticupu, un oraș din nord-estul Braziliei, a ajuns acum o prăpastie largă cu o adâncime de 80 de metri – o clădire de 20 de etaje ar încăpea în ea. Canioanele formate în urma eroziunii solului avansează cu o viteză îngrijorătoare și distrug mii de case din America Latină și Africa și amenință terenurile agricole fertile din unele părți din China, SUA și Europa, potrivit BBC.

Ar fi ajuns o mândie mondială. Povestea sportivei care s-a retras la numai 22 de ani după ce a trecut printr-o perioadă de coșmar
Articolul anterior
Iarna se va transforma și va aduce riscuri asociate. Nu va mai fi cum era acum 150 de ani
Articolul următor