Cum să găsești motivația la început de an! Sfaturi utile

Este important să începi noul an cu dreptul, așa că iată cum îți poți recăpăta motivația. Mai jos, vei găsi cele mai utile sfaturi pentru tine și apropiații tăi.

separator

Nu te mai plânge – nu comentarile sunt cele care te ajută să iți recapeți motivația, ci dorința de a îți intra în ritm cât mai rapid. În ciuda oboselii și a lipsei de chef, fă un efort, adună-te și pune-te pe treabă. Vei observa că, iți vei reveni dorința de a munci pe măsură, că te implici tot mai mult în lucrurile pe care le ai de făcut.

Folosește doar afirmații pozitive – acestea te vor ajuta să iți recapeți determinarea. Nu spune „nu pot”, ci încurajează-te încontinuu și motivația nu va întârzia să apară. Și citatele motivaționale te pot ajuta să te repui în mișcare la început de an, așa că nu ar strica să citești câteva, poate chiar să iți pui un citat, două, pe ecranul telefonului sau pe cel al computerului, pentru a îți recapăta motivația pe parcursul zilei.

Setează-ți un set de obiective pentru noul an – pentru a obține rezultate bune, trebuie să îți setezi obiectivele pentru noul an. Fă-ți o listă cu țelurile pe termen scurt, dar și cu cele pe termen mediu, astfel încât să știi exact ce ai de făcut până la final de an. Făcând lista obiectivelor, îți vei reaminti ce iți dorești și vei fi mai motivată să dai tot ce ai mai bun pentru a obține lucrurile dorite. Poți reciti lista la câteva zile sau măcar o dată pe săptămână, pentru a îți aminti ce ai de făcut.

Ridică-te de la birou de câteva ori pe zi – ridicându-te de pe scaun, pui în mișcare tot sistemul sanguin. Accelerarea circulației sanguine îți pune și mintea în mișcare și te ajută să te simți mai determinat. Așadar, fă-ți un obicei din a te ridica, din când în când, de pe scaun. Profită de aceste pauze pentru a purta conversații cu colegii tăi – o atmosferă plăcută la locul de muncă face lucrurile mai ușoare pentru oricine.

Pune-ți muzică – o muzică bine aleasă, pe care o asculți în căști, te va ajuta să te pui în mișcare și să iți recapeți motivația de a face o sumedenie de lucruri la început de an. Fă-ți un playlist care să te pună în mișcare și să iți ofere o stare e bine. Cu cât ești mai deprimat din cauza că sărbătorile au trecut, cu atât mai greu iți va fi să iți recapeți determinarea.

Meditează pentru a-ți recăpata concentrarea – prin meditație, creierul este antrenat să se concentreze mai ușor. Practicând meditația cu regularitate, vei reuși să iți readuci atenția acolo, unde iți dorești de fiecare dată când e necesar. Meditația te învață și să iți controlezi gândurile, ceea ce înseamnă că vei învăță să ignori gândurile care nu aduc nimic bun, ba chiar îți scad productivitatea.

Sursa

Relația Anastasiei Cecati cu iubitul ei mergea rău încă de dinainte de nuntă
Articolul anterior
Fiul Nataliei Podolskaya și al lui Vladimir Presnyakov a moștenit talentul părinților săi
Articolul următor
Alte articole interesante