Cum să găsești motivația la început de an! Sfaturi utile

Este important să începi noul an cu dreptul, așa că iată cum îți poți recăpăta motivația. Mai jos, vei găsi cele mai utile sfaturi pentru tine și apropiații tăi.

separator

Nu te mai plânge – nu comentarile sunt cele care te ajută să iți recapeți motivația, ci dorința de a îți intra în ritm cât mai rapid. În ciuda oboselii și a lipsei de chef, fă un efort, adună-te și pune-te pe treabă. Vei observa că, iți vei reveni dorința de a munci pe măsură, că te implici tot mai mult în lucrurile pe care le ai de făcut.

Folosește doar afirmații pozitive – acestea te vor ajuta să iți recapeți determinarea. Nu spune „nu pot”, ci încurajează-te încontinuu și motivația nu va întârzia să apară. Și citatele motivaționale te pot ajuta să te repui în mișcare la început de an, așa că nu ar strica să citești câteva, poate chiar să iți pui un citat, două, pe ecranul telefonului sau pe cel al computerului, pentru a îți recapăta motivația pe parcursul zilei.

Setează-ți un set de obiective pentru noul an – pentru a obține rezultate bune, trebuie să îți setezi obiectivele pentru noul an. Fă-ți o listă cu țelurile pe termen scurt, dar și cu cele pe termen mediu, astfel încât să știi exact ce ai de făcut până la final de an. Făcând lista obiectivelor, îți vei reaminti ce iți dorești și vei fi mai motivată să dai tot ce ai mai bun pentru a obține lucrurile dorite. Poți reciti lista la câteva zile sau măcar o dată pe săptămână, pentru a îți aminti ce ai de făcut.

Ridică-te de la birou de câteva ori pe zi – ridicându-te de pe scaun, pui în mișcare tot sistemul sanguin. Accelerarea circulației sanguine îți pune și mintea în mișcare și te ajută să te simți mai determinat. Așadar, fă-ți un obicei din a te ridica, din când în când, de pe scaun. Profită de aceste pauze pentru a purta conversații cu colegii tăi – o atmosferă plăcută la locul de muncă face lucrurile mai ușoare pentru oricine.

Pune-ți muzică – o muzică bine aleasă, pe care o asculți în căști, te va ajuta să te pui în mișcare și să iți recapeți motivația de a face o sumedenie de lucruri la început de an. Fă-ți un playlist care să te pună în mișcare și să iți ofere o stare e bine. Cu cât ești mai deprimat din cauza că sărbătorile au trecut, cu atât mai greu iți va fi să iți recapeți determinarea.

Meditează pentru a-ți recăpata concentrarea – prin meditație, creierul este antrenat să se concentreze mai ușor. Practicând meditația cu regularitate, vei reuși să iți readuci atenția acolo, unde iți dorești de fiecare dată când e necesar. Meditația te învață și să iți controlezi gândurile, ceea ce înseamnă că vei învăță să ignori gândurile care nu aduc nimic bun, ba chiar îți scad productivitatea.

Sursa

Vreme rea în România! De la 20 de grade Celsius, temperaturile au scăzut brusc! Grindina a lovit deja mai multe localități

Vremea s-a schimbat în unele zone din România. De la 20 de grade Celsius, temperaturile au scăzut brusc în mai multe judeţe. Câteva localităţi din Brăila şi Bacău au fost lovite astăzi de grindină. Bucăţile de gheaţă au distrus copacii abia înfloriţi. De mâine, vremea se strică în jumătate de ţară. În Est, Vest şi Nord vor fi coduri galbene de vânt și ploi, scrie observatornews.ro.

Specialiștii au emis o informare meteorologică valabilă în intervalul luni, ora 6.00 – miercuri, ora 21.00. În documentul meteorologilor se face referire la intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Cea mai mare grevă din Germania din ultimii ani, anunțată pentru luni. Transportul va fi paralizat

Milioane de oameni care fac naveta la serviciu trebuie să se aștepte luni la o paralizare a transporturilor în Germania. Atât traficul feroviar, cel cu mijloacele de transport în comun, cât și aeroporturile vor fi în mare parte în grevă la nivel federal, au anunțat atât sindicatul prestatorilor de servicii, Verdi, cât și sindicatul căilor ferate și transporturilor EVG, conform Deutsche Welle citată de radiomoldova.md.

Conflictul tarifar de la căile ferate Deutsche Bahn și din serviciile publice riscă să se transforme în cea mai mare grevă care a avut loc în Germania în ultimii ani, notează DW.

Greva va paraliza transportul feroviar, aproape toate aeroporturile, căile navigabile, porturile germane și serviciile de autostradă.

Compania feroviară germană Deutsche Bahn a anunțat că din cauza grevei de avertisment se vede nevoită să suspende luni în totalitate traficul feroviar pe distanțe lungi, fiindcă nu există posibilitatea organizării unui plan de avarie.

Și în traficul feroviar regional și urban „trenurile nu vor circula decât prin excepție”, a comunicat compania.

Lupta pentru majorarea salariilor va afecta și mare parte din aeroporturi.

Sindicatul cere majorarea salariilor cu 10,5%, minimum cu 500 de euro lunar. EVG negociază la rândul său cu patronatul în numele a 230.000 de angajați în cadrul a 50 de companii feroviare și firme de transport în comun, și insistă asupra creșterii cu 12% a salariilor, minimum cu 650 de euro în plus pe lună.

Ofertele făcute de Deutsche Bahn și de ceilalți angajatori se rezumă la o creștere cu cinci procente a salariilor și de plăți unice de maximum 2500 de euro. Partenerii sociali se acuză reciproc de eșuarea negocierilor salariale desfășurate în lunile februarie și martie, mai scrie DW, care citeaza DPA și AFP.

Tragedie pe mare! Cel puțin 29 de migranți care încercau să ajungă în Italia au murit înecați

Cel puțin 29 de migranți au murit după ce cel puțin două ambarcațiuni s-au scufundat în largul coastelor tunisiene la câteva ore distanță una de cealaltă, transmite Mediafax. Migranții subsaharieni încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Italia.

Este cel mai recent caz dintr-o serie de răsturnări de ambarcațiuni cu migranți în largul coastei tunisiene în ultimele zile, alte cinci ambarcațiuni scufundându-se în ultimele patru zile, potrivit BBC. Acest lucru vine după ce Tunisia a lansat o campanie împotriva migranților africani fără documente.

Între timp, oficialii italieni de pe insula Lampedusa spun că sunt copleșiți, după ce un număr record de 2.500 de migranți au sosit în ultimele 24 de ore.

Giorgia Meloni avertizează Europa că se află în pragul unei crize a refugiaților

Premierul italian de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a avertizat că Europa riscă un val uriaș de refugiați sosind pe coastele sale.

Tunisia a devenit un punct de legătură pentru migranții care doresc să ajungă în Europa, cifrele ONU arătând că cel puțin 12.000 de migranți care au debarcat anul acesta pe coastele Italiei au plecat din Tunisia. Această cifră a fost de doar 1.300 în aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, paza de coastă tunisiană afirmă că ia măsuri pentru a opri trecerea migranților, după ce a oprit aproximativ 80 de nave care se îndreptau spre Europa în ultimele patru zile, potrivit agenției de știri Reuters. De asemenea, aceasta spune că a reținut peste 3.000 de migranți.

Relația Anastasiei Cecati cu iubitul ei mergea rău încă de dinainte de nuntă
Articolul anterior
Fiul Nataliei Podolskaya și al lui Vladimir Presnyakov a moștenit talentul părinților săi
Articolul următor