Dan Negru este cel mai bogat prezentator TV, dar și-a dat copiii la o școală obișnuită

Luni, copiii din România au revenit la școală, iar rețelele de socializare au fost pline cu fotografii inclusiv ale vedetelor care și-au însoțit picii în bănci. Majoritatea acestora și-au dus odraselele la școli sau grădinițe private, unde plătesc bani grei pentru educația ”mai specială” de acolo. Jurnaliștii au remarcat faptul că Dan Negru, unul dintre cei mai bogați prezentatori de televiziune a ales pentru cei doi copii ai săi o școală de cartier și au încercat să afle de ce a făcut asta, dar și despre diferențele dintre învățământul privat și cel de stat.

România e ticsită de părinți de bani gata, cu bani făcuți ușor și care nu dau doi bani pe educație”

Dan și-a amintit cu nostalgie și de anii copilăriei, când mânca școală pe pâine, iar părinții îl ”taxau” pentru micile obrăznicii: ”Mai primeam câte o scaltoagă!”.

”Un profesor bun îți poate schimba viața”

Dan Negru a vorbit într-un interviu despre diferențele dintre învățământul privat și cel de stat și motivează de ce a ales cea de a doua variantă, pentru copiii lui, Daria, elevă în clasa a-V-a, și Bogdan, elev în clasa a-lV-a: ”Școala de stat pare că-i dă unui copil mai mulți anticorpi pentru viitorul în România, dar cel mai important în decizia noastră au contat învățătorii și profesorii. Un profesor bun îți poate schimba viața”.

Ce spune despre importanța purtării uniformei școlare: ” Eu cred că uniforma uniformizează și estompează din frustrări”

La întrebarea dacă e bine sau nu ca micii școlari să mai poarte clasica uniformă, Dan este de părere că această ținută îi învață pe copii că ”haina nu face pe om” și, astfel, se pot concentra mai mult pe alte lucruri importante în viață:

”Eu cred că uniforma uniformizează și estompează din frustrări. România e ticsită de părinți de bani gata, cu bani făcuți ușor și care nu dau doi bani pe educație, crescându-și copiii în spiritul aroganței, îmbrăcându-i scump și de fiță. Uniforma te face să nu pui accent pe ambalaj. Degeaba îi învățăm pe copii la școală proverbe, precum „nu haina îl face pe om”, dacă nu le și arătăm asta”.

Nu ar vrea ca fiica și fiul lui să devină tot vedete tv: ” Îmi doresc o meserie departe de ecrane media”

Dan Negru susține că nu ar vrea ca fiica și fiul lui să îi calce pe urme, adică să viseze la o carieră în televiziune, pentru că nu totul este roz și poleit cu aur, așa cum pare de la distanță:

”Este prea devreme ca să-și găsească drumul în viață, dar eu îmi doresc o meserie departe de ecrane media și am noroc că deocamdată nu sunt pasionați de asta”, a mai mărturisit Dan Negru pentru Ego.ro.

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani la Comrat: Sunt funcționari din conducerea Găgăuziei

La moment, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI desfășoară percheziții în Sudul țării. Acțiunile au loc cu sprijinul angajaților „Fulger” în cadrul unei cauze penale de evaziune fiscală și spălare de bani, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Presa din regiune scrie că sunt vizați funcționari din conducerea Găgăuziei, cum ar fi prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al autonomiei, Ilia Uzun, și deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Ruslan Ulianovschi.

Oamenii legii urmează să revină cu amănunte la finalizarea acțiunilor procesual-penale, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Primul lot de ouă din Republica Moldova a ajuns în UE

La data de 20.11.2024, primul lot de ouă de consum (categoria A) din Republica Moldova  a ajuns pe piața Uniunii Europene (UE), informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, producătorul care, la data de 08 octombrie 2024, a fost listat cu dreptul de export pe piața europeană, a lansat prima operațiune de export de ouă de consum. 

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă agenților economici să exploreze piața Uniunii Europene, înaintând, în acest sens,  cererea pentru export la ANSA. 

Suntem deschiși să acordăm tot sprijinul necesar pentru a ajuta operatorii din domeniul alimentar să se alinieze standardele UE prin modernizarea unităților de producere și a centrelor de colectare, marcare și ambalare a ouălor. 

Avem încrederea că, prin efort comun,  accederea produselor autohtone de origine animală, pe cele mai mari piețe internaționale, va fi mai ușoară.

La Chișinău ar putea fi construită o centrală de producere a energiei electrice

La Chișinău ar putea fi construită o centrală de producere a energiei electrice, care să asigure consumul pentru toată țara, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, la emisiunea „Dimineața cu Radio Moldova”. Potrivit oficialului, licitația pentru un asemenea proiect a fost deja anunțată, iar investitorii prezintă un interes sporit. Scopul autorităților de la Chișinău este de a elimina dependența de importul de energie, a mai precizat premierul, scrie radiomoldova.md.

Am anunțat licitația și avem interes din partea investitorilor să construiască o stație la Chișinău de o capacitate suficientă, încât să ne asigure cu energie în Republica Moldova. Avem o creștere foarte bună a investițiilor în energia regenerabilă, și acest lucru la fel este important. Republica Moldova are toate șansele să aibă o cotă destul de mare a energie verzi. Ceea ce este foarte benefic la energia verde este că nu mai imporți agent termic cum ar fi gaz natural, altfel de combustibil lichid sau solid etc”, a spus Dorin Recean.

Potrivit Energocom, în lunile iulie-septembrie, ponderea energiei produse de Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană constituie 82%, în timp ce termocentralele din Chișinău și Bălți au generat doar 1% din necesarul de consum. Energia regenerabilă acoperă șase la sută din consum, iar restul este achiziționat de pe piața internațională.

Un mire și-a dat de gol mireasa, în fața invitaților, că l-a înșelat. Le-a arătat pe un proiector imagini din dormitor
Articolul anterior
Ce să-i scrii după prima întâlnire. Mesajul potrivit pentru a-l trimite partenerului
Articolul următor