Dansatorii ansamblului Hecenii, aplaudați de deputați la Parlament

Astăzi, 11 aprilie, dansatorii Ansamblului „Hecenii”, care au obținut Golden Buzz la „Românii au talent”, și coregraful lor, Dionisie Cobîlaș, au fost invitați la ședința Parlamentului. Colectivul a fost aplaudat de deputații Parlamentului R. Moldova.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe membrii ansamblului, menționând că poporul R. Moldova este talentat și are cu ce se mândri.

„Acești tineri au făcut senzație la o emisiune TV din România și au dus faima țării noastre. Prestația lor ne-a convins încă o dată că avem un popor talentat, că avem cu ce ne mândri. Aici un merit deosebit îl are coregraful acestor copii – Dionisie Cobîlaș, care de la vârsta de 19 ani conduce acest ansamblu. Chiar dacă anul trecut ați fost concediat, Dvs. nu ați cedat. Ba mai mult, cum ați spus: atunci când muncești, dansezi cu ardoare, apar și rezultatele. Iată că rezultatele au apărut”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Cod galben de averse puternice, emis în Moldova

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru astăzi, 28 mai 2024, în intervalul orar 13:50 – 24:00.

În țară, se prevăd descărcări electrice, ploi de scurtă durată Izolat, averse puternice (15-25 l/m²), grindină slabă, Intensificări ale vîntului în rafale de până la 15-18 m/s.

Ala Nemerenco, aleasă vicepreședinte al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Mondiale a Sănătății desfășurate la Geneva

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a fost aleasă vicepreședinte al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Mondiale a Sănătății desfășurate la Geneva.

Pe pagina sa de facebook, Ala Nemerenco și-a împărtășit unele dintre impresiile acestui eveniment.

,,Astăzi două lucruri mi-au umplut inima de mândrie.

Primul este că am fost aleasă Vicepreședinte al celei de-a 77-a sesiune a Adunării Mondiale a Sănătății (WHA 77) la care particip în calitate de ministru al Sănătății și care se desfășoară în Geneva.

Adunarea Mondială a Sănătății este organul suprem de decizie al Organizației Mondiale a Sănătății și reunește 194 de state membre care se întâlnesc anual, la Geneva, pentru a stabili prioritățile și politicile OMS.

Iar al doilea este că în restaurantul la care am fost invitată seara (cel mai popular restaurant din Geneva la care foarte greu poți găsi locuri libere fără o comandă din timp – Les Armures), am aflat că bucătarul șef este un moldovean de-al nostru. Ion este mândria restaurantului, dar poate, și a Genevei, și bucatele elvețiene într-adevăr au fost delicioase. Bucuroasă că l-am cunoscut, iar desertul din poză a venit din partea bucătarului șef, pregătit de el personal.

Cu așa oameni, chiar dacă nu sunt acasă, țara noastră, mică și dragă, va reuși să renască. Fiindcă bogăția ei sunt oamenii. Cu drag, din Geneva”, a punctat Ministra Sănătății.

Ar putea fi o imagine cu Sacré-Cœur

Secția pediatrie a Spitalului raional Anenii Noi, reparată capital

Condiții mai bune pentru micii pacienți! Secția pediatrie a Spitalului raional Anenii Noi a fost reparată capital.

Lucrările de renovare au fost defășurate în cadrul unui proiect investițional finanțat din fondul de dezvoltare și modernizare al CNAM.

foto: Facebook/Ala NemerencoAr putea fi o imagine cu 4 persoane şi jucărie

Ar putea fi o imagine cu uşă glisantă, spital şi în interior

Premieră pentru țara noastră: șase femei vor fi numite în funcții de conducere în cadrul Poliției Naționale
Articolul anterior
Ministerul Educației a aprobat lista Centrelor de Bacalaureat pentru sesiunea 2024
Articolul următor