DARA a trăit un an cât o zi!

DaraCu pași mici dar siguri, DARA a ajuns la aniversarea unui an de la lansarea proiectului. Un an plin de emoții pozitive, realizări frumoase și experiențe muzicale.

separator

”Ultimul an din viață mea a fost acel prim an, care poate fi comparat cu o viață. E anul în care Nicoleta a devenit DARA. Poate nu e cazul să spun câte am trăit, câte am cunoscut, câte am învățat, câte am greșit. Dar cred că e cazul să le spun acelor oameni care au fost alături de mine, că fără ei nu ar fi fost Dara și că fără ei nu aș fi învățat să apreciez detaliile! Doar ei au crezut, și cred că eu pot fi parte a dorinței lor (ne)bune de a schimba multe lucruri în Moldova. Și e FERICIRE, credeți-mă, să stai lângă acești oameni, să lucrezi cu ei, și să fii mereu îndrăgostită”, a scris interpreta pe un site de socializare.

dara2Cu aceasta frumoasa ocazie, producătorul proiectului DARA, Alla Donțu, a furnizat mass-mediei un comunicat prin care aduce mulțumiri presei și publicului pentru susținerea și promovarea proiectului, pentru mesaje, aprecieri și critici.

”Ne învățați să fim mai buni! În echipă am reușit să realizăm piese și videoclipuri frumoase precum „Open your eyes”,”Влюблены”, „Жить Выбираем”, ”Sunt acasă” și cel mai recent single „Despre asta”.
Alături de voi am reușit să realizăm multiple campanii sociale și să atingem cele mai sensibile subiecte cum ar fi – ecologia, toleranța, discriminarea.
Și doar impreuna am putea dezvolta și perfecționa  cultura și spiritul  național”, scrie în comunicat.

Pe parcursul unui an de zile multe lucruri s-au întâmplat  dar unele detalii, totusi, au rămas necunoscute, neauzite, nevăzute. Toate astea au fost adunate într-un filmuleț despre culisile proiectului DARA.

”Nu este un film despre DARA! Este un film despre o fată de 19 ani, care luptă să își vadă visul realizat”, a spus interpreta

Tot cu ocazia împlinirii a unui anișor, DARA a făcut un dar celor care îi apreciază creații și munca care o face, site-ul său oficial www.dara.md. Este locul unde activitatea proiectului va fi ca o carte deschisă, accesibilă pentru fiecare.

Text: Natalia Bodiu

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior, scrie agrotv.md.

Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății pe exterior și interior, s-a făcut hidroizolarea pasajului superior, au fost restaurate trei bolți și s-a conservat ceea a fost scos la evidență în ultimul sezon arheologic – gura de lup de la intrarea Cetății Soroca. A fost instalat și un ascensor într-unul din turnurile cetății pentru persoanele cu dizabilități.

A doua etapă a proiectului de restaurare a costat un milion și 600 de mii de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Prima etapă a proiectului s-a încheiat în 2015.

Dansatorii din Moldova, locul I la Campionatele Europene de Dans Sportiv

În perioada 13-14 aprilie, Federația Dansului Sportiv din Moldova a desfășurat doua Campionate Europene la Dans Sportiv. Este vorba despre Campionatul European Adult Standard la care au participat 56 de perechi de sportivi din 29 țări și Campionatul European de până la 21 ani la care au participat 26 de perechi de sportivi din 18 țări, scrie goodnews.md.

Potrivit Federației Dansului Sportiv din Moldova, la ambele campionate, dansatorii din R. Moldova au câștigat locul I.

De asemenea, în această perioadă, Federația a organizat opt competiții de rating mondial  WDSF Open. Este vorba despre:

  • WDSF Open Under 21 Standard la care au participat 18 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I și III;
  • WDSF Open Under 21 Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul III și IV;
  • WDSF Open Youth Standard la care au participat 36 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul IV și V;
  • WDSF Open Youth Latin la care au participat 45 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior II Standard la care au participat 32 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul II, III și IV;
  • WDSF Open Junior II Latin  la care au participat 33 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior I Standard  la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, III și V;
  • WDSFOpen Junior I Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, II și V.

Încă un proiect frumos la Măgdăcești! În sat au fost instalate bănci de relaxare pentru oameni

Locuri de relaxare pentru locuitorii din Măgdăcești, raionul Criuleni! 30 de bănci noi au fost instalate de-a lungul principalelor alei din sat, anunță primarul localității Liuba Cojocaru.

”Această inițiativă este dedicată în special persoanelor în etate, persoanelor cu mobilitate redusă, dar și pentru toți locuitorii care simt necesitatea să se odihnească în drumul lor către casă, serviciu, biserică și alte instituții.

Pentru a menține curățenia și ordinea, ne pregătim să instalăm alături și urne de gunoi.

Stimați locuitori, vă invităm să vă bucurați de noile amenajări, de asemenea, să lucrăm împreună pentru a menține spațiul curat și primitor pentru toată lumea.”, mai spune primarul de Măgdăcești.

Măgdăcești este unul dintre cele mai moderne sate din țară.

Este un sat cu tradiții, oamenii frumoși, infrastructură dezvoltată și cu un viitor care inspiră încredere. Este una din puținele localități din Republica Moldova care a reușit să se ridice din ruinele anilor 90 și să se dezvolte uimitor.

Vă invităm să urmăriți un VIDEO inedit despre satul Măgdăcești de ieri și de astăzi. Astfel ar trebui să arate toate satele din țară!

Cei mai geniali copii din lume!
Articolul anterior
Cum poți treci peste instabilitatea emoțională
Articolul următor