DARA a trăit un an cât o zi!

DaraCu pași mici dar siguri, DARA a ajuns la aniversarea unui an de la lansarea proiectului. Un an plin de emoții pozitive, realizări frumoase și experiențe muzicale.

separator

”Ultimul an din viață mea a fost acel prim an, care poate fi comparat cu o viață. E anul în care Nicoleta a devenit DARA. Poate nu e cazul să spun câte am trăit, câte am cunoscut, câte am învățat, câte am greșit. Dar cred că e cazul să le spun acelor oameni care au fost alături de mine, că fără ei nu ar fi fost Dara și că fără ei nu aș fi învățat să apreciez detaliile! Doar ei au crezut, și cred că eu pot fi parte a dorinței lor (ne)bune de a schimba multe lucruri în Moldova. Și e FERICIRE, credeți-mă, să stai lângă acești oameni, să lucrezi cu ei, și să fii mereu îndrăgostită”, a scris interpreta pe un site de socializare.

dara2Cu aceasta frumoasa ocazie, producătorul proiectului DARA, Alla Donțu, a furnizat mass-mediei un comunicat prin care aduce mulțumiri presei și publicului pentru susținerea și promovarea proiectului, pentru mesaje, aprecieri și critici.

”Ne învățați să fim mai buni! În echipă am reușit să realizăm piese și videoclipuri frumoase precum „Open your eyes”,”Влюблены”, „Жить Выбираем”, ”Sunt acasă” și cel mai recent single „Despre asta”.
Alături de voi am reușit să realizăm multiple campanii sociale și să atingem cele mai sensibile subiecte cum ar fi – ecologia, toleranța, discriminarea.
Și doar impreuna am putea dezvolta și perfecționa  cultura și spiritul  național”, scrie în comunicat.

Pe parcursul unui an de zile multe lucruri s-au întâmplat  dar unele detalii, totusi, au rămas necunoscute, neauzite, nevăzute. Toate astea au fost adunate într-un filmuleț despre culisile proiectului DARA.

”Nu este un film despre DARA! Este un film despre o fată de 19 ani, care luptă să își vadă visul realizat”, a spus interpreta

Tot cu ocazia împlinirii a unui anișor, DARA a făcut un dar celor care îi apreciază creații și munca care o face, site-ul său oficial www.dara.md. Este locul unde activitatea proiectului va fi ca o carte deschisă, accesibilă pentru fiecare.

Text: Natalia Bodiu

Doi moldoveni, răniți într-un accident rutier în Ungaria

Doi moldoveni au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc vineri, 23 februarie, pe o şosea din Ungaria.

Ungaria: Doi moldoveni, răniţi într-un accident rutier. Precizările MAEImagine simbol

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Filip Cojocaru, accidentul rutier s-a produs pe drumul principal din direcția Ártánd spre Berettyóújfalu, în districtul administrativ Hajdú-Bihar, transmite Publika.press.

Ambasada Republicii Moldova la Budapesta s-a autosesizat și a solicitat informații de la autoritățile maghiare referitor la circumstanțele producerii accidentului. 

Autoritățile locale au informat misiunea noastră diplomatică că printre cetățenii Republicii Moldova nu sunt decedați.

Conform autorităților, cei doi moldoveni au suferit răni ușoare şi li s-a oferit toată asistența necesară.

Ocnița: Un bărbat a murit pe patul de spital, după ce a fost snopit în bătaie de către un tânăr

Un bărbat a murit pe patul de spital, după ce ar fi fost bătut de către fiul concubinei sale.

Potrivit Pulsmedia.md, cazul a avut loc în după-amiaza zilei 22 februarie, în jurul orei 17:15, în orașul Ocnița, iar în dimineață zilei de 23 februarie, victima a murit la spitalul raional.

Sursa citată menționează că victima s-a dovedit a fi un bărbat de 63 de ani, iar concubina acestuia a sunat la serviciul unic de urgență 112 și a alertat Poliția despre faptul că fiul ei de 33 de ani, în urma unui conflict l-a bătut crunt pe concubinul ei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție unde l-au găsit pe agresor în stare de ebrietate, dar și pe victima care ar fi refuzat să depună plângere pe numele acestuia. Totuși, polițiștii au emis pe numele său un ordin de restricție pe un termen de zece zile.

Agresorul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că acesta avea 0,75 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Atac în Rusia. Cea mai mare fabrică de oțel, în explozii. Cetățenii sunt îngroziți

În noaptea de 24 februarie, la Lipețk, localitate situată în vestul Rusiei aproape de granița cu Ucraina, s-au auzit explozii puternice. Mai multe drone au lovit Uzina Metalurgică Novolipețk, cea mai mare fabrică de oțel din Federația Rusă.

Exploziile au avut loc sâmbătă, 24 februaruie, în jurul ore 03:00, la exact doi ani de la începutul războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, transmite Ziare.com.

Localnicii notează că au auzit sunete de drone și cel puțin trei explozii, după care a izbucnit un incendiu puternic la întreprindere. Angajații fabricii s-au refugiat imediat într-un adăpost.

Cu toate acestea, cel puțin o persoană a fost rănită. Nu există informații despre starea victimei. Canalul rus de Telegram „VChK-OGPU”, despre care se crede că este asociat cu serviciile ruse de informații, susține că ținta atacului a fost secția de sinterizare și atelierul de pregătire a minereului, adică echipamente importante în procesul de producție.

Potrivit guvernatorului regiunii Lipețk, Igor Artamonov, atacul nu a cauzat prea mult rău întreprinderii.

Uzina metalurgică Novolipețk (NLMK) este cea mai importantă și strategică întreprindere a complexului militar-industrial rus. Produce cel puțin 18% din oțelul Federației Ruse, care este folosit, printre altele, pentru producția de echipamente militare, rachete balistice și de croazieră, precum și focoase nucleare, iar acest lucru face din fabrica rusă o țintă militară legitimă pentru Ucraina.

La Kiev nu a fost comentat incidentul. Cu toate acestea, dronele ucrainene ar putea ajunge cu ușurință la uzină, care se află la doar aproximativ 400 de kilometri de granița cu Rusia. NLMK este cel mai mare activ al oligarhului Vladimir Lisin, unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia numit și „portofelul” lui Vladimir Putin.

https://x.com/aborealis940/status/1761266565285122332?s=20

Cei mai geniali copii din lume!
Articolul anterior
Cum poți treci peste instabilitatea emoțională
Articolul următor