DARA a trăit un an cât o zi!

DaraCu pași mici dar siguri, DARA a ajuns la aniversarea unui an de la lansarea proiectului. Un an plin de emoții pozitive, realizări frumoase și experiențe muzicale.

separator

”Ultimul an din viață mea a fost acel prim an, care poate fi comparat cu o viață. E anul în care Nicoleta a devenit DARA. Poate nu e cazul să spun câte am trăit, câte am cunoscut, câte am învățat, câte am greșit. Dar cred că e cazul să le spun acelor oameni care au fost alături de mine, că fără ei nu ar fi fost Dara și că fără ei nu aș fi învățat să apreciez detaliile! Doar ei au crezut, și cred că eu pot fi parte a dorinței lor (ne)bune de a schimba multe lucruri în Moldova. Și e FERICIRE, credeți-mă, să stai lângă acești oameni, să lucrezi cu ei, și să fii mereu îndrăgostită”, a scris interpreta pe un site de socializare.

dara2Cu aceasta frumoasa ocazie, producătorul proiectului DARA, Alla Donțu, a furnizat mass-mediei un comunicat prin care aduce mulțumiri presei și publicului pentru susținerea și promovarea proiectului, pentru mesaje, aprecieri și critici.

”Ne învățați să fim mai buni! În echipă am reușit să realizăm piese și videoclipuri frumoase precum „Open your eyes”,”Влюблены”, „Жить Выбираем”, ”Sunt acasă” și cel mai recent single „Despre asta”.
Alături de voi am reușit să realizăm multiple campanii sociale și să atingem cele mai sensibile subiecte cum ar fi – ecologia, toleranța, discriminarea.
Și doar impreuna am putea dezvolta și perfecționa  cultura și spiritul  național”, scrie în comunicat.

Pe parcursul unui an de zile multe lucruri s-au întâmplat  dar unele detalii, totusi, au rămas necunoscute, neauzite, nevăzute. Toate astea au fost adunate într-un filmuleț despre culisile proiectului DARA.

”Nu este un film despre DARA! Este un film despre o fată de 19 ani, care luptă să își vadă visul realizat”, a spus interpreta

Tot cu ocazia împlinirii a unui anișor, DARA a făcut un dar celor care îi apreciază creații și munca care o face, site-ul său oficial www.dara.md. Este locul unde activitatea proiectului va fi ca o carte deschisă, accesibilă pentru fiecare.

Text: Natalia Bodiu

Vreme rea în România! De la 20 de grade Celsius, temperaturile au scăzut brusc! Grindina a lovit deja mai multe localități

Vremea s-a schimbat în unele zone din România. De la 20 de grade Celsius, temperaturile au scăzut brusc în mai multe judeţe. Câteva localităţi din Brăila şi Bacău au fost lovite astăzi de grindină. Bucăţile de gheaţă au distrus copacii abia înfloriţi. De mâine, vremea se strică în jumătate de ţară. În Est, Vest şi Nord vor fi coduri galbene de vânt și ploi, scrie observatornews.ro.

Specialiștii au emis o informare meteorologică valabilă în intervalul luni, ora 6.00 – miercuri, ora 21.00. În documentul meteorologilor se face referire la intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Cea mai mare grevă din Germania din ultimii ani, anunțată pentru luni. Transportul va fi paralizat

Milioane de oameni care fac naveta la serviciu trebuie să se aștepte luni la o paralizare a transporturilor în Germania. Atât traficul feroviar, cel cu mijloacele de transport în comun, cât și aeroporturile vor fi în mare parte în grevă la nivel federal, au anunțat atât sindicatul prestatorilor de servicii, Verdi, cât și sindicatul căilor ferate și transporturilor EVG, conform Deutsche Welle citată de radiomoldova.md.

Conflictul tarifar de la căile ferate Deutsche Bahn și din serviciile publice riscă să se transforme în cea mai mare grevă care a avut loc în Germania în ultimii ani, notează DW.

Greva va paraliza transportul feroviar, aproape toate aeroporturile, căile navigabile, porturile germane și serviciile de autostradă.

Compania feroviară germană Deutsche Bahn a anunțat că din cauza grevei de avertisment se vede nevoită să suspende luni în totalitate traficul feroviar pe distanțe lungi, fiindcă nu există posibilitatea organizării unui plan de avarie.

Și în traficul feroviar regional și urban „trenurile nu vor circula decât prin excepție”, a comunicat compania.

Lupta pentru majorarea salariilor va afecta și mare parte din aeroporturi.

Sindicatul cere majorarea salariilor cu 10,5%, minimum cu 500 de euro lunar. EVG negociază la rândul său cu patronatul în numele a 230.000 de angajați în cadrul a 50 de companii feroviare și firme de transport în comun, și insistă asupra creșterii cu 12% a salariilor, minimum cu 650 de euro în plus pe lună.

Ofertele făcute de Deutsche Bahn și de ceilalți angajatori se rezumă la o creștere cu cinci procente a salariilor și de plăți unice de maximum 2500 de euro. Partenerii sociali se acuză reciproc de eșuarea negocierilor salariale desfășurate în lunile februarie și martie, mai scrie DW, care citeaza DPA și AFP.

Tragedie pe mare! Cel puțin 29 de migranți care încercau să ajungă în Italia au murit înecați

Cel puțin 29 de migranți au murit după ce cel puțin două ambarcațiuni s-au scufundat în largul coastelor tunisiene la câteva ore distanță una de cealaltă, transmite Mediafax. Migranții subsaharieni încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Italia.

Este cel mai recent caz dintr-o serie de răsturnări de ambarcațiuni cu migranți în largul coastei tunisiene în ultimele zile, alte cinci ambarcațiuni scufundându-se în ultimele patru zile, potrivit BBC. Acest lucru vine după ce Tunisia a lansat o campanie împotriva migranților africani fără documente.

Între timp, oficialii italieni de pe insula Lampedusa spun că sunt copleșiți, după ce un număr record de 2.500 de migranți au sosit în ultimele 24 de ore.

Giorgia Meloni avertizează Europa că se află în pragul unei crize a refugiaților

Premierul italian de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a avertizat că Europa riscă un val uriaș de refugiați sosind pe coastele sale.

Tunisia a devenit un punct de legătură pentru migranții care doresc să ajungă în Europa, cifrele ONU arătând că cel puțin 12.000 de migranți care au debarcat anul acesta pe coastele Italiei au plecat din Tunisia. Această cifră a fost de doar 1.300 în aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, paza de coastă tunisiană afirmă că ia măsuri pentru a opri trecerea migranților, după ce a oprit aproximativ 80 de nave care se îndreptau spre Europa în ultimele patru zile, potrivit agenției de știri Reuters. De asemenea, aceasta spune că a reținut peste 3.000 de migranți.

Cei mai geniali copii din lume!
Articolul anterior
Cum poți treci peste instabilitatea emoțională
Articolul următor