De ce este Moldova mai atractivă decât Franța? Impresiile unui jurnalist britanic după vizita în țara noastră

De ce este Moldova mai atractivă decât Franța? Este întrebarea la care a reuşit să răspundă un jurnalist de la publicaţia britanică The Telegraph, după ce a vizitat mai multe vinării din ţara noastră.

Chris Leadbeater şi-a început călătoria la Castelul Mimi, din satul Bulboaca, pe care îl compară cu Grădinile din Versailles de la sfârșitul secolului al XVII-lea. Britanicul spune că a rămas impresionat de arhitectura şi istoria complexului, la fel şi de vinurile degustate, perfecte pentru masa unui francez, transmite publika.md, cu referire la sursa citată.

Iar oraşul subteran de la Cricova este comparat de jurnalist cu un bârlog al unui personaj din filmele cu James Bond. Acesta scrie că vinul şi Războiul Rece se combină perfect cu labirinturile, pline de galerii şi pivniţe întunecate.

Cât despre vinăria Atu, Leadbeater spune că aceasta face parte dintr-o nouă generație de crame, cu o atmosferă urbană şi compară interiorul complexului cu o fabrică de bere artizanală. 

Chris Leadbeater şi-a încheiat expediţia la Asconi, o vinărie care, spune el, a reuşit să îmbrăţişeze secolul al XXI-lea şi să păstreze o parte din trecut.

Britanicul povesteşte că a reuşit să petreacă aici o zi care s-a adeverit a fi emblematică pentru o țară în care trecutul este evident, prezentul este plin de speranță – iar viitorul este încă nescris.

Locuitorii Capitalei au făcut astăzi coadă la troleibuzul de vaccinare împotriva Covid-19
Articolul anterior
Francezul din Rezina care e aproape moldovean. ,,Când merg în Franța mă simt străin”
Articolul următor
Alte articole interesante