De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin

Generalul american Ben Hodges spune că Putin vrea să genereze percepția că ,,Rusia este atacată”, iar lucrul de care Vladimir Putin se teme, cu adevărat, nu este NATO, ci este chiar propria populație.

De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin. Generalul american Ben Hodges explică într-un interviu pentru Aleph News, în dialog cu jurnalistul Bogdan Nicolae, de ce lucrul de care Vladimir Putin se teme, cu adevărat, este chiar propria populație.

Interlocutorul lui Bogdan Nicolae explică ce îl motivează pe Putin în această luptă și care este oportunitatea pe care o întrevede președintele rus în acest context internațional.

De ce Kremlinul pretinde acum pentru o schimbare totală a aranjamentelor de securitate europene? Care este, în acest context, relația Rusia- China?

„Da, acest lucru … potrivirea în timp și acest tip de cerere de răspunsuri acum este, pentru mine foarte interesant. Cred că există o varietate de factori. Desigur, publicul real pentru majoritatea acestor cereri total inacceptabile din partea Kremlinului și acuzațiile… sunt destinate cu adevărat populației ruse. Știți, viața cetățeanului de rând, mai ales în afara Moscovei și în afara Sankt Petersburgului, este destul de sumbră, nu e deloc bună, iar președintele Putin nu se teme de NATO. Adică, NATO se învecinează cu aproximativ 6% din frontiera Rusiei. Numărul soldaților americani din Europa nu ar umple un stadion de fotbal mai mare, așa că Putin știe că nu noi suntem amenințarea. Dar, pentru a distrage atenția propriei populații, el trebuie să genereze această percepție, că Rusia este atacată. De aceea, Putin trebuie să cheltuiască atâția bani pentru menținerea acestei forțe militare uriașe.

De ce se teme, cu adevărat, Vladimir Putin?

Generalul Ben Hodges explică că, în esență, Putin se teme de însăși propria populație a țării sale.

Lucrul de care se teme cu adevărat, desigur, este propria populație. Văzând țările de la periferia Rusiei bucurându-se de beneficiile unei democrații liberale a talentului tinerilor dezlănțuiți, de asta se teme. Și de aceea s-a grăbit să ajute la distrugerea protestelor din Kazahstan, de aceea continuă să-l susțină pe acest dictator, Lukașenko în Belarus și de aceea este hotărât să se asigure că Ucraina nu poate prospera și nu poate avansa cu integrarea occidentală. Deci acesta este motivul care determină toate, acum.”, explică generalul (r) american Ben Hodges.

Generalul Ben Hodges este de părere că Vladimir Putin are încredere desăvârșită în puterea pe care o deține, dar că nu va lansa un atac în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă, dar ar putea-o face ulterior desfășurării acestora.

„Cred că Putin știe, de asemenea, că Ucraina devine mai bună pe zi ce trece, nu doar militar, ci în general, și cred că Putin are oportunitatea de a lăsa o amprentă, o moștenire de mare lider care a refăcut imperiul sau cel puțin cea mai mare parte a acestuia, în special Ucraina… și cred că acest lucru îl motivează. Cred că vede și el că China… Nu prea îmi dau seama de relația de acolo. În mod clar, ei cooperează în anumite lucruri.

El și președintele Xi se sprijină reciproc în multe lucruri, dar nu pot spune cât de strânsă este această susținere reciprocă. Mi-aș imagina că nu va lansa următorul atac în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă, de exemplu. Dar mi-aș putea imagina că se va întâmpla imediat după Jocurile Olimpice de iarnă”, conchide generalul american Ben Hodges, în interviul acordat pentru Aleph News.

Maia Sandu vine cu precizări despre programul ,,Prima Casă Plus”

La scurt timp după ce a solicitat Guvernului să extindă programul Prima Casă și să vină cu un program nou – „Prima Casă PLUS” care să ofere acces la aceste resurse mai multor tineri, nu doar celor care lucrează în instituțiile statului, președinta Maia Sandu vine cu precizări despre acest Program.

Astfel, executivul a majorat suma limită a creditului: de la 1 milion la 2,5 milioane de lei și cota de garantare de către stat de la 50% la 70% pentru locuințele din afara Chișinăului și de la 50% la 65% pentru locuințele din Chișinău date în exploatare cu maximum 10 ani înainte de participare.

De asemenea, a fost extinsă perioada de creditare de la 25 la 30 de ani și lista beneficiarilor. Totodată, au fost simplificate procedurile de accesare a programului.

 „Cât mai multe familii tinere care aleg să trăiască în Moldova – acesta este planul nostru”, anunță autoritățile.

Copiii cuplului Mila Kunis și Ashton Kutcher, apariție rară în public. Au topit inimile fanilor

Mila Kunis și Ashton Kutcher au fost prezenți la un meci de baschet din Los Angeles, unde au fost în centrul atenției, întrucât au fost însoțiți de cei doi copii ai lor. Wyatt Isabelle, în vârstă de 10 ani, și Dimitri Portwood, în vârstă de 8 ani, nu apar prea des la evenimente împreună cu părinții. 

Actorii preferă discreția și au încercat, pe cât posibil, să-i țină departe de lumina reflectoarelor.

Actorii și copiii lor au participat la un meci de baschet, desfășurat în Los Angeles, dorind să o susțină pe Caitlin Clark. Wyatt, fiica de 10 ani a cuplului de celebrități, a fost văzută plângând de fericire după ce a întâlnit-o pe debutanta din WNBA.

sursa

Premianții Olimpiadei Republicane la Științe au fost anunțați astăzi în cadrul unui eveniment festiv

Premianții Olimpiadei Republicane la Științe au fost anunțați astăzi, 27 mai 2024, în cadrul unui eveniment festiv. Competiția s-a desfășurat în cadrul Universității de Stat din Moldova și a întrunit 72 de elevi din întreaga țară. 

Stanislav Ciubotaru, director adjunct al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, a felicitat elevii pentru experiența obținută prin participare și i-a încurajat să-și continue parcursul academic punând accent pe cercetare în domeniul științelor exacte. 

„Ne bucură faptul că ați acceptat provocarea de a intra într-o competiție care cuprinde subiecte din cadrul a trei discipline școlare. Suntem siguri că aveți un potențial academic enorm și că veți reuși, împreună cu profesorii dumneavoastră, să faceți performanță în cel puțin unul din cele trei domenii cuprinse în cadrul acestei olimpiade. Dumneavoastră sunteți viitorii profesori și cercetători care vor contribui la bunăstarea Republicii Moldova.” a subliniat Stanislav Ciubotaru.

Olimpiada Republicană la Științe cuprinde subiecte din domeniul chimiei, fizicii și biologiei și este destinată elevilor cu vârsta de până la 15 ani și jumătate. Competiția este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării, în colaborare cu membrii Consiliului Olimpic Republican și ai Juriului, cu suportul Universității de Stat din Moldova.

Premianții ediției din acest an sunt elevi ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Chișinău, Nisporeni și Rezina. Lista premianților poate fi accesată aici.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

Un nou pod, construit peste Prut, la Ungheni. Guvernul României alocă 40 de milioane de euro
Articolul anterior
Taximetriștii au protestat azi dimineață în fața Guvernului
Articolul următor