De la 1 ianuarie locuitorii capitalei vor plăti taxa pentru salubrizare

Consilierii municipali au votat pentru introducerea de noi taxe în municipiul Chișinău. Astfel de la 1 ianuarie 2021 locuitorii capitalei vor plăti taxa pentru salubrizare.

Consiliul Municipal Chișinău a acceptat ieri, 29 decembrie, introducerea în bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2021 a unei noi taxe, taxa pentru salubrizare, transmite Moldpres.md

De asemenea consilierii municipali au ajustat toate taxele locale pe teritoriul municipiului Chișinău corespunzător ratei inflației.  Într-o apariție video pe rețelele de socializare primarul Ion Ceban a declarat că aceste modificări sunt necesare pentru că unele taxe locale nu au fost ajustate din anul 2004. „Am decis că venim cu o politică fiscală locală multianuală și aici ar fi bine să ajustăm taxele la rata inflației, chiar dacă unele aspecte sunt nepopulare”, a declarat Ceban.

În același timp oficialul a făcut referire la taxa pentru salubrizare. Potrivit edilului aceasta ar urma să genereze un venit la bugetul municipal de circa 100 de milioane de lei. „Acești bani vor fi direcționați pentru reabilitarea curților blocurilor de locuințe, amenajarea teritoriului aferent, reparația acoperișurilor, a scărilor, a ușilor de la intrare în bloc, a geamurilor etc”, a subliniat Ceban.

Taxa pentru salubrizare este prevăzută în Codul Fiscal al Republicii Moldova, dar pe teritoriul municipiului Chișinău nu a fost aplicată.

Tulpina mutantă a ajuns în SUA: Ce îi îngrijorează pe experți
Articolul anterior
A fost aprobat al treilea vaccin în Marea Britanie. Este vorba despre serul dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford
Articolul următor
Alte articole interesante