„Dentistul groazei”! Un stomatolog din Franța a extras 4.000 de dinți sănătoși ca să pună în schimb proteze scumpe pacienților săi

Un dentist din Marsilia, Franța, s-a îmbogățit după ce a scos dinții sănătoși de la 374 de pacienți și apoi le-a pus proteze scumpe, scrie stirileprotv.ro.

Lionel Guedj (43 de ani), cunoscut și ca „dentistul groazei” a fost condamnat vineri la opt ani de închisoare pentru vătămare corporală intenționată și mutilare.

De asemenea, tatăl său, în vârstă de 71 de ani, care i-a fost complice a fost și el condamnat la cinci ani de pușcărie.

Parchetul a descris faptele lui Guedj drept o „mașină de făcut bani”. Medicul promitea pacienților un zâmbet ca al vedetelor și a extras, în total, 4.000 de dinți sănătoși.

Afacerea a fost profitabilă pentru el. Lionel Guedj locuia într-o vilă, deținea mașini scumpe, o barcă, opere de artă și avea în conturie bancare peste 2,2 milioane de euro. Vineri, 20 octombrie, instanță a dispus, printre altele, confiscarea vilei pe care Guedj o predase soției sale înainte de începerea procedurii judiciare.

„Nu mai vreau să zâmbesc”

Consecințele oribile ale acțiunilor dentistului pentru cele 374 de victime ale sale sunt demonstrate de declarațiile deprimante ale martorilor. Parchetul a declarat că mulți dintre pacienți s-au simțit „trădați”, „exploatați” și „plini de rușine”.

O tânără a povestit revistei „Closer” calvarul prin care a trecut, fiindu-i extrași 18 de dinți la vârsta de 24 ani. „Aveam respirație urât mirositoare, nu mai voiam să zâmbesc și dificultăți de mâncare. Nu mai doream să ies din casă de rușine”.

80.000 de euro lunar

Lionel Guedj și-a deschis cabinetul în nordul Marsiliei în anul 2005, unde trăiesc mulți oameni cu venituri mici și rădăcini nord-africane. El primea până la 70 de pacienți pe zi, iar în doar cinci ani a ajuns cel mai bine plătit dentist din Franța, cu un venit lunar de până la 80.000 de euro.

Un raport de expertiză privind cazul de groază spune: „A existat un plan sistematic pentru a extrage mai mulți dinți posibil”. A efectuat operațiile rapid și neglijent, iar mulți pacienți s-au plâns de protezele dentare nepotrivite.

Producătorul său de proteze a mărturisit că Guedj a comandat punți de la el fără să le ajusteze mai întâi. Potrivit secretarei sale, stomatologul nu s-a sfiit să manipuleze și radiografiile.

Moment șocant la un concert! Un celebr rapper american a murit, după ce s-a prăbușit pe scenă. Are trei premii Grammy în carieră

Moment șocant în timpul concertului rapperului Fatman Scoop în Connecticut. Muzicianul s-a prăbușit pe scenă, în spatele pupitrului DJ-ului. A fost reanimat, printr-un masaj cardiac, apoi transportat la spital de urgență, scrie digi24.ro.

Din păcate, acesta și-a pierdut viața la numai 53 de ani. Anunțul tragic a fost făcut de managerul său de turneu, Birch Michael, cunoscut sub numele de Pure Cold.

„Cu cea mai grea inimă anunț decesul lui Isaac Freeman III, cunoscut profesional ca Fatman Scoop”, a declarat acesta pe rețelele sociale. Vineri seara, artistul a început să se simtă rău în timpul spectacolului și s-a prăbușit pe scenă, fiind transportat de urgență la spital. Managerul său, DJ Birch Michael, a anunțat moartea rapperului, iar familia artistului a descris pierderea sa ca pe cea a unui „suflet strălucitor” atât pe scenă, cât și în viață

Fatman Scoop, cunoscut pentru colaborările cu Missy Elliott și Mariah Carey și pentru hitul său „Be Faithful”, a câștigat trei premii Grammy și a fost activ și în reality TV. Cauza exactă a decesului nu a fost încă dezvăluită. Într-o înregistrare video, rapperul a fost surprins strigând „Let’s make some noise!” înainte de a se prăbuși pe scenă. „Dacă ați venit să petreceți”, a spus rapperul, înainte de a lua o pauză lungă. Apoi a părut să se aplece în față. „Faceți gălăgie”, a adăugat el, cu cuvintele stâlcite. Imediat ce a terminat de vorbit, s-a prăbușit la pământ, scăpând microfonul.

Creatura rară care a fost observată pe teritoriul României. Vine din Rusia 

Creatura rară observată recent pe teritoriul României, care e originară din Rusia. Aceasta nu apare, de obicei, la noi în țară în această perioadă din an, scrie fanatik.ro.

De curând, pe teritoriul României a fost observată o pasăre rară, de talie mare, care este originară din Rusia. Prezența ei la noi în țară, în această perioadă, reprezintă ceva cu totul neobișnuit.

Este vorba despre lebăda de iarnă, observată pe teritoriul județului Brașov, în localitatea Voila, pe 21 iulie 2024. Specia a fost văzută și în zilele de 4 și 7 august, în aceeași localitate.

De altfel, în același județ, dar în localitatea Dridif, specia a fost observată pe 26 iulie, potrivit observațiilor înregistrate pe Rombird.ro. 

Lebăda de iarnă este o specie de talie mare, având un aspect general greu de confundat. Adulți au un colorit complet alb, iar ciocul acestei specii este lung și subțire, de culoare galbenă, cu vârful și marginile negre.

Coloritul juvenililor este alb-murdar, cu tentă maronie, iar ciocul e maro deschis, cu vârful negru. Au o lungime a corpului de 140 – 160 cm, iar greutatea este de 5600 – 13100 de grame. Anvergura aripilor acestei specii e cuprinsă între 205 și 235 cm.

Echinocțiul de toamnă 2024. Din septembrie nopțile devin mai lungi

Pe 22 septembrie are loc echinocțiul de toamnă 2024. Este fenomenul care marchează prima zi din noul anotimp în emisfera nordică și care mai este cunoscut sub denumirea de toamna astronomică, scrie digi24.ro.

La începutul ultimei decade a lunii septembrie, ziua se micșorează, iar noaptea începe să crească. În 2024, echinocțiul de toamnă va fi la ora 15:43, ora Moldovei.

“Équinoxe” este derivat din “aequinoctium”, compus din „aequus” (care înseamnă egal) și “nox”, “noctis” (care înseamnă noapte). Termenul de echinocțiu sau echinox se referă la un fenomen astronomic care are loc de două ori pe an, primăvara și toamnă, în momentele în care ziua și noaptea sunt aproximativ egale în orice loc de pe Pământ, atât în emisfera nordică, cât și în cea sudică.

Au loc două astfel de fenomente: echinocțiul de primăvară și echinocțiul de toamnă. Primăvara, evenimentul astronomic reprezintă momentul în care Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 20 martie. Începând de la această dată, durata zilei, față de cea a nopții, va fi în continuă creștere, iar durata nopții, față de cea a zilei, va fi în scădere, până la data de 21 iunie când are loc solstițiul de vară. Echinocțiul de septembrie are loc în momentul în care Soarele traversează, din nou, Ecuatorul ceresc, de această dată din emisfera nordică în cea sudică. Punctul de intersecție din acest moment se numește „punct autumnal”.

După echinocțiul de toamnă, nopțile sunt mai lungi decât zilele, până la data de 21 decembrie, când are loc solstițiul de iarnă. La aproximativ o lună de zile distantă de la echinocțiul de toamnă are loc și schimbarea orei. În 2024 se trece la ora de iarnă în noaptea de 26 spre 27 octombrie, în ultima duminică din lună.

Totul despre cancerul mamar
Articolul anterior
Cercetătorii au identificat cauza principală a obezităţii
Articolul următor