„Dentistul groazei”! Un stomatolog din Franța a extras 4.000 de dinți sănătoși ca să pună în schimb proteze scumpe pacienților săi

Un dentist din Marsilia, Franța, s-a îmbogățit după ce a scos dinții sănătoși de la 374 de pacienți și apoi le-a pus proteze scumpe, scrie stirileprotv.ro.

Lionel Guedj (43 de ani), cunoscut și ca „dentistul groazei” a fost condamnat vineri la opt ani de închisoare pentru vătămare corporală intenționată și mutilare.

De asemenea, tatăl său, în vârstă de 71 de ani, care i-a fost complice a fost și el condamnat la cinci ani de pușcărie.

Parchetul a descris faptele lui Guedj drept o „mașină de făcut bani”. Medicul promitea pacienților un zâmbet ca al vedetelor și a extras, în total, 4.000 de dinți sănătoși.

Afacerea a fost profitabilă pentru el. Lionel Guedj locuia într-o vilă, deținea mașini scumpe, o barcă, opere de artă și avea în conturie bancare peste 2,2 milioane de euro. Vineri, 20 octombrie, instanță a dispus, printre altele, confiscarea vilei pe care Guedj o predase soției sale înainte de începerea procedurii judiciare.

„Nu mai vreau să zâmbesc”

Consecințele oribile ale acțiunilor dentistului pentru cele 374 de victime ale sale sunt demonstrate de declarațiile deprimante ale martorilor. Parchetul a declarat că mulți dintre pacienți s-au simțit „trădați”, „exploatați” și „plini de rușine”.

O tânără a povestit revistei „Closer” calvarul prin care a trecut, fiindu-i extrași 18 de dinți la vârsta de 24 ani. „Aveam respirație urât mirositoare, nu mai voiam să zâmbesc și dificultăți de mâncare. Nu mai doream să ies din casă de rușine”.

80.000 de euro lunar

Lionel Guedj și-a deschis cabinetul în nordul Marsiliei în anul 2005, unde trăiesc mulți oameni cu venituri mici și rădăcini nord-africane. El primea până la 70 de pacienți pe zi, iar în doar cinci ani a ajuns cel mai bine plătit dentist din Franța, cu un venit lunar de până la 80.000 de euro.

Un raport de expertiză privind cazul de groază spune: „A existat un plan sistematic pentru a extrage mai mulți dinți posibil”. A efectuat operațiile rapid și neglijent, iar mulți pacienți s-au plâns de protezele dentare nepotrivite.

Producătorul său de proteze a mărturisit că Guedj a comandat punți de la el fără să le ajusteze mai întâi. Potrivit secretarei sale, stomatologul nu s-a sfiit să manipuleze și radiografiile.

Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la Chișinău

Delegația Uniunii Europene la Chișinău a arborat steagul Ucrainei pe clădirea sediului UE la Chișinău.

Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la ChișinăuFoto: European Union in the Republic of Moldova/Facebook

Potrivit Delegației, gestul vine să sprijine rezistența și curajul Ucrainei.

„Astăzi, ca și în oricare altă zi, suntem solidari cu Ucraina, marcând doi ani de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Reflectând la această zi, ne amintim cum, în ziua în care a început războiul în 2022, poporul Moldovei a dat dovadă de un extraordinar simț de solidaritate. Moldovenii și-au deschis inimile și ușile în fața celor care fugeau de războiul din Ucraina, demonstrând un adevărat spirit de compasiune și umanitate. Astăzi, steagul ucrainean este un simbol al curajului. Ucraina va învinge, iar Europa îi va fi alături la fiecare pas din această luptă”, se arată în mesajul Delegația Uniunii Europene în R. Moldova.

Amintim că astăzi, 24 februarie, se împlinesc doi ani de război în Ucraina.

Prețul gazelor naturale în Europa se prăbușește

Indicele olandez TTF de referință pentru prețurile europene ale gazelor naturale a înregistrat o scădere semnificativă în februarie 2024, coborând sub 25 EUR/megawatt-ora (MWh), atingând niveluri care nu au mai fost observate în timpul verii și marcând o scădere abruptă de peste 50% față de aceeași perioada a anului trecut, relatează Euronews.

Această tendința descendența este influențată de o combinație de factori climatici și economici, inclusiv temperaturi mai ridicate decât media în întreagă emisfera nordică și o scădere notabilă a cererii de gaze naturale, atât la nivel industrial, cât și casnic.

O iarnă blanda, în special în Franța și Germania, care se confruntă cu a patra cea mai caldă iarnă din ultimii 34 de ani, a contribuit la scăderea cererii de încălzire.

În prezent, nivelurile de stocare a gazelor naturale în Europa se află la noi maxime sezoniere în ultimii cinci ani, rezervele de gaze ale UE fiind de 65,9%, cele ale Germaniei de 71,56%, ale Italiei de 60,3% și ale Franței de 51,3%, potrivit datelor din inventarul agregat al depozitelor de gaze (AGSI) al Gas Infrastructure Europe (GIE).

O încetinire globală a activităților de producție începând cu anul 2022 a avut un impact semnificativ asupra cererii industriale de gaze, în special în Europa.

Doi moldoveni, răniți într-un accident rutier în Ungaria

Doi moldoveni au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc vineri, 23 februarie, pe o şosea din Ungaria.

Ungaria: Doi moldoveni, răniţi într-un accident rutier. Precizările MAEImagine simbol

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Filip Cojocaru, accidentul rutier s-a produs pe drumul principal din direcția Ártánd spre Berettyóújfalu, în districtul administrativ Hajdú-Bihar, transmite Publika.press.

Ambasada Republicii Moldova la Budapesta s-a autosesizat și a solicitat informații de la autoritățile maghiare referitor la circumstanțele producerii accidentului. 

Autoritățile locale au informat misiunea noastră diplomatică că printre cetățenii Republicii Moldova nu sunt decedați.

Conform autorităților, cei doi moldoveni au suferit răni ușoare şi li s-a oferit toată asistența necesară.

Totul despre cancerul mamar
Articolul anterior
Cercetătorii au identificat cauza principală a obezităţii
Articolul următor