Dezastru în mai multe țări afectate de inundații: Zeci de morți

Inundațiile și alunecările de teren din Indonezia au ucis zeci de persoane și au lăsat mai multe victime prinse sub dărâmături, în timp ce alte țări din sud-estul Asiei, inclusiv Malaezia, Thailanda și Sri Lanka, se confruntă cu fenomene meteo extreme, provocând inundații și evacuări în masă, scrie digi24.ro.

Săptămâna trecută, ploile torențiale care au lovit cea mai mare insulă din Indonezia, Sumatra, au provocat inundații devastatoare și alunecări de teren care au dus la distrugeri pe scară largă, 20 de persoane pierzându-și viața.

Joi dimineața, o altă alunecare de teren a ucis alte șapte persoane, îngropând vehicule sub noroi, pietre și copaci. Peste 10 persoane au fost rănite și transportate de urgență la cel mai apropiat spital din Medan. Eforturile de salvare continuă, cu mai multe vehicule încă prinse sub dărâmături, directorul de trafic din North Sumatra estimând că va dura până la două zile pentru a evacua persoanele afectate.

Inundații în Malaezia și Thailanda

În ultimele zile, au avut loc și inundații fulgerătoare în Malaezia și Thailanda, provocate de precipitațiile abundente din cauza musonului. Regiuna sudică a Thailandei și părțile nordice ale peninsulei Malaezia au înregistrat mai mult de 90 mm de ploaie, iar alte zone adiacente au înregistrat mai mult de 50 mm. Până joi, mai mult de 50.000 de persoane au fost evacuate în Malaezia, iar statele Kelantan și Terengganu au fost cele mai grav afectate. În Thailanda, peste 135.000 de gospodării au fost afectate de inundații.

Autoritățile din ambele țări oferă activ ajutoare pentru dezastre și efectuează evacuări de urgență. Centrul Meteorologic Specializat ASEAN a avertizat că regiunea poate aștepta în continuare precipitații abundente în săptămânile următoare, ridicând îngrijorări cu privire la inundații și disfuncționalități suplimentare.

Precipitații abundente și în Sri Lanka

Săptămâna aceasta, s-au înregistrat fenomene meteo extreme cu vânturi puternice, ploi intense și inundații pe scară largă în Sri Lanka. Până miercuri, mai mult de 100 mm de ploaie au căzut în doar 24 de ore. Furtuna a dus la moartea a 12 persoane, a lăsat șase copii dispăruți și a forțat peste 250.000 de persoane să își părăsească locuințele. Departamentul Meteorologic din India a avertizat că fenomenele meteo ar putea să se intensifice într-o furtună tropicală și să ajungă în țară până în weekend.

Un copil de 11 ani se zbate între viață și moarte, după ce a încercat să imite un video de pe TikTok

Un copil de 11 ani se află în stare gravă după ce a căzut de la patru metri înălțime, în timp ce încerca să reproducă o provocare văzută pe TikTok, scrie digi24.ro.

Incidentul a avut loc într-un centru comercial din Paris, iar minorul a suferit fracturi multiple, fiind transportat de urgență la spital, relatează AFP, conform de News.ro. Potrivit poliției, copilul a căzut de pe marginea unei scări rulante de la o înălțime de patru metri, în timp ce încerca să imite o provocare văzută pe TikTok, într-un centru comercial din zona Le Passage du Havre. În urma impactului, copilul a suferit fracturi multiple. Bunica victimei, aflată la fața locului, a alertat imediat părinții copilului, care a fost transportat în stare gravă la Spitalul Robert-Debré, unde medicii îl monitorizează atent, viața sa fiind în continuare în pericol.

Patriarhul rus Kirill: ”Creștinii nu trebuie să se teamă de sfârșitul lumii”

Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat că nu este nevoie să se stârnească frica în jurul armelor nucleare, deoarece creștinii nu se tem de sfârșitul lumii, scrie Ucrainska Pravda, scrie digi24.ro.

„Frica în jurul unor posibile scenarii apocaliptice, alarmismul excesiv și speculațiile cu privire la problema nucleară nu sunt utile din punct de vedere spiritual. Inamicul omenirii încearcă să semene anxietate în inimile oamenilor … deoarece este mai ușor să manipuleze o persoană lipsită de lumea spirituală … Nu este nevoie să participăm la toate acestea.

Creștinii nu se tem de așa-numitul sfârșit al lumii. Îl așteptăm pe Domnul Isus, care va veni în mare glorie, va distruge răul și va judeca toate națiunile.”, a declarat Kirill la sesiunea plenară a celui de-al XXVI-lea Consiliu Mondial al Poporului Rus Declarația lui Kirill trebuie pusă în context. Ea nu se referă la amenințările cu un atac nuclear – din ce în ce mai multe în ultima vreme – pe care diverse personalități din aparatul de stat rus le-au făcut la adresa Occidentului. Subiectul este legat de așa-numitele linii roșii rusești, care au vizat în diferite momente livrările de tancuri Leopard, rachete occidentale și avioane de luptă F-16 către Ucraina, atacuri cu drone asupra Rusiei și multe altele. Ucraina a depășit în mod repetat aceste așa-zise linii roșii care ar fi fost stabilite de Kremlin.

Cu toate acestea, nici măcar intrarea trupelor ucrainene pe teritoriul Rusiei (operațiunea Kursk) și controlul ucrainean asupra a sute de așezări rusești nu au condus la o reacție fundamental nouă din partea Rusiei ca răspuns la astfel de acțiuni. La 19 noiembrie, Putin a aprobat chiar doctrina nucleară actualizată a Rusiei. De această dată, „lansarea de rachete balistice” împotriva Rusiei a fost considerată una dintre condițiile pentru utilizarea armelor nucleare.

Dorin Recean: Oamenii nu vor plăti mai mult pentru încălzire decât în iarna trecută

Oamenii nu vor plăti mai mult pentru încălzire decât în iarna trecută, scrie premierul Dorin recean într-o postare făcută azi, 30 noiembrie, informează unica.md.

Peste 702.000 de gospodării, adică 1.441.549 de persoane, s-au înscris în programul de compensare a costurilor. Compensațiile vor varia între 300 și 800 de lei pe lună, per gospodărie.”, scrie în postarea sa premierul.

„Moldsilva” scoate în vânzare zeci de mii de brazi în acest an. Care sunt prețurile
Articolul anterior
Șoferul de TIR din Republica Moldova, reținut după accidentul din Galați soldat cu trei morți
Articolul următor