Doar 36 de școli din Chişinău vor activa în regim normal

Din cele 148 de instituții de învățământ municipale, doar 36 de școli au ales modelul ca copii să revină în sălile de clasă.

separator

Despre aceasta a anunțat Angela Cutasevici, viceprimar al Capitalei.

Printre instituțiile de învățământ din Capitală care au optat pentru acest model de studii sunt școlile private, 5 școli speciale auxiliare unde numărul de copii este foarte mic și alte instituții care au posibilitatea să utilizeze acest model.

„Această decizie ține de numărul de elevi, capacitatea instituției, resursele financiare și resursele didactice. Din numărul total de instituții de învățământ, 72 de instituții au ales modelul combinat, unde lecțiile se vor face și online și în clasă. Cel mai probabil va fi pe grupuri.

E posibil să avem categorii de clase care în mod obligatoriu 100% vor fi în școală, de exemplu: clasa I nu o putem învăța a scrie literele online, clasa XII-a și a IX-a de asemenea trebuie să fie în mod obligatoriu în clasă.

Se vor aplica anumite principii care trebuie să asigure la maxim capacitatea de a accede la educație”, a precizat Angela Cutasevici, potrivit stiri.md.

Incendiu violent în curtea unui bloc din Capitală
Articolul anterior
Trei bebeluși nou-născuți, salvați din calea exploziei din Beirut! Asistenta a ieșit cu ei în brațe
Articolul următor
Alte articole interesante