Doi frați s-au regăsit după 30 de ani. Povestea lor bate orice scenariu de film

Reîntâlnire extrem de emoționantă pentru doi frați din Gorj, care s-au regăsit după 30 de ani. Despărțirea s-a produs în anul 1992, atunci când părinții lor au decis să divorțeze. Astfel, copilul cel mare a rămas în grija tatălui în timp ce fratele său mai mic a rămas în grija mamei, care mai apoi l-a abandonat în gara din Târgu Cărbunești.

Primul pas a fost făcut de către Robert, fratele cel mare, la începutul lunii iulie, atunci când a luat legătura cu autoritățile din Gorj. Bărbatul în vârstă de 34 de ani, s-a stabilit în Anglia încă din 2014, dar nu a uitat de fratele său mai mic pe care își dorea să îl găsească, scrie www.romaniatv.net.

„Am scris o petiţie către IPJ Gorj cu privire la fratele meu, în încercarea de a-l găsi. Ştiam că am un frate, dar nu ştiam nimic de el de 30 ani. Am scris la Poliţie şi am fost contactat. Le-am scris toate detaliile pe care le ştiam de rude. Aveam doi – trei ani atunci când ne-am despărţit. Am fost mereu cu gândul la el, deoarece ştiam că este undeva. Am încercat să-l găsesc prin intermediul rudelor. I-am simţit lipsa fratelui şi mi-aş fi dorit să copilărim împreună. Nu mi-a venit să cred atunci când am fost sunat de cei de la poliţie să mă anunţe că mi-au găsit fratele. Am fost foarte bucuros. Întotdeauna am sperat să-l întâlnesc şi să-l strâng în braţe“, a spus Robert.

Cei doi s-au reîntâlnit după zeci de ani, asta cu ajutorul polițiștilor gorjeni care nu erau prea optimiști la începutul anchetei, asta pentru că evidenţele copiilor abandonaţi pentru anii 1992-1993, se aflau la fostele „Leagăne de copii”, și practic căutau „acul în carul cu fân”.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj a spus că poliţiştii nu au avut o misiune uşoară.

„La data de 1 iulie, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au primit o sesizare prin e-mail, formulată de către un cetăţean român domicilat în Anglia, prin care ne ruga să-i găsim fratele dispărut de 30 de ani. Colegii mei s-au mobilizat şi au constituit o echipă de lucru, fiind demarate verificări. Au fost întâmpinate multe dificultăţi, deoarece tânărul a fost de negăsit în bazele de date. Din verificări s-a stabilit că a fost abandonat de mamă şi de bunică în gara din Târgu Jiu, în anul 1992. Copilul a fost găsit de un poliţist, care a decedat între timp”, a spus Oana Iuliana Vlăduţ.

Aceasta a adăugat că mama celor doi frați a murit în 2007, iar bunica maternă a fost foarte reticentă şi nu a vrut să colaboreze.

„Colegii mei au contactat Protecţia Copilului şi au aflat că în anul 1992 doi copii au fost abandonaţi în gară. A fost dificil de stabilit care era copilul căutat de noi. Fratele a fost recunoscut după un semn particular din copilărie care a fost recunoscut de tată şi astfel au reuşit să-l găsească“, a mai spus purtătorul de cuvând al Poliţiei Gorj.

Zeci de ani, Ionel nu a știut că are un frate mai mare. Asta până de curând, când a fost anunțat de către poliţişti de existența lui Robert.

„Eu nu ştiam că am un frate. După anul 2010, am auzit ceva că s-a sesizat cineva că aş mai avea un frate. Nu am aflat nimic şi nu am mai dat atenţie. Atunci când am fost căutat de poliţie nu ştiam despre ce este vorba. Am aflat de la ei că am un frate care mă caută“, a povestit Ionel.

El a crescut o perioadă la casa de copii, după care a fost adoptat de o familie din Novaci.

„Nu am stat mult la casa de copii din Novaci. Am fost luat de acolo de către părinţii adoptivi la vârsta de trei ani şi jumătate. A fost bine în familia adoptivă. M-au îngrijit ca nişte părinţi adevăraţi, mi-au dat o educaţie. Nu m-am gândit să îmi caut familia, mai ales când am auzit că am fost lăsat pe un peron“, a declarat fratele mai mic.

Momentul regăsirii a fost extrem de emoțonant pentru cei doi frați dar și pentru tatăl lor, care după 30 de ani, a reușit să își strângă din nou în brațe cei doi copii.

”Mereu am avut o speranță, dar nu era foarte mare, nu credeam că o să se întâmple, dar uite că s-a întâmplat”, a mărturisit fratele mai mare.

Cei doi vor mai petrece câteva zile împreună după care vor pleca înapoi în străinătate, dar au promis că vor păstra legătura și că vor trăi ca o adevărată familie de acum încolo. Robert trăieşte în

Anglia, iar acum este student la Asistenţă Medicală, iar fratele său locuieşte în Germania de aproximativ patru ani.

„Mă gândesc să merg în Anglia, dar este mai complicat. Eu am contract şi nu pot să plec aşa uşor“, a spus Ionel.

Accident de groază la Ștefan Vodă: Un bărbat a murit pe loc, iar 5 cetățeni străini au ajuns la spital

Aseară, în jurul orei 23:30, Poliția din Ștefan Vodă a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier pe traseul R-30, la intersecția cu drumul de acces în satul Cioburciu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Conform informațiilor preliminare, o Skoda condusă de un bărbat de 29 de ani, a ieșit pe contrasens și s-a tamponat cu un microbuz de marca Opel, la volanul căruia se afla un bărbat de 61 de ani.

În urma impactului, șoferul Skodei a decedat pe loc, iar conducătorul din Opel și alți patru pasageri cu vârste cuprinse între 43 și 52 de ani, toți cetățeni străini, au fost transportați la spital cu diverse traumatisme.

Poliția urmează să stabilească circumstanțele exacte ale accidentului.

Miș-mașuri la repararea unei porțiuni de drum din Cahul: Tone de pietriș dispărute

Ofițerii Direcției „Sud” a INI, de comun cu procurorii PCCOCS ai oficiului Sud,  anunță investigarea unei scheme prin care la repararea unei porțiuni de drum din Cahul, 770 tone de pietriș care urma să fie folosit, nu s-a regăsit în lucrarea implementată în 2023, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Mai exact, persoane din rândul responsabililor de șantier i-au raportat conducerii societății pe acțiuni „Drumuri Cahul” faptul că o parte din pietrișul prevăzut de proiect în valoare de peste 370.000 lei, de fapt lipsea din structura temeliei drumului care leagă satele Frumușica și Borceag ale raionului Cahul. Cu toate acestea, prin introducerea datelor denaturate în actele de dare în exploatare și actele contabile (inclusiv cumpărarea acelor 770 tone de la agentul economic vizat), în toamna lui 2023 drumul a fost dat în exploatare. 

Schema, însă, a fost deconspirată de oamenii legii, care au descins cu percheziții la sediul din Cahul și la conducerea societății pe acțiuni, precum și la sediul și conducerea companiei care a comercializat pietrișul prevăzut de proiect.

Drept rezultat al perchezițiilor desfășurate, au fost ridicate acte de evidență contabilă, inscripții de ciornă, extrase de pe suporturi electronice, telefoane mobile și alte obiecte relevante cauzei penale. Investigațiile penale continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Rusia a atacat Odesa cu drone şi rachete, noaptea trecută

Rusia a atacat orașul-port Odesa cu drone și rachete în cursul nopţii de 14/15 noiembrie, lovind clădiri rezidențiale, astfel că o femeie a fost ucisă şi alte 10 persoane, printre care şi copii, au fost rănite, scrie adevarul.ro.

Guvernatorul Odesei, Oleh Kiper, a confirmat informaţiile declarând că, în noaptea de joi spre vineri, oraşul a fost vizat de un atac rusesc „masiv”

O femeie a fost ucisă și cel puțin alte 10 persoane au fost rănite, inclusiv un băiat de 9 ani, a mai precizat guvernatorul. Un bărbat în vârstă de 22 de ani a suferit răni grave și a fost spitalizat, iar celelalte persoane sunt tratate în unități medicale pentru răni moderate.

A fost distrus un bloc de apartamente din centrul orașului, dar şi alte clădiri rezidențiale au suferit incendii și pagube, în urma atacului fiind avariate o biserică, instituții de învățământ și vehicule.

În timpul atacului cu drone şi rachete, a fost lovită una dintre conductele principale de încălzire din Odesa, forțând orașul să oprească unul dintre cazanele sale. Potrivit lui Oleh Kiper, sistemul era responsabil pentru încălzirea a 220 de clădiri de apartamente, șapte grădinițe și patru școli. De asemenea, cazanul furniza căldură unei maternități, unde în prezent sunt 22 de bebeluși și 28 de viitoare mămici, care urmează să nască. Spitalul este capabil să se încălzească singur cu ajutorul generatorului său, iar reparațiile sunt în curs la cazan.

Andri Yermak, șeful Biroului prezidențial al Ucrainei, a calificat atacul de la Odesa drept unul „terorist”.

„Președintelui rus Vladimir Putin îi place să lupte împotriva civililor”, a spus el.

Rusia și-a intensificat atacurile cu drone în Ucraina, inclusiv în orașe importante precum Odesa și capitala Kiev. Atacuri consecutive ale dronelor au vizat Odesa pe 8 și 9 noiembrie, ucigând și rănind civili.

Oficialii ucraineni au avertizat cu privire la amenințarea iminentă la adresa sistemelor energetice și de încălzire ale țării înainte de lunile de iarnă. Șeful interimar al Ukrenergo, operatorul rețelei de stat din Ucraina, declara, la 29 octombrie, că țara s-ar putea confrunta cu cea mai dificilă iarnă de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei.

Caz fără precedent. Un elev lăsat repetent în pandemie, după cursurile la distanță, a obținut în instanță anularea deciziei
Articolul anterior
Mesajul comun al lui Zelenski, Erdogan și Guterres pentru Putin, după întâlnirea de la Liov. Ce au discutat cei trei lideri
Articolul următor