Două sute de familii din Capitală au rămas și fără bani, și fără apartamente

Aproape 200 de familii au rămas fără apartamente, dar şi fără bani. De 15 ani, investitorii unui bloc din sectorul Ciocana al municipiului Chișinău, nu se pot muta în propriile case. Deşi clădirea a fost finalizată, aceasta încă nu poate fi dată în exploatare, scrie publika.md.

separator

Construcţia blocului de pe strada Ginta Latină a început în 2005, însă firma de construcţie a intrat în insolvabilitate. Ulterior, o altă companie s-a angajat să încheie lucrările, iar oamenii au plătit bani în plus. Din 2017, proprietarii apartamentelor nu se pot muta în propriile locuinţe din cauza lipsei unei… parcări. Mai exact, pentru a da blocul în exploatare este nevoie ca 70 la sută dintre apartamente să fie asigurare cu loc de parcare. Însă curtea blocului însă nu dispune de acest spaţiu, iar compania contractată nu-şi onorează obligaţiunile. Astfel, după ce au investit zeci de mii de euro, locatarii sunt nevoiţi să trăiască în chirie.

„Am investit 48 de mii de euro, bani munciţi şi de mine, şi de soţ. Am ales un apartament cu trei odăi, ca să aibă şi fetiţa şi băieţelul care trebuia să se nască, camera lor.”

„Fiul meu care trebuia să locuiască aici, trăieşte acum la gazdă. A intrat deja în programul „Prima Casă”, că a fost nevoit.”

Administratorul blocului susţine că a cerut de mai multe ori ajutor de la autorităţile municipale şi avocaţi, dar toţi strâng din umeri.

„Din 2017 şi până în prezent, această parcare nu poate fi finalizată din motiv că administratorul companiei, prin diferite scrisori şi demersuri care sunt minciuni, îi reuşeşte să scoată de pe rol semnarea acestui contract cu Primăria”, afirmă administratorul blocului, Igor Bulgaru.

Proprietarii au protestat azi la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău. Aleşii i-au dat afară din sală, ceea ce a declanşat scandalul. Consilierii au discutat problema abia după-amiază. Viceprimarul Capitalei Victor Chironda a declarat că la construcţia acestui bloc s-au comis mai multe ilegalităţi şi că împreună cu Direcţia Arhitectură şi Urbanism va prezenta la şedinţa viitoare a CMC o soluţie pentru proprietari.

„Mâine vom face o şedinţă separată la tema dată şi să discutăm, având în vedere toate aspectele şi pe toţi cei implicaţi. Aceşti oameni au rămas ostaticii unor scheme şi ai unor afacerişti care au pornit aceste proiecte”, a declatat Victor Chironda, viceprimarul Capitalei.

Un cuplu de africani a adus pe lume un bebeluș „alb ca zăpada”
Articolul anterior
Anunț important pentru moldovenii care intenționează să meargă în Rusia
Articolul următor
Alte articole interesante