Drama „celui mai frumos băiat din lume”. Blestemul care s-a abătut asupra destinului său

În 1971, adolescentul care, la vremea respectivă avea vârsta de 17 ani, era declarat neoficial „cel mai frumos băiat din lume”, iar asta avea să-i distrugă viața, ulterior.

Drama „celui mai frumos băiat din lume”: blestemul care s-a abătut asupra destinului său

Numele lui este Bjorn Andrésen, iar un celebru regizor al vremurilor i-a dat această titulatură, despre care el spune că i-ar fi făcut mai mult rău decât bine. Laudele regizorului au ajuns să se întoarcă împotriva lui.

Lui Bjorn Andrésen, frumusețea nu i-a adus nicio fericire, ba dimpotrivă

Bjorn Andrésen a cunoscut celebritatea la frageda vârstă de 15 ani, când a fost distribuit în rolul lui Tdzio, în celebrul film Moarte la Veneția, din 1971, după romanul cu același nume. Pelicula a fost regizată de Luchino Visconti, de altfel și cel care i-ar fi dat băiatului titlul de „cel mai frumos din lume”.

Dată fiind natura acelor timpuri, Bjorn Andrésen nu s-a simțit câtuși de puțin flatat, de vreme ce regizorul, homosexual declarat, l-ar fi pus astfel, cu voie sau poate fără, în atenția bogaților ce aveau aceeași orientare sexuală, transformându-l, indirect, într-un trofeu pentru aceștia, relata Bjorn Andrésen, mult mai târziu.

cel-mai-frumos-baiat-din-lume

Pelicula, în sine, spunea povestea unui tânăr devenit celebru care ajunge să fie exploatat, iar acest lucru are să-i afecteze parcursul întregii sale vieți. Fizic, Bjorn Andrésen corespundea perfect cu personajul, fiind ireal de frumos, semănând cu un zeu și având părul de culoarea mierii. Culmea este că băiatul avea să se transforme în personajul său, la scurt timp, din mai multe puncte de vedere.

În mod evident, replica regizorului, l-a făcut o țintă, iar asta a ajuns să-i afecteze viața în întregime.

Bjorn Andrésen devenea, la scurt timp, alcoolic, iar cariera lui cinematografică se ducea de râpă. Mai mult,  frumosul actor s-a confruntat, de-a lungul vieții sale, cu depresia, ca mai târziu să întâlnească adevărata drama din viața unui om: pierderea unui copil.

sursa: www.playtech.ro

Prețul uriaș cerut de Donald Trump de la Ucraina pentru a garanta pacea

În urmă cu trei zile, Volodimir Zelenski a refuzat semnarea unui acord cu SUA asupra zăcămintelor minerale ucrainene. Conform presei britanice, termenii de negociere ai lui Donald Trump au fost duri și se referă la o cotă mai mare din PIB-ul ucrainean decât despăgubirile impuse Germaniei prin Tratatul de la Versailles din 1919, scrie evz.ro.

Concret, Donald Trump a cerut o răsplată de 500 de miliarde de dolari din partea Ucrainei, o sumă care depășește cu mult controlul SUA asupra mineralelor esențiale ale țării. Aceasta acoperă totul, de la porturi și infrastructură la petrol și gaze, precum și baza mai largă de resurse a țării.

Ar însemna colonizarea Ucrainei

Practic, condițiile puse de Trump ar fi însemnat colonizarea economică a Ucrainei de către SUA. Documentul care a ajuns pe masa lui Volodimir Zelenski a provocat consternare și panică la Kiev.

Contractul propus ar acoperi valoarea economică asociată cu resursele Ucrainei, cu tot cu resursele minerale, resursele de petrol și gaze, porturile și alte infrastructuri, transmite telegraph.

SUA ar fi primit primi 50% din veniturile recurente încasate de Ucraina din extracția resurselor și 50% din valoarea financiară a tuturor licențelor noi eliberate terților pentru monetizarea viitoare a resurselor.

Mai mult decât atât, una din clauze stipulează că „pentru toate licențele viitoare, SUA vor avea un drept de prim refuz pentru achiziționarea de minerale exportabile”.

De asemenea, Washingtonul ar beneficia de imunitate suverană și va dobândi un control aproape total asupra celei mai mari părți a economiei de materii prime și resurse a Ucrainei.

Trump vrea banii cheltuiți de SUA în război

Dacă acest contract va fi semnat, cererile lui Trump ar reprezenta o parte mai mare din PIB-ul ucrainean decât despăgubirile impuse Germaniei prin Tratatul de la Versailles din 1919.

Trump a declarat că SUA au cheltuit 300 de miliarde de dolari pentru război până în prezent.

„S-ar putea să facă o înțelegere. S-ar putea să nu facă o înțelegere. S-ar putea să fie ruși într-o zi, sau s-ar putea să nu fie ruși într-o zi. Dar vreau acești bani înapoi”, a spus el.

Rusia a atacat Ucraina cu 176 de drone înainte de startul discuțiilor despre pace cu SUA. Kievul nu a fost invitat

Rusia a lansat noaptea trecută un amplu atac cu drone asupra Ucrainei, cu doar câteva ore înainte ca oficialii americani și ruși să se reunească în Arabia Saudită pentru discuții menite să pună capăt războiului Moscovei împotriva vecinului său, scrie CNN citat de digi24.ro.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a lansat 176 de drone de atac de tip Shahed și drone momeală în cursul nopții, acesta fiind cel mai recent baraj din cadrul atacurilor aeriene aproape zilnice menite să slăbească apărarea ucraineană și să degradeze infrastructura energetică a țării în timpul lunilor de iarnă.

Mai mult de 100 de drone au fost doborâte și aproape 70 de drone momeală au dispărut de pe radar fără consecințe negative, a declarat forțele aeriene ucrainene. Aceasta nu a precizat care au fost pagubele sau victimele atacului. Luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a lansat „aproape 1.220 de bombe aeriene, peste 850 de drone de atac și mai mult de 40 de rachete de diferite tipuri” în cursul săptămânii precedente.

Oficialii americani și ruși se întâlnesc marți la Riad, capitala Arabiei Saudite, pentru ceea ce se preconizează a fi cele mai importante discuții de până acum între cei doi foști inamici din Războiul Rece privind încetarea războiului Moscovei în Ucraina.

Kremlinul recunoaște dreptul suveran al Ucrainei de a adera la UE, dar nu și la NATO. Putin, pregătit de negocieri cu Zelenski

Rusia a admis marți că Ucraina are „dreptul suveran” de a adera la Uniunea Europeană, dar nu și în ceea ce privește NATO, iar Vladimir Putin este pregătit să negocieze cu Volodimir Zelenski, „dacă este necesar”, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie digi24.ro.

„În ceea ce privește aderarea Ucrainei la UE, este dreptul suveran al oricărei țări”, a declarat Dmitri Peskov. „Dar este complet diferit atunci când vine vorba de probleme de securitate și alianțe militare. Aici avem o abordare diferită care este bine cunoscută”, a spus oficialul de la Moscova, potrivit AFP. Preşedintele rus Vladimir Putin este „pregătit” să negocieze cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, „dacă este necesar”, a dat asigurări Kremlinul, după aproape trei ani de ofensivă a armatei ruse în Ucraina, în plină accelerare a discuţiilor despre o soluţionare a conflictului, scrie News.ro.

„Putin personal a declarat că, dacă este necesar, va fi pregătit să negocieze cu Zelenski, însă cadrul juridic al acordurilor trebuie să fie discutat ţinând cont de realitate”, a spus Dmitri Peskov. El se referă la o lipsă a „legitimităţii”, în opinia Moscovei, a liderului ucrainean, întrucât mandatul lui Zelenski a expirat în mod oficial în mai 2024. Însă legea marţială din Ucraina, impusă în februarie 2022, exclude organizarea de alegeri pe timp de război. Rezolvarea conflictului din Ucraina este „imposibilă” fără să se discute mai larg problemele de securitate din Europa, subliniază Kremlinul, la o zi după o reuniune, la Paris, a unor lideri europeni, care se tem de o marginalizare prin apropierea dintre Statele Unite şi Rusia.

„O rezolvare pe termen lung, o rezolvare viabilă este imposibilă fără o examinare globală a problemelor de securitate pe continent”, a precizat Peskov Peskov. Rusia vrea de mult timp să reorganizeze arhitectura de securitate a Europei, iar Moscova a cerut în trecut retragerea forţelor NATO din Europa de Est.

Luptătorul Mihailo Dianov, eroul de la Azovstal, povestește momentul eliberării din captivitate. „Am stat în patru labe vreo cinci ore”
Articolul anterior
Fost colonel rus, la televiziunea de stat de la Moscova: Soldații mobilizați primesc căști și ranițe din 1941
Articolul următor
Close menu