Drama femeii care poate muri dacă nu mai naște. La cei 38 de ani ai săi are 38 de copii

După o viață de amărăciune, o femeie din Uganda a găsit prilejul de a-și spune povestea dramatică ce a uimit o lume întreagă. Forțată să se mărite pe când avea doar 12 ani, ea suferă de o afecțiune genetică ce o face să se confrunte periodic cu supra-ovulația. Viața ei ar putea fi pusă în pericol dacă încetează să mai procreeze.

separator

Este drama lui Mariam Nabatanzi, care locuiește în Kabimbiri, un sat aflat la vreo 50 de kilometri de Kampala, capitala Ugandei. Nabatanzi a fost obligată să se mărite de copil, dar nimeni nu avea nici cea mai vagă idee că suferă de o afecțiune extrem de rară, care îi dă abilitatea de a duce foarte multe nașteri. În doar 38 de ani, Nabatanzi a născut de șase ori gemeni, de patru ori tripleți, de trei ori cvadrupli și alte două nașteri obișnuite. Dintre cei 38 de copii, zece sunt fete, iar restul băieți. Cel mai mare are 23 de ani, iar cel mai mic, puțin peste un an.Nabatanzi are o viață demnă de transpus într-un film. Când era copil, a scăpat ca prin urechile acului de moarte, după ce mama sa vitregă i-a pus gând rău și le-a dat, ei și fraților săi, mâncare în care a pus sticlă pisată. În acea zi, Mariam nu a fost acasă și nu a degustat mâncarea mortală, dar cei trei frați ai ei nu au avut același noroc și au murit. La vârsta de 12 ani, tatăl ei a decis că era pregătită să-și înceapă viața de familie și a dat-o imediat unui bărbat care avea 40 de ani la acea vreme.

„Nu știam că aveau de gând să mă căsătorească. Au venit la noi și i-au adus câteva lucruri tatălui meu. Când a venit momentul să plece, m-am gândit că o conduc pe mătușa mea, dar când am ajuns la ușă, m-a dat bărbatului.”, povestește Mariam, conform Daily Monitor.

Nu a avut parte nici măcar de un mariaj fericit.

„Soțul meu a fost poligam, cu mulți copii din relațiile anterioare pe care trebuia să îi îngrijesc pentru că mamele lor erau împrăștiate peste tot. Era violent și mă bătea cu orice ocazie, chiar și atunci când simplele mele sugestii nu-i erau pe plac.”

Nabatanzi a dat prima naștere în 1994, când avea 13 ani. De atunci, lucrurile au început să ia o întorsătură și mai nefericită. Mulți o văd ca pe o abilitate, dar pentru ea a devenit un blestem: „Tatăl meu a avut 45 de copii, cu mai multe femei și toți au fost cvindrupli, cvadrupli, gemeni sau tripleți.” Nabatanzi a moștenit această „predispoziție genetică”, dar pentru ea, ca femeie, oprirea supra-ovulației ar putea să-i cauzeze moartea, după cum spune un medic ginecolog, care a consultat-o. Nabatanzi a mărturisit că a încercat unele metode de contracepție, dar i-au făcut rău, iar o dată, a intrat în comă din această cauză. Fertilizarea multiplelor ovule pe care aparatul ei reproducător le produce, e singura metodă de scădere a riscului.

Acum, cea mai mare problemă a lui Mariam ține de creșterea celor 38 de copii, pe care îi întreține cu greutate, dar se descurcă.

„Dumnezeu a fost bun cu mine pentru că nu au rămas nicio zi fără mâncare.”

Mulți dintre cei care s-au făcut mari,  au ambiții mari și vor să devină doctori, profesori sau avocați. O altă sursă de presă, news24,  precizează că Nabatanzi a avut, de fapt, 44 de copii, dar a pierdut șase dintre ei. Prima dată când a fost publicată povestea ei, a fost acum un an. Nu sunt precizate prea multe detalii despre viața ei din perioada scursă până în acest moment, dar este posibil ca de atunci să mai fi născut câțiva copii.

Sursa

Tânăra din Orhei dispărută fără urmă: Momentul în care urcă într-o mașină

Jurnaliștii CANAL 5 au reușit să facă rost de imaginile video care surprind momentul atunci când Ana, tânăra din raionul Orhei pe care de vinerea trecută, părinții, rudele, iubitul, dar și poliția o caută non-stop, a urcat în automobilul de model ”Ford”, care a dus-o într-o direcție necunoscută.

În filmuleț se poate observa cum tânără se apropie de stația de așteptare a transportului public, iar în câteva clipe, în rând cu aceasta se oprește automobilul și tânără urcă nestingherit în acesta.

Ana-Maria Guja este originară din satul Susleni, raionul Orhei. Își face studiile la Colegiul pedagogic din Orhei, iar vineri, în data de 12 aprilie, după ora 20 seara, revenea de la muncă, din sectorul Nistreana, unde făcea ore individuale cu un copil de clasele primare.

Nici mama Anei nu știe unde este fiica ea. Femeia spune că ultima dată a stat de vorbă cu ea cu 2 zile până la dispariție. Printre lacrimi, femeia afirmă că fiica ei este o fire liniștită și nu are dușmani.

Pe pagina de Facebook a Politiei Naționale, la a 3 zi de la dispariția tinerei, oamenii legii au anunțat că fata este în căutare. Pentru postul nostru de televiziune, oamenii legii au declarat că examinează mai multe versiuni, iar pentru a nu prejudicia mersul anchetei, nu ne pot oferi informații.

Persoanele care cunosc detalii despre unde s-ar putea afla fata sau au informații despre acest caz, sau au recunoscut mașina din imagini, sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 078 325 001, de la care redacției noastre i-a fost cerut ajutorul. Semnalmentele tinerei sunt: înălțimea 1.65 m, păr castaniu, ochi căprui. În momentul plecării, aceasta purta pantaloni negri, maiou alb și o bluză neagră.

Eurovision Song Contest 2024: Organizatorii concursului anunță schimbări

Pe 16 aprilie, organizatorii celei de-a 68-a ediții a Eurovision Song Contest 2024 au anunțat schimbări în modul în care țările finaliste vor extrage ordinea evoluării în Marea Finală, scrie moldova1.md.

În anii precedenți, statele care au reușit să obțină un loc în Marea Finală urmau să tragă la sorți doar în ce parte a finalei vor evolua – prima parte (piesele 1-13) sau a doua parte (piesele 14-26), iar producătorii concursului alegeau numărul de ordine al fiecărui concurent.

În acest an, va fi introdusă o nouă categorie pentru tragerea la sorți – „Alegerea producătorului” („Producer’s Choice”).

Radiodifuzorul suedez SVT a declarat că 25 dintre cele 26 de țări din Marea Finală (Suedia, țara gazdă, a extras deja numărul de ordine 1) vor putea să tragă la sorți prima parte, a doua parte sau Alegerea Producătorului în cadrul extragerii pentru ordinea de evoluare în Marea Finală.

Acest lucru înseamnă că, dacă un artist va trage la sorți „Producer’s Choice”, producătorii emisiunii vor putea plasa piesa respectivă oriunde în prima sau a doua parte a ordinii de evoluare în finala de pe 11 mai.

Astfel, vor exista 6 locuri care pot fi trase la sorți în prima parte a finalei, 6 locuri în a doua parte și 13 locuri la alegerea producătorului.

Ediția din 2024 a concursului Eurovision Song Contest va avea loc la Malmö, Suedia, în perioada 7-11 mai. Prima semifinală va fi organizată marți, 7 mai, iar cea de-a doua, joi, 9 mai. Marea finală va avea loc sâmbătă, 11 mai.

Accident teribil în stânga Nistrului: Un mort și mai mulți răniți, după ce un BMW a intrat într-o stație plină cu oameni

Un accident rutier grav a avut loc în această dimineață în stânga Nistrului. Un BMW a intrat într-o stație plină cu oameni, apoi a ajuns într-un gard, scrie unimedia.info.

Potrivit presei din regiune, o persoană a decedat, iar mai multe au fost rănite.

La fața locului au intervenit serviciile specializate.

Astăzi, este marcată Ziua Mondială a Apei!
Articolul anterior
A vrut să se îmbogățească, dar nu i-a mers. Un bărbat a fost reținut pe Aeroportul din Chișinău
Articolul următor