Drama femeii care poate muri dacă nu mai naște. La cei 38 de ani ai săi are 38 de copii

După o viață de amărăciune, o femeie din Uganda a găsit prilejul de a-și spune povestea dramatică ce a uimit o lume întreagă. Forțată să se mărite pe când avea doar 12 ani, ea suferă de o afecțiune genetică ce o face să se confrunte periodic cu supra-ovulația. Viața ei ar putea fi pusă în pericol dacă încetează să mai procreeze.

separator

Este drama lui Mariam Nabatanzi, care locuiește în Kabimbiri, un sat aflat la vreo 50 de kilometri de Kampala, capitala Ugandei. Nabatanzi a fost obligată să se mărite de copil, dar nimeni nu avea nici cea mai vagă idee că suferă de o afecțiune extrem de rară, care îi dă abilitatea de a duce foarte multe nașteri. În doar 38 de ani, Nabatanzi a născut de șase ori gemeni, de patru ori tripleți, de trei ori cvadrupli și alte două nașteri obișnuite. Dintre cei 38 de copii, zece sunt fete, iar restul băieți. Cel mai mare are 23 de ani, iar cel mai mic, puțin peste un an.Nabatanzi are o viață demnă de transpus într-un film. Când era copil, a scăpat ca prin urechile acului de moarte, după ce mama sa vitregă i-a pus gând rău și le-a dat, ei și fraților săi, mâncare în care a pus sticlă pisată. În acea zi, Mariam nu a fost acasă și nu a degustat mâncarea mortală, dar cei trei frați ai ei nu au avut același noroc și au murit. La vârsta de 12 ani, tatăl ei a decis că era pregătită să-și înceapă viața de familie și a dat-o imediat unui bărbat care avea 40 de ani la acea vreme.

„Nu știam că aveau de gând să mă căsătorească. Au venit la noi și i-au adus câteva lucruri tatălui meu. Când a venit momentul să plece, m-am gândit că o conduc pe mătușa mea, dar când am ajuns la ușă, m-a dat bărbatului.”, povestește Mariam, conform Daily Monitor.

Nu a avut parte nici măcar de un mariaj fericit.

„Soțul meu a fost poligam, cu mulți copii din relațiile anterioare pe care trebuia să îi îngrijesc pentru că mamele lor erau împrăștiate peste tot. Era violent și mă bătea cu orice ocazie, chiar și atunci când simplele mele sugestii nu-i erau pe plac.”

Nabatanzi a dat prima naștere în 1994, când avea 13 ani. De atunci, lucrurile au început să ia o întorsătură și mai nefericită. Mulți o văd ca pe o abilitate, dar pentru ea a devenit un blestem: „Tatăl meu a avut 45 de copii, cu mai multe femei și toți au fost cvindrupli, cvadrupli, gemeni sau tripleți.” Nabatanzi a moștenit această „predispoziție genetică”, dar pentru ea, ca femeie, oprirea supra-ovulației ar putea să-i cauzeze moartea, după cum spune un medic ginecolog, care a consultat-o. Nabatanzi a mărturisit că a încercat unele metode de contracepție, dar i-au făcut rău, iar o dată, a intrat în comă din această cauză. Fertilizarea multiplelor ovule pe care aparatul ei reproducător le produce, e singura metodă de scădere a riscului.

Acum, cea mai mare problemă a lui Mariam ține de creșterea celor 38 de copii, pe care îi întreține cu greutate, dar se descurcă.

„Dumnezeu a fost bun cu mine pentru că nu au rămas nicio zi fără mâncare.”

Mulți dintre cei care s-au făcut mari,  au ambiții mari și vor să devină doctori, profesori sau avocați. O altă sursă de presă, news24,  precizează că Nabatanzi a avut, de fapt, 44 de copii, dar a pierdut șase dintre ei. Prima dată când a fost publicată povestea ei, a fost acum un an. Nu sunt precizate prea multe detalii despre viața ei din perioada scursă până în acest moment, dar este posibil ca de atunci să mai fi născut câțiva copii.

Sursa

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Astăzi, este marcată Ziua Mondială a Apei!
Articolul anterior
A vrut să se îmbogățească, dar nu i-a mers. Un bărbat a fost reținut pe Aeroportul din Chișinău
Articolul următor