Drama trăită de un băiat în ziua de Crăciun. Familia nu i-a oferit cadouri pentru că e gay

Randall, un băiat de 22 de ani, trăiește un adevărat coșmar. Din cauza faptului că este gay, familia îl marginalizează și nu-l acceptă sub nicio formă. În ziua de Crăciun, a fost extrem de trist: nu a primit nici cadouri și nici măcar nu a fost băgat în seamă de părinții lui. 

Tânărul de 22 de ani a fost cu atât mai dezamăgit de situație cu cât era vorba de ziua de Crăciun, o zi în care toată lumea trebuie să se bucure, să ofere și să primească daruri de la cei dragi.

„Mă doare inima că nu mă acceptă”

Totul a început în momentul în care Randall și-a luat inima în dinți și a decis că este timpul să le spună părinților săi totul despre orientarea sexuală pe care o are. Din păcate, nu a avut prea mult succes, căci lucrurile nu au mers deloc conform planului. 

„Mi-am făcut curaj și le-am spus părinților mei faptul că îmi plac bărbații și că sunt gay. În primă fază, nu au zis absolut nimic, dar mai apoi au început să mă ignore. Totul s-a întâmplat în vara acestui an. O perioadă de 2 luni n-au vorbit nimic cu mine, ba chiar au început să mă ignore prin casă, ca și cum n-aș fi existat măcar. 

Mai apoi, lucrurile s-au înrăutățit. Mi-au spus chiar că le este rușine cu mine și că nu pot accepta faptul că fiul lor nu poate să trăiască normal. 

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, au venit la noi acasă și alte rude din partea mamei mele. Le-am văzut fețele și am constatat cât de urât mă privesc toți și cât de dezgustați sunt de mine, de fapt. 

Apoi, în ziua de Crăciun, toată lumea m-a ignorat. Am fost singura persoană din casă care nu a primit absolut niciun cadou din partea nimănui. Am privit cum toți și-au desfăcut cutiile sau pachetele, în timp ce eu stăteam și mă uitam la ei. Mă doare inima că nu mă acceptă și că aleg să mă trateze așa. Până la urmă, fiecare decide cum vrea să trăiască și pe cine vrea să iubească”, a spus tânărul de 22 de ani, potrivit thesun.co.uk. 

Ce sfaturi i-a dat specialistul

Specialistul publicației britanice a venit și cu sfaturi în întâmpinarea problemei lui Randall. 

„Cel mai bine ar fi să nu te mai consumi din această cauză, să nu-ți mai faci rău și să fii mai liniștit. Încearcă să mai ai o discuție cu părinții tăi și să le explici, frumos, că este dreptul tău să alegi cum vrei să trăiești. Nimeni nu-ți poate impune pe cine și cum trebuie să iubești. 

Mergi și la un psiholog și urmează câteva ședințe, pentru a te putea cunoaște mai bine, tu pe tine. Trăiește cu curaj și nu uita că noi suntem singurii care putem decide cum trebuie să trăim, cum trebuie să iubim și lângă cine trebuie să ne căutăm fericirea”, i-a spus specialistul, din dorința de a-i rezolva problema tânărului pe care familia nu-l acceptă, din cauza faptului că este gay.

Primii copii ucraineni au reușit să se întoarcă acasă din captivitatea rusă! Ce pedepse au îndurat pentru că au strigat „Slava Ucrainei”. Imagini emoționante

Ucraina a organizat întoarcerea acasă a 17 copii pe care Federația Rusă i-a deportat de pe teritoriul regiunilor Herson și Harkov în timpul ocupație, anunță agențiile de presă, care citează o declarație de presă făcută de organizația caritabilă Salvați Ucraina.

Copii/Captură video

Potrivit sursei citate, voluntarii au reușit să găsească copiii pe care rușii, după deportarea din Ucraina, i-au transportat pe teritoriul Federației Ruse și pe care au refuzat să-i returneze părinților, relatează Ziare.com.

Copiii au declarat reporterilor că în Rusia au fost amenințați cu trimiterea în internatul din Pskov, li s-a spus că părinții i-au abandonat, au fost bătuți cu tije de metal și au fost izolați pentru că au strigat „Slava Ucraina”.

Invadatorii le-au mai spus copiilor că eliberarea Hersonului „nu este adevărată” și că vor rămâne pentru totdeauna „copii ai Rusiei”.

Operațiunea de întoarcere a copiilor a fost însoțită de o logistică complexă sub pericolul amenințărilor constante din partea Federației Ruse.

Ei au putut să se reîntâlnească cu părinții lor cu o zi înainte, pe 22 martie, mai arată sursa citată. Video:

Noi locuințe sociale în Moldova. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă 27 de milioane de euro

Pentru construcția locuințelor sociale noi în R. Moldova, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi 27 mln. de euro. Dintre aceștia, 20 mln. de euro vor fi sub formă de împrumut pentru faza III a Proiectului de construcție, iar restul vor fi oferiți sub formă de granturi.

Câte locuințe sociale au fost construite în țară anul trecut - Stiri.md

Este vorba despre un grant de 1 mln. de euro din Fondul Verde de Investiții Sociale, precum și un grant de 6 mln. de euro din Fondul E5P pentru măsurile de eficiență energetică.

Costul total al proiectului este de 34 mln. de euro. Diferența de bani, de 7 mln. de euro, va fi acoperită de către autoritățile publice locale care vor aplica la proiect. Contribuția va fi formată din valoarea construcțiilor existente nefinalizate sau abandonate, valoarea terenului și documentația tehnică de proiect.

În baza proiectului vor fi construite 455 locuințe sociale în 12 localități ale Republicii Moldova, care vor asigura cca 1600 beneficiari, renovarea/modernizarea căminelor studențești în 4 localități, care ar asigura cca 750 beneficiari și construcția caselor pentru bătrâni în 16 localități, care ar asigura cca 750 de beneficiari.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale proiectul prevede asigurarea cu locuințe sociale pentru diverse categorii de populație, construirea și reabilitarea caselor pentru bătrâni și căminele studențești, cu înlocuirea întregii anvelope a clădirilor, astfel, ca să fie reduse din costurile la încălzire, aplicând conceptul de eficiență energetică pentru clădiri. 

De asemenea, vor fi evaluate construcțiile publice existente și nefolosite din toată țara, în vederea renovării lor pentru a fi oferite familiilor cu venituri mici, familiilor tinere, specialiștilor care contribuie la dezvoltarea comunităților locale.

Obiectivele proiectului de construcție a locuințelor sociale sunt:

  • Suportul persoanelor cu venituri mici în asigurarea cu spațiu locativ;
  • Suportul persoanelor în vârstă și a celor cu dizabilități pentru asigurarea cu locuri în aziluri specializate;
  • Asigurarea studenților cu locuri în cămine modernizate;
  • Atragerea funcționarilor din cadrul sistemului bugetar al Republicii Moldova și reducerea fluctuației de cadre în rândurile angajaților publici în zonele rurale, prin oferirea de locuințe la locul angajării;
  • Îmbunătățirea calității vieții persoanelor social vulnerabile;
  • Dezvoltarea regiunilor prin atragerea și reținerea funcționarilor publici în urbele mici și localitățile rurale ale Republicii Moldova;
  • Creșterea eficienței energetice în imobilele publice, ceea ce va duce la reducerea poluării mediului și la scăderea cheltuielilor.

Proiectul vizează atragerea și menținerea specialiștilor din domeniul educației, sănătății, protecției sociale și administrației publice în mediul rural pentru a asigura furnizarea în continuare a unor astfel de servicii și astfel să contribuie la creșterea calității vieții pentru cetățeni, prin oferirea acestora la prețuri accesibile în locațiune.

Președintele Finlandei a semnat legea privind aderarea țării sale la NATO

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto a semnat joi legea privind aderarea ţării sale la NATO, transmite Agerpres.

Finlanda intenţionează să construiască un gard la graniţa cu Rusia -  Stiri.md

Legislaţia care încorporează tratatul fondator al NATO a fost adoptată de parlamentul de la Helsinki la 1 martie cu o largă majoritate.

Sauli Niinisto anunţase după acel vot că doreşte să promulge legea înaintea alegerilor parlamentare din ţara sa, prevăzute pentru 2 aprilie.

Finlanda încă aşteaptă ca Turcia şi Ungaria să ratifice cererea sa de aderare la NATO. Toate celelalte 28 de ţări membre ale organizaţiei au aprobat deja intrarea Finlandei în Alianţă.

Ungaria intenţionează să ratifice aderarea Finlandei la 27 martie, în timp ce Turcia a anunţat că o va aproba în curând.

La scurt timp după Summitul de la Madrid din 28-30 iunie 2022, Suedia şi Finlanda au ajuns la un acord cu Ankara. Cele două ţări nordice şi-au exprimat sprijinul pentru Turcia în combaterea ameninţărilor la adresa securităţii sale naţionale şi au promis că vor facilita expulzarea suspecţilor urmăriţi de autorităţile turce.

Ulterior, Turcia le-a prezentat celor două ţări nordice cereri de extrădare pentru 33 de persoane, majoritatea considerate ”terorişti” de către Ankara. Extrădările militanţilor kurzi sau ale personalităţilor ostile regimului turc refugiate în Suedia constituie aspectul cel mai delicat al cererilor formulate de Turcia.

Decizia Suediei de a autoriza în luna ianuarie o manifestaţie în faţa ambasadei Turciei la Stockholm, în cursul căreia a fost ars un exemplar din Coran, a cauzat o reacţie dură din partea Ankarei, care practic a suspendat ratificarea aderării celor două ţări la NATO.

În urma începerii invaziei ruse în Ucraina în februarie anul trecut, Suedia şi Finlanda – ce are o frontieră terestră cu Rusia cu o lungime de 1.340 de kilometri – au prezentat o candidatură comună pentru a deveni membre ale Alianţei Nord-Atlantice, abandonând deceniile de nealiniere militară.

Ce conţine planul de pace al lui Zelenski
Articolul anterior
Retrospectiva anului 2022: un colaj de idei, evenimente, susținere și apreciere
Articolul următor