Drama unui tânăr de 19 ani, care a făcut cancer după o lovitură la fotbal. Ce spune mama băiatului

Un simplu accident la un meci de fotbal i-a schimbat radical viața lui Anatol, un tânăr de 19 ani.

În timp ce amicii săi își fac planuri pentru viitor, acesta speră să învingă cât mai repede cancerul, transmite Știri.md cu referire la un proiect de pe youtoube.

„A început totul de la o simplă lovitură la fotbal. M-am lovit la bară, mai jos de genunchi, și de atunci au început durerile noaptea”, a povestit tânărul. 

Alarmați, părinții tânărului au mers la Chișinău, unde medicii l-au operat, însă după ce a fost externat, piciorul a început să se umfle: „Medicii au spus că a fost strâns piciorul prea tare, însă acesta a continuat să se umfle”.

După ce au mers repetat la medici, părinții au aflat că fiul lor are cancer. Din acea clipă a început lupta cu această boală cruntă.

Tânărul a fost internat la Institutul Mamei și Copilului din Capitală, însă atitudinea medicilor a lăsat de dorit.

„După operație medicii mă întrebau dacă au făcut totul corect. Eu de unde să știu? Nu sunt eu medic. Veneau la mine o dată în zi sau chiar la două zile. Când îmi schimbau pansamentul îmi puneau prosopul în gură ca să nu strig. Durerea era insuportabilă, deoarece pansamentul îl făceau fără anestezie”, mărturisește tânărul.

Anatol ulterior a fost transferat la Institutul Oncologic, unde a început procedurile de chimioterapie: „A fost bine parcă, piciorul a început să se dezumfle, dar după a șasea chimioterapie mi-au spus că trebuie amputat piciorul”.

După intervenție, medicii au găsit ceva dubios în plămânii lui Anatol. După o analiză, aceștia au constatat că boala s-a extins și a dat metastaze.

Acum tânărul urmează tratamentul în Turcia, iar medicii îi dau speranțe.

Deși Anatol se arată vesel și optimist, mama băiatului își amintește cu lacrimi în ochi despre experiența trăită în spitalele din R. Moldova și atitudinea personalului medical față de copiii bolnavi.

„El plângea de dureri. Mie nu îmi dădeau voie mai mult de cinci minute să stau cu el, dar după ce le puneam în buzunare 200 de lei îmi permiteau să stau o oră.

După operație nici nu i-au șters piciorul de sânge. Cum se poate așa? Nici de un câine nu îți poți bate joc, dar de un copil de 17 ani cum e posibil?”, își amintește mama băiatului.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

La Spitalul raional Ungheni va fi deschis un cabinet pentru diagnosticarea cancerului de col uterin
Articolul anterior
Pe 9 noiembrie transportatorii vor ieși la protest, în PMAN
Articolul următor