Drapelul Republicii Moldova, la loc de cinste în Ucraina! Vezi ce record au stabilit vecinii noștri care ne poartă tot respectul

Drapelul Republicii Moldova a fost subiectul unui nou record înregistrat la Consiliul naţional al recordurilor din Ucraina.

Flamura ţării noastre a notat nişte caracteristici de premieră pentru țara vecină şi a fost arborată în cadrul Conferinței regionale „Hubul Tehnologic Basarabean – Motorul Transformării Digitale înainte de Aderarea la UE a teritoriilor administrative de frontieră din sud-estul Republicii Moldova și regiunea Odesa, Ucraina”, care se desfășoară în perioada 23-24 mai 2024, transmite moldpres.md.

Evenimentul are loc pe teritoriul Pensiunii eco-agroturistice „Frumuşica Nova” din comunitatea Borodino, raionul Bolgrad.

Recordul naţional al Ucrainei, drapelul Republicii Moldova, înregistrat ca cel mai mare din țara vecină, este considerat de partea ucraineană „ca o mică mulţumire  pentru vecinii noştri moldoveni care demonstrează o susținere imensă Ucrainei, într-o perioadă foarte grea pentru ţară, după ce a fost invadată de Rusia”.

Drapelul Republicii Moldova, înscris în Cartea Recordurilor Ucrainei, are o înălțime de trei metri şi o lățime de şase metri.

Drapelul de Stat al Republicii Moldova, tricolorul, îmbină vechiul însemn al Principatului Moldovei, capul heraldic de bour, cu cele trei culori ale drapelului României care, asemănător celor ale Andorrei și Ciadului de asemenea tricolore albastru-galben-roșu, pare a fi fost parțial inspirat din drapelul Franței.

Drapelul Republicii Moldova diferă de cel românesc prin proporția dintre lățime și lungime (1:2 al Republicii Moldova față de 2:3 al României), prin nuanța albastrului (cobalt în România) și prin prezența stemei Republicii Moldova pe culoarea galbenă.

gallery images

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc! Regizorul a oferit detalii despre marele eveniment din viața lor.

Cei doi vor avea o nuntă intimă, doar cu apropiați, urmând ca, atunci când timpul le va permite, să facă o petrecere mai mare, scrie presa română.

Regizorul a dezvăluit că evenimentul va fi unul restrâns și încă nu s-au gândit la dată, însă va avea loc vara asta.

„Vedem nunta ca pe un eveniment intim, ca pe un legământ în doi. Nunta cu mulți invitați ar fi ceva ulterior acestui legământ. Nu am stabilit încă date, tematici și altele de genu. Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru la început și, când vom avea timp să respirăm, cu siguranță vom găsi o formulă de petrecere mai mare”, a dezvăluit Anghel.

Cât despre nași, Theo Rose și Anghel Damian încă oscilează, având de optat între trei cupluri. Cei doi artiști își doresc să aibă lângă ei o pereche care să le ofere un model de urmat.


O nouă sărbătoare în Republica Moldova

În R.Moldova ar urma să apară o nouă sărbătoare. Este vorba despre „Ziua Națională a Albinei”, care ar urma să fie sărbătorită anual pe 20 mai. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat în Parlament de deputatul PAS, Gheroghe Ichim, scrie deschide.md.

Potrivit autorului proiectului, în Republica Moldova cultura creșterii albinelor, inclusiv producerea și procesarea mierii de albine și produselor apicole, constituie una din activitățile economice cu rezonanță străveche de-a lungul anilor.

Propunerea de instituire a sărbătorii menționate, vine inclusiv ca urmare a solicitărilor insistente, parvenite din partea apicultorilor din cadrul Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, cu scopul de mediatizare sistematică a activității apicole către societatea civilă și promovare constantă a consumului de miere și produse apicole de către populația țării și industria alimentară”, menționează deputatul.

Parlamentarul susține că promovarea sporirii consumului de miere de albine și a produselor apicole va contribui în timp la fortificarea sănătății populației țării, creșterea pieței de desfacere a mierii de albine și produselor apicole, inclusiv și prin apariția noilor oportunități de colaborare internațională între agenții economici din Republica Moldova și alte țări, care va servi drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii şi bune practici de creștere a albinelor, producere a mierii și produselor apicole autohtone, și care nu în ultimul rând, va aduce surse financiare suplimentare în bugetul de stat și plus valoare la dezvoltarea social-economică a statului.

ATENȚIE! Imagini cu putrnic impact emoțional! O femeie a murit după ce a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc din sectorul Botanica al Capitalei

O femeie a murit, după ce a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc. Cazul a avut loc pe str. Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei, scrie deschide.md.

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție a mun.Chișinău, Svetlana Scripnic, oamenii legii au fost alertați în jurul orei 13:55. Oamenii legii întreprind toate măsurile pentru a stabili circumstanțele și motivul pentru care femeia a recurs la acest gest.

Angajații Poliției de Frontieră au organizat o campanie de donare voluntară de sânge
Articolul anterior
O tânără din Călărași a deschis un salon de înfrumusețare cu sprijinul ANOFM. Ajutor financiar de circa 114.000 lei
Articolul următor