Angajații Poliției de Frontieră au organizat o campanie de donare voluntară de sânge

Poliția de Frontieră a organizat, pentru al zecelea an consecutiv, campania națională de donare voluntară de sânge. Această inițiativă marchează celebrarea Zilei Polițistului de Frontieră European și are ca scop mobilizarea unui număr cât mai mare de donatori din rândul angajaților Poliției de Frontieră și al partenerilor de cooperare.

Poliția de Frontieră a organizat o campanie de donare voluntară de sângeFoto: border.gov.md

Acțiunea se desfășoară în mai multe localități din țară, unde de la primele ore ale dimineții se prezintă pentru a dona sânge sau plasmă polițiștii de frontieră, tinerii de la Academia MAI „Ștefan cel Mare”, precum și ofițerii FRONTEX.

„Suntem onorați să continuăm această tradiție deosebită, care a devenit o parte importantă a culturii instituției noastre. În fiecare an, reușim să mobilizăm sute de donatori, iar sprijinul nostru constant reflectă angajamentul Poliției de Frontieră față de comunitate și față de semenii noștri care au nevoie de ajutor”, a declarat șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Diana Salcuțan.

Campania de donare de sânge este deschisă tuturor angajaților Poliției de Frontieră și partenerilor de cooperare. 

An de an, Poliția de Frontieră deschide decada donărilor de sânge, dorind să inspire alte instituții și organizații să urmeze exemplul și să contribuie activ la binele comun al societății, se menționează în comunicat.

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc! Regizorul a oferit detalii despre marele eveniment din viața lor.

Cei doi vor avea o nuntă intimă, doar cu apropiați, urmând ca, atunci când timpul le va permite, să facă o petrecere mai mare, scrie presa română.

Regizorul a dezvăluit că evenimentul va fi unul restrâns și încă nu s-au gândit la dată, însă va avea loc vara asta.

„Vedem nunta ca pe un eveniment intim, ca pe un legământ în doi. Nunta cu mulți invitați ar fi ceva ulterior acestui legământ. Nu am stabilit încă date, tematici și altele de genu. Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru la început și, când vom avea timp să respirăm, cu siguranță vom găsi o formulă de petrecere mai mare”, a dezvăluit Anghel.

Cât despre nași, Theo Rose și Anghel Damian încă oscilează, având de optat între trei cupluri. Cei doi artiști își doresc să aibă lângă ei o pereche care să le ofere un model de urmat.


O nouă sărbătoare în Republica Moldova

În R.Moldova ar urma să apară o nouă sărbătoare. Este vorba despre „Ziua Națională a Albinei”, care ar urma să fie sărbătorită anual pe 20 mai. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat în Parlament de deputatul PAS, Gheroghe Ichim, scrie deschide.md.

Potrivit autorului proiectului, în Republica Moldova cultura creșterii albinelor, inclusiv producerea și procesarea mierii de albine și produselor apicole, constituie una din activitățile economice cu rezonanță străveche de-a lungul anilor.

Propunerea de instituire a sărbătorii menționate, vine inclusiv ca urmare a solicitărilor insistente, parvenite din partea apicultorilor din cadrul Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, cu scopul de mediatizare sistematică a activității apicole către societatea civilă și promovare constantă a consumului de miere și produse apicole de către populația țării și industria alimentară”, menționează deputatul.

Parlamentarul susține că promovarea sporirii consumului de miere de albine și a produselor apicole va contribui în timp la fortificarea sănătății populației țării, creșterea pieței de desfacere a mierii de albine și produselor apicole, inclusiv și prin apariția noilor oportunități de colaborare internațională între agenții economici din Republica Moldova și alte țări, care va servi drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii şi bune practici de creștere a albinelor, producere a mierii și produselor apicole autohtone, și care nu în ultimul rând, va aduce surse financiare suplimentare în bugetul de stat și plus valoare la dezvoltarea social-economică a statului.

ATENȚIE! Imagini cu putrnic impact emoțional! O femeie a murit după ce a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc din sectorul Botanica al Capitalei

O femeie a murit, după ce a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc. Cazul a avut loc pe str. Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei, scrie deschide.md.

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție a mun.Chișinău, Svetlana Scripnic, oamenii legii au fost alertați în jurul orei 13:55. Oamenii legii întreprind toate măsurile pentru a stabili circumstanțele și motivul pentru care femeia a recurs la acest gest.

Vaccin HPV: reduce drastic două tipuri de cancer
Articolul anterior
Drapelul Republicii Moldova, la loc de cinste în Ucraina! Vezi ce record au stabilit vecinii noștri care ne poartă tot respectul
Articolul următor