Ea este cea mai frumoasă femeie pompier din lume!

O femeie pompier nu găseşti oriunde. Dar una care să arate şi ca un fotomodel e şi mai dificil. Bărbaţii din Stavanger, Norvegia, sunt însă foarte norocoşi, pentru că unitatea lor de pompieri e reprezentată cu brio de o tânără, considerată cea mai sexy femeie pompier din lume. Norvegianca Gunn Narten are 113.000 de admiratori pe Instagram.

separator
505949l

Tânăra este îndrăgostită de meseria sa și spune că nu vrea să renunţe la ceea ce face. Gunn Narten a devenit pompier când avea 20 de ani şi chiar dacă a trecut prin situaţii grele, spune că munca sa nu o sperie. A existat, însă, şi un episod de groază, când s-a aflat foarte aproape de moarte:

„Luase foc o casă, iar eu şi un coleg eram blocaţi înăuntru. Nu mai aveam aer şi din fericire am găsit la timp ieşirea şi am scăpat”, povestește tânăra.

Popularitatea nu i-a creat probleme cu colegii. „Suntem ca o familie şi ei mă tratează normal, ca pe oricine”, explică tânăra care admite că la 19 ani, când a aplicat pentru această slujbă, a avut niţel de furcă:


„Mama mi-a zis atunci: N-am auzit niciodată de vreo femeie pompier… de ce tu? Iar eu i-am spus: De ce nu eu?. Mulţi se gândesc că e cool să fii pompier, nu-i ceva obişnuit să vezi o femeie pompier, iar oamenii sunt puţin nedumeriţi când află cu ce mă ocup. În general, oamenii sunt pozitivi şi curioşi”, explică Gunn.

„Pentru mine e ceva normal să fiu pompier – prietenii îmi spune că am un umor bărbătesc şi cred că sunt puţin mai îndemânatică decât orice femeie. Dar când nu sunt la serviciu îmi place să port rochii şi să fiu feminină”, adaugă „frumoasa de la pompieri”.
985246s-0x0-n-e4e85f3a

sursa

Țara în care femeile sunt plătite ca să devină mame. 70.000 de euro pentru fiecare copil născut

O companie din Coreea își sprijină angajatele care vor să devină mame. Acestea primesc în jur de 70.000 de euro pentru fiecare copil născut. Prin intermediul acestor măsuri, angajatorii vor să crească rata de fertilitate înregistrată la nivelul țării, scrie evz.ro.

Coreea de Sud este țara cu cea mai scăzută rată de fertilitate din lume.   Angajatorii de top din acest stat vor să schimbe situația, oferind sprijin financiar femeilor care vor să devină mame. O companie coreeană de construcții își plătește angajatele cu aproape 70.000 de euro pentru fiecare copil adus pe lume.

Coreea de Sud, țara în care mamele primesc 70.000 de euro pentru a naște

Angajatele unei companii de construcții din Coreea de Sud primesc 70.000 de euro de fiecare dată când nasc un copil. Inițiativa are ca scop rezolvarea problemei ratei scăzute a natalității din țară.

Până în prezent, angajatorul corean a plătit un total de peste 4,8 milioane de euro. Banii au fost distribuiți sub formă de sumă forfetară. Primele plăți pentru femeile care au dat naștere au fost făcute în anul 2021.

Premiu pentru familiile cu doi copii

De asemenea, compania respectivă a premiat și două familii cu doi copii. Ambele au care au primit câte 138.000 de euro, suma fiind acordată cu prilejul unei reuniuni organizate de Anul Nou.

„Dacă starea actuală a ratei scăzute a natalității persistă, ne vom confrunta cu o criză existențială națională, cum ar fi scăderea forței de muncă și lipsa forței de muncă din domeniul apărării, necesară pentru securitatea națională”, a spun Joong-keun Lee, fondatorul companiei Booyoung Group.

Coreea de Sud, țara cu cea mai scăzută rată de fertilitate din lume

Cu 0,78 nașteri pe an, Coreea de Sud are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume. Conform datelor Institutului pentru populația viitorului din Peninsula Coreeană, datele sunt îngrijorătoare. Mai mult, experții susțin că rezolvarea acestei probleme constă în schimbarea viziunii asupra familiei.

„Oamenii au două instincte diferite – unul este de a-și păstra specia și celălalt este de a supraviețui. În acest moment, supraviețuirea este prea dificilă încât nu ne putem permite să ne pese de conservare”, a declarat Insill Yi, președinta Institutului.

Mai mult, experții susțin că rezolvarea acestei probleme constă în schimbarea viziunii asupra familiei.

„Ca să simplificăm, cel mai important factor este că este dificil să planifici viitorul, ceea ce este necesar dacă îți dorești copii, deoarece viața este atât de provocatoare și competitivă în acest moment, iar viitorul cu copii nu li se pare atât de relevant pentru ei.”

Experții sunt de părere că majoritatea angajatorilor de top din Coreea de Sud se vor alătura acestui demers.

Un număr record de ruşi solicită azil în Coreea de Sud

Un număr record de ruşi solicită azil în Coreea de Sud, potrivit autorităţilor sud-coreene, care au înregistrat anul trecut o creştere de cinci ori a numărului de cereri, ruşii devenind cel mai mare grup care caută refugiu în această ţară din Asia de Est, relatează CNN, transmite News.ro.

În total, 5.750 de cetăţeni ruşi au cerut azil în Coreea de Sud în 2023, potrivit unui raport publicat de Serviciul de Imigrări coreean în această lună. Această cifră este de cinci ori mai mare decât cea din 2022 – 1.038 – şi mai mare decât numărul total de cereri de azil din partea ruşilor înregistrate în perioada 1994 – 2019.

2023 a marcat, de asemenea, cel mai mare număr total de cereri de azil din ultimii cel puţin opt ani, potrivit Serviciului de Imigrări. După ruşi, cele mai multe solicitări de azil au venit de la cetăţeni din Kazahstan, China şi Malaezia.

Iar tendinţa a continuat şi în acest an, ruşii fiind cei care au depus cele mai multe solicitări de azil în ianuarie.

Cele mai frecvente motive invocate de solicitanţii de azil au fost persecuţia pe bază de religie şi persecuţia politică. Alte motive au inclus discriminarea pentru că sunt membri ai unui anumit grup social, rasă sau naţionalitate.

Serviciul nu a precizat motivele invocate de solicitanţii de azil ruşi.

Coreea de Sud are legi de imigraţie stricte – inclusiv în ceea ce priveşte cererile de azil.

În ultimele trei decenii, doar 4.052 persoane au fost recunoscute ca refugiaţi în Coreea de Sud din peste 103.000 de cereri de azil, potrivit raportului.

Cetăţenii ruşi care solicită azil în întreaga lume au captat o atenţie sporită după invadarea Ucrainei de către Rusia, sute de mii de oameni părăsind Rusia în ultimii doi ani – mulţi dintre ei fugind de recrutare.

În Coreea de Sud, cinci bărbaţi ruşi au fost blocaţi pe Aeroportul Internaţional Incheon, în apropiere de capitala Seul, în 2022, în timp ce încercau să scape de ordinul de mobilizare militară a Moscovei pentru război.

Ministerul sud-coreean al Justiţiei a refuzat cererile lor de acordare a statutului de refugiat, lăsându-i efectiv blocaţi pe aeroport. Prea speriaţi pentru a se întoarce în Rusia, ei au petrecut aproape cinci luni dormind în terminal şi trăind din mâncarea distribuită de departamentul sud-coreean de imigrări. La începutul anului 2023, doi bărbaţi au fost lăsaţi să părăsească aeroportul.

Unul dintre bărbaţi a declarat pentru CNN că primul său plan a fost să plece în Kazahstan, dar s-a răzgândit când a auzit că fosta republică sovietică îi expulzează pe ruşii care fug.

Poveşti similare au fost relatate şi în alte părţi; datele autorităţilor de frontieră din Statele Unite au arătat că numărul cetăţenilor ruşi pe care i-au întâlnit a crescut brusc după ce Moscova a impus serviciul militar obligatoriu în septembrie 2022.

Din octombrie 2022 până în februarie 2023, aproape 22.000 de ruşi au încercat să intre în SUA prin graniţa sudică a ţării, potrivit datelor US Customs and Border Protection.

O moldoveancă va sta 7 ani după gratii pentru exploatarea sexuală a unei femei în Dubai

Datorită eforturilor procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, a  fost posibilă condamnarea unei femei de 35 de ani pentru comiterea infracțiunii de trafic de ființe umane (art.165 alin.(2) lit.d) din Codul penal).

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 16 februarie 2024, inculpata  a fost recunoscută vinovată, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 7 ani și 6 luni, cu executare în penitenciar de tip închis pentru femei, cu privarea de dreptul de angajare a persoanelor în câmpul muncii și de a exercita activități conexe transportării de persoane pe o perioadă de 3 ani. 

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, inculpata, la începutul anului 2014, aflându-se în orașul Dubai, Emiratele Arabe Unite, acționând împreună și prin înțelegere prealabilă cu o altă femeie, care a decedat și cu un bărbat, ( în privința căruia a fost pronunțată deja o decizie irevocabilă de condamnare pentru trafic de ființe umane), în scop de profit, precum și urmărind scopul exploatării sexuale comerciale a persoanei, prin înșelăciune, au indus în eroare o femeie privind faptul angajării în or. Dubai în calitate de vânzătoare la un magazin, pentru un salariu atractiv. Abuzând de poziția de vulnerabilitate, manifestată prin situația financiară precară a victimei, au organizat perfectarea actelor și transportarea acesteia în orașul de destinație, ulterior cazând-o împreună cu alte femei și deposedând-o de pașaport.

Prin aplicarea violenței fizice și psihice față de victimă, sub pretextul că au cumpărat-o la prețul de 1500 dolari SUA, au exploatat-o sexual, prin organizarea prestării de către ultima, a serviciilor sexuale diferitor clienți, până la începutul anului 2017, atunci când victima a reușit să fugă.

Inculpata a pledat nevinovată.

Kate Middleton este însărcinată cu cel de-al treilea copil!
Articolul anterior
Avortul spontan: simptome și factori de risc
Articolul următor