Echipe mobile de vaccinare ,,din casă în casă”, organizate în localitățile din Moldova

15 echipe mobile, formate din 35 de voluntari ai Asociației studenților și rezidenților de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, au mers din casă în casă, în comuna Gura Galbenei, din Cimișlia, pentru a informa locuitorii despre beneficiile vaccinării împotriva Covid-19, totodată, vaccinând doritorii de a-și proteja sănătatea.

Potrivit Ministerului Sănătății, astfel de Maratoane ale Vaccinării vor continua în toată țara.

În total, pe parcusul zilei de 5 iunie, au fost vaccinate în jur de 270 persoane și informate circa 2.000 de persoane. Proiectul de organizare a echipelor mobile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 se desfășoară cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și UNICEF Moldova.

În cadrul acțiunilor de informare și imunizare au fost implicate și autoritățile publice locale, lucrătorii medicali din localitate, precum și secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

„Mulțumim UNICEF si OMS Moldova pentru suportul acordat, atât tehnic și logistic, precum și tuturor celor implicați în acest exercițiu. Prin astfel de acțiuni ne propunem să creştem acceptabilitatea vaccinării în rândul populației. Oamenii care nu au posibilitate să meargă la medicul de familie pentru vaccinare, s-au bucurat că au această posibilitate de a se vaccina împotriva COVID-19 la domiciliu”, a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie în Republica Moldova. Până în prezent, 469665 de doze de vaccin au fost administrate în Republica Moldova.

Bahrain se luptă cu noi cazuri de infectare cu coronavirus, deși este una dintre țările cu cel mai mare număr de cetățeni imunizați
Articolul anterior
Dezastru ecologic într-o locație preferată de turiști. 278 de tone de păcură, 50 de tone de motorină, acid azotic și alte substanțe chimice vor ajunge în mare
Articolul următor
Alte articole interesante