Edward Sanda și Cleopatra Stratan au lansat o piesă nouă, inspirată dintr-o experiență traumatizantă pe care au trăit-o recent

Edward Sanda și Cleopatra Stratan au trecut printr-o experiență terifiantă în timpul participării lor la America Express.

După experiența „America Express”, Edward Sanda și Cleopatra Stratan continuă călătoria muzicală și colaborează pentru o piesă nouă, „Cu pistolul la tâmplă”, o piesă ce transmite prin muzică și versurile profunde o poveste încărcată emoțional, în care frica își spune cuvântul.

Cu muzica și versurile compuse de către Edward Sanda, „Cu pistolul la tâmplă” reprezintă realitatea cruntă pe care oamenii o trăiesc acolo unde sărăcia este mai puternică decât natura umană, iar dorința de a avea mai mult primează.

„Am lansat cea mai grea piesă din punct de vedere emoțional în urma experienței din „America Express România”! Este despre noi și echipa noastră cu care am trăit clipe terifiante în Columbia. Cu toate astea, am reușit să transformăm amintirea acestor momente în artă! Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături!”, spune Cleopatra Stratan.

„Am făcut piesa asta după experiența pe care am trăit-o în Columbia, pentru că am fost părtași la un jaf armat. Ne-au atacat trei motocicliști cu pistoalele în Columbia, au atacat duba în care noi eram și practic am considerat că în urma acestei experiențe, fiind artist, prin muzică mă exprim cel mai ușor, iar acele 30 de secunde le-am transformat într-o piesă. Cred că cea mai mare declarație e în single și oamenii o să înțeleagă ce am simțit în acea seară când o să o asculte”, a spus Edward Sanda.

Edward Sanda și Cleopatra Stratan, care formează prima echipă de vedete care a fost eliminată din competiția America Express, au trăit o experiență traumatizantă. În episodul care a fost difuzat pe data de 7 noiembrie, cei doi au trecut prin momente de coșmar după ce mașina în care se aflau alături de echipa lor, reporteră și cameraman, a fost înconjurată de motocicliști înarmați.

Cum toți concurenții se aflau într-o zonă foarte periculoasă din Columbia, ei nu au mai fost nevoiți să își caute cazare ca în mod normal. Fiind ultima echipă care a reușit să ducă la bun sfârșit toate probele zilei, Cleopatra Stratan și Edward Sanda urmau a se îndrepta spre cazare când mașina de producție a fost înconjurată de o bandă de motocicliști, iar un bărbat i-a pus pistolul la cap reporterei.

„Noi am ajuns pe la ora 9 jumate – 10 seara și am parcat la două minute până la cazarea unde trebuia să stăm și în 10 secunde, trei motociclete ne-au înconjurat cu pistoale. Cu pistoale, pistoale”, au povestit Cleopatra și Edward, conform elle.ro.

Cleopatra și Edward se pregăteau să coboare din mașina în care se aflau, alături de cameraman și reporteră. Cântăreața nici nu a apucat să iasă că au început să se audă focuri de armă. Edward Sanda, soțul său, a avut prezență de spirit și a reușit să o tragă imediat în mașină, însă de cealaltă parte a autovehiculului, reportera emisiunii a fost amenințată cu pistolul la cap. Bărbatul înarmat i-a cerut telefonul și pentru a scăpa cu viața, aceasta i l-a predat.

„A trecut pe lângă mine ăla cu pistolul și s-a dus la reporter, la Adriana, cu pistolul la cap. I-a zis: „Dă-mi telefonul”, ea i l-a dat și eu în timpul acesta, mi s-a activat un instinct de salvare și am deschis duba, am tras-o după mine (n.red. Cleopatra), ea a intrat în mașină și s-a auzit pistol”, a mai dezvăluit Edward Sanda despre incident.

„Eu am crezut că au împușcat-o pe Adriana. Totul s-a întâmplat în spatele dubei. Nu știai la ce să te aștepți. Eu m-am gândit la ce-i mai rău”, a mai adăugat artistul.

Din stradă au continuat să se audă focuri de armă, iar echipa de securitate a intervenit imediat și a salvat situația.

„Am avut mare noroc că în spatele nostru era securitatea, care s-a luat după ei să-i urmărească în momentul în care noi eram atacați. Am aflat că am fost urmăriți de doi motocicliști”, a declarat cântărețul.

„Am mers după ei, pe unul l-am recunoscut pentru că avea o rană sângerândă de la arma fast-response. Am dat declarații la poliție și ne-am dus înapoi la hotel”, a explicat un membru din echipa de securitate.

Din cauza sperieturii, se poate vedea pe imagini cu Edward Sanda are mișcări necontrolate ale mușchilor, iar reportera plânge ținându-și fața în palme din cauza sperieturii și a șocului. Cleopatra Stratan este împietrită de frică și plânge.

Macron cheamă liderii Europei la un summit de urgență, după provocările lansate de Administrația Trump

Președintele francez Emmanuel Macron convoacă liderii europeni pentru un summit de urgență la Paris, luni, potrivit ministrului polonez de externe Radosław Sikorski, aflat sâmbătă la Conferința de securitate de la München, informează Politico.

„Sunt foarte bucuros că președintele Macron i-a chemat pe liderii noștri la Paris”, a spus Sikorski, adăugând că se așteaptă ca liderii europeni să discute „într-un mod foarte serios” provocările prezentate de președintele american Donald Trump. „Președintele Trump are o metodă de operare pe care rușii o numesc – razvedka boyem – recunoaștere prin luptă: împingeți și vedeți ce se întâmplă, apoi vă schimbați poziția. Și trebuie să răspundem”, a spus ministrul polonez.

Întâlnirea va avea loc luni, potrivit a doi oficiali UE, dar nu este clar dacă întâlnirea va implica toți liderii UE sau doar un grup mai mic de țări și dacă vor fi invitați și alți lideri europeni precum premierul britanic Keir Starmer.

Ministrul francez de externe Jean-Noël Barrot, care a făcut parte din panelul de discuții cu Sikorski la München, nu a confirmat sau infirmat summitul de urgență. Sikorski a declarat ulterior că premierul polonez Donald Tusk va călători luni la invitația lui Macron la întâlnire. „Trebuie să ne arătăm puterea și unitatea”, a spus Sikorski într-o postare pe rețelele de socializare.

Trimisul special al lui Trump pentru Ucraina spune că Europa nu va fi la masa negocierilor de pace. „S-ar putea să vă enerveze puțin”

.

Europa va fi consultată, dar nu va fi prezentă la masa discuțiilor de pace planificate între SUA, Rusia și Ucraina, a dezvăluit trimisul special al lui Donald Trump pentru Ucraina, Keith Kellogg, într-o nouă declarație care stârnește stupoare printre liderii europeni, scrie digi24.ro

Întrebat dacă Europa va fi prezentă la discuțiile de pace în curs de planificare, Keith Kellogg a răspuns că provine din „școala realismului, iar acest lucru nu se va întâmpla”.

„E ca atunci când zgârii cu creta pe tablă, s-ar putea să vă enerveze puțin, dar vă spun un lucru care este foarte sincer”, a declarat el sâmbătă, potrivit The Guardian. „Iar prietenilor mei europeni le-aș spune: intrați în dezbatere, dar nu plângându-vă că ați putea să fiți la masă sau nu, ci venind cu propuneri concrete, idei, sporindu-vă cheltuielile (pentru apărare)”, a mai adăugat el.

Remarcile lui Kellogg vor provoca consternare în rândul unor lideri europeni care nu au încredere în Trump și consideră că securitatea țării lor este inextricabil legată de soarta Ucrainei, notează The Guardian.

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a declarat că președintele francez, Emmanuel Macron, a invitat liderii europeni la Paris duminică pentru a discuta situația.

Kellogg a mai declarat că unul dintre motivele pentru care negocierile de pace anterioare dintre Ucraina și Rusia au eșuat a fost implicarea a prea multor țări care nu aveau capacitatea de a gestiona un astfel de proces. „Nu vom merge pe această cale”, a spus el în marja Conferinței de securitate de la München.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a folosit discursul său din cadrul conferinței pentru a avertiza că Europa riscă să fie exclusă din negocieri. El a îndemnat Europa să accelereze și să formeze o armată europeană, în care Ucraina să joace un rol central.

Liderii europeni, loviți vineri de discursul dur al vicepreședintelui SUA, JD Vance, sunt din ce în ce mai îngrijorați de abordarea lui Trump cu privire la un acord de pace în Ucraina și se tem că s-ar putea ajunge la un acord avantajos pentru SUA, dar cu implicații pe termen lung nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru Europa, mai scrie The Guardian.

Kellogg a afirmat că aspectele critice ale negocierilor sunt garantarea faptului că războiul nu va reîncepe după o încetare a focului și determinarea modului în care Ucraina își va păstra suveranitatea. El a spus că acest lucru ar necesita o garanție de securitate credibilă, adăugând că Trump, în calitate de unic factor de decizie în SUA, nu a fost încă în măsură să definească o astfel de garanție. El a spus: „Trump are nevoie de o gamă completă de opțiuni” și „toate opțiunile sunt pe masă”.

De asemenea, Kellogg a mai spus că lucrează „pe timpul lui Trump”, adăugând că se așteaptă la un acord în câteva săptămâni sau luni. Un aspect cheie a fost să se convină asupra modului în care vor fi tratate încălcările oricărui acord de încetare a focului, a mai precizat el.

Kellogg a declarat că lucrează cu contactele sale din cadrul alianței NATO, în timp ce Steve Witkoff, emisarul pentru Orientul Mijlociu, a fost în contact cu rușii.

Reacţiile liderilor europeni Premierul Croaţiei, Andrej Plenković, prezent la conferinţă, a declarat că nu orice acord de pace este acceptabil, ci doar unul care asigură integritatea teritorială a Ucrainei. El a adăugat că excluderea Europei din negocieri ar fi „inacceptabilă” din punct de vedere politic, având în vedere legăturile transatlantice istorice dintre Europa şi Statele Unite.

Premierul Islandei, Kristrún Frostadóttir, a exprimat o nemulţumire generală a liderilor europeni faţă de poziţia SUA, declarând că „oamenii încă nu sunt siguri ce vor să facă americanii” şi că este dificil pentru oficialii europeni „să răspundă constant unor declaraţii neclare”.

Fostul ministru de Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a adoptat o poziţie mai critică, spunând că Europa nu se află la masa negocierilor pentru că „nu are mare lucru de oferit”. „Dacă am fi gata acum să oferim trupe, bani şi integrare în UE, am putea avea propria noastră masă de negocieri. Am putea invita Ucraina, Putin, Trump şi pe oricine altcineva să discutăm despre pace aşa cum o înţelegem noi,” a declarat Landsbergis.

„Din păcate, acum suntem doar nişte spectatori. Iar atunci când eşti doar un spectator, eşti dependent,  iar cel de care depinzi este cel care stabileşte regulile,” a concluzionat el.

.

Zelenski anunță că a refuzat deocamdată semnarea unui acord cu Washingtonul asupra mineralelor ucrainene

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat sâmbătă că a refuzat semnarea unui acord cu SUA asupra zăcămintelor minerale ucrainene, estimând că acesta „nu ar proteja” în acest stadiu țara sa, informează Agerpres.

„Nu i-am autorizat pe miniștri să semneze acordul pentru că el nu este gata. În opinia mea, el nu ne protejează”, a declarat Zelenski în marja Conferinței de Securitate de la Munchen, adăugând că un asemenea acord ar trebui să comporte „garanții de securitate” pentru Ucraina.

Însă „eu nu văd încă în document această legătură” între minerale și protecție, a adăugat el.

Secretarul de stat american Marco Rubio a declarat joi că speră să ajungă la un acord asupra mineralelor ucrainene, care ar permite recompensarea, în parte, a SUA pentru ajutorul furnizat Ucrainei pentru a finanța apărarea ei în războiul cu Rusia.

„O parte din acești bani va servi la recompensarea contribuabilului american pentru miliardele de dolari care au fost cheltuite în această țară”, a declarat Rubio la o zi după convorbirea telefonică între Trump și Putin, care a schimbat datele în ceea ce privește războiul în Ucraina.

O altă parte „va fi reinvestită în Ucraina pentru a reconstrui tot ce a fost distrus”, a afirmat Rubio.

Donald Trump, care critică de mai multă vreme ajutoarele americane trimise Ucrainei de la începutul războiului cu Rusia, a dat de înțeles la începutul lunii că vrea un acord asupra accesului la resursele miniere ucrainene drept condiție pentru menținerea sprijinului SUA.

Ucraina deține importante resurse de litiu și titan, care sunt esențiale pentru tehnologiile de vârf, în special pentru industria aerospațială și pentru vehiculele electrice.

O companie aeriană a vândut din greșeală bilete de avion cu doar 1,40 dolari
Articolul anterior
Ea este tânăra care vrea să devină prima Miss Univers supraponderală
Articolul următor