Ei au format cele mai frumoase cupluri de vedete ale anului 2023

Sunt eleganți, se iubesc și trăiesc din plin zilele fericite împreună. Unii au ani buni de căsnicie în spate, alții sunt mai îndepărtați de ochii publicului sau dimpotrivă, extrem de mondeni, dar cu toții formează imaginea ideală de cuplu VIP, scrie presa română.

Jennifer Lopez și Ben Affleck

Covorul roșu ar fi fost mai sărac fără acest cuplu de superstaruri care să-l înnobileze. Și asta deși, de multe ori, la glamul hollywoodian al lui Jennifer, Ben răspundea cu grimase de tip ursuz. Și anul acesta, Bennifer a dominat covorul roșu și a câștigat, binemeritat, coroanele de zeu și zeiță ai showbizului. Long live the King & Queen!

George și Amal Clooney

Cei doi le fac o concurență puternică lui Ben și Jen când vine vorba de power-couple pe covorul roșu. Și asta și pentru că George este mult mai jovial decât amicul lui la astfel de evenimente. Soții Clooney au fost imaginea eleganței la premiera de la începutul lunii decembrie a filmului regizat de Clooney, The Boys In The Boat.

Salma Hayek și François-Henri Pinault

Actrița mexicană și mogulul francez au o căsnicie armonioasă și trainică și sunt mai mereu abonații topurilor cu cele mai elegante cupluri de pe red carpet. Ceva se întâmplă bine în mariajul celor doi, astfel încât, la 57 de ani, Salma arată atât de hot.

Keanu Reeves și Alexandra Grant

Anul acesta, au fost destul de prezenți pe covorul roșu și ne-a plăcut asta. Ne-a plăcut că actorul își asumă dragostea și fericirea, după ce a debutat la brațul Alexandrei în 2019, și că cei doi arată din ce în ce mai relaxați în public, chiar și la galele scorțoase.

Jillian și Patrick Dempsey

De câte ori visăm la cel mai sexy bărbat în viață, titlu obținut de actor anul acesta, ni se reamintește că există și o doamnă Dempsey. Pentru că, ei nefiind niște abonați ai galelor de tot felul, mai uităm. Pe 4 decembrie, Patrick și Jillian au arătat divin și făcuți unul pentru celălalt, la premiera filmului Ferrari.

Hugh Grant și Anna Eberstein

Nu-i vezi foarte des împreună în public, dar și când apar pe covorul roșu, e clar că atrag toate privirile. La început de decembrie, starul britanic și cea care-i este soție din 2018 s-au coordonat frumos la premiera din Londra a filmului Wonka. Și, chiar dacă el are 63 de ani, iar ea 40, fac un cuplu potrivit și spectaculos împreună. Iar Hugh parcă întinerește…

Tragedie la Cahul! Un minor de 17 ani a murit într-un grav accident rutier

Noaptea trecută, pe centura de ocolire a orașului Cahul, s-a produs un grav accident rutier, în urma căruia un minor a decedat, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Preliminar, polițiștii au stabilit că un tânăr de 22 de ani în stare de ebrietate avansată la volanul unui BMW, având doi pasageri printre care și un minor de 17 ani, nu s-a isprăvit cu conducerea mașinii și a derapat de pe traseu, inversându-se.

În rezultat, pasagerul minor, fără centura cuplată, a fost aruncat din automobil, iar în urma traumelor primite a decedat.

Șoferul a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatul testului a arătat o concentrație de 0,81 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

Amintim părinților să supravegheze minorii, să monitorizeze unde și cu cine pleacă, dar și absența lor de la domiciliu la ore târzii.

În context amintim că alcoolul la volan și necuplarea centurii de siguranță pot face victime

„Ziua de 25 iunie 2024 va rămâne în istorie.” Roberta Metsola salută startul oficial al negocierilor de aderare a R. Moldova la UE

Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, salută faptul că astăzi, 25 iunie, se dă startul oficial al negocierilor de aderare la Uniunea Europeană și susține că „această zi va rămâne în istorie.”, scrie tvrmoldova.md.

„Ziua de 25 iunie 2024 va rămâne în istorie.Astăzi începem negocierile cu Ucraina și Republica Moldova în vederea aderării.Acesta este un moment important care ne întărește, care ne leagă ca o singură familie.Viitorul nostru comun începe acum”, transmite Roberta Metsola, într-o postare pe X.

Astăzi, se dă startul oficial al negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, în cadrul primei Conferințe Interguvernamentale UE – Moldova.

Moldova a înregistra unul dintre cei mai ridicați indicatori de mortalitate în accidente rutiere din UE. Ce spune Avocatul Poporului Ceslav Panico

Avocatul Poporului, Ceslav Panico, într-un raport tematic – Dreptul la Viață, Sănătate, Siguranță și Securitate în Traficul Rutier, atenționează că  în anul 2022, Republica Moldova înregistra unul dintre cei mai ridicați indicatori de mortalitate în accidente rutiere în comparație cu țările membre ale UE (83 decese la 1 milion de locuitori), fiind depășită doar de România, scrie stiripesurse.md.

,,Gravele accidente rutiere ce au afectat societatea pe parcursul anului 2023 au demonstrat atât ineficiența prevederilor care reglementează răspunderea pentru încălcările în domeniul circulației rutiere, cât și a sistemului de sancționare a conducătorilor auto vitezomani și celor aflați în stare de ebrietate. Aceste aspecte au contribuit la creșterea alarmantă a sentimentului de insecuritate în traficul rutier”, potrivit lui Ceslav Panico.

Mai multe accidente rutiere grave care au avut loc în 2023, au bulversat societatea, printre care: i) Accidentul rutier, care a avut loc pe drumul național R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni – frontiera cu România (Bahmut), în care a fost tamponat o căruță, iar ca rezultat 4 peroane au decedat (inclusiv un copil de doar 3 luni), iar altele 2 au fost rănite grav; ii) Accident rutier grav în Sângera din mun. Chișinău, în care o fostă angajată a Poliției, în stare de ebrietate alcoolică, a tamponat 3 pietoni. o persoană a decedat, iar 2 au primit leziuni grave corporale ; iii) Accident rutier grav, în care au fost tamponați 2 bicicliști (copii), dintre care unul a decedat, iar altul s-a ales cu grave leziuni corporale (traseul Stăuceni); iv) Accident grav lângă Aeroport. 2 persoane decedate.

În acest context,  Avocatul Poporului Ceslav Panico s-a sesizat ex officio pe parcursul anului 2023 în mai multe cazuri privind accidentele rutiere grave și a inițiat o analiză sistemică a problemei, din perspectiva respectării și protecției dreptul la viață, sănătate, siguranță și securitate în traficul rutier.

Astfel, în perioada septembrie 2023 – mai 2024 a fost elaborat un Raport tematic complex ”Dreptul la Viață, Sănătate, Siguranță și Securitate în Traficul Rutier”. Scopul acestui raport a fost să identifice cauzele și problemele sistemice care contribuie la accidentele rutiere și cum acestea afectează viața, sănătatea, siguranța și securitatea persoanelor în trafic.

Analiza situației existente

Traficul rutier în țară prezintă riscuri semnificative pentru viața și sănătatea populației. Accidentele rutiere reprezintă o cauză majoră de decese și răniri atât în rândul persoanelor angajate în trafic în calitate de șoferi, pasageri, bicicliști și pietoni, cât și al celor neangajate în trafic.

,,Conform analizelor de specialitate, cauzele accidentelor rutiere includ o combinație de factori, cu cei mai importanți fiind factorul uman, condițiile drumului și caracteristicile vehiculului.”

În ce privește calitatea drumurilor, Republica Moldova ocupa în anul 2024  ultimul loc din țările Europene, cu doar 2,6 puncte (comparativ cu 6,4 pentru Țările de Jos – cea mai bine clasată țară europeană) .

Dorin Recean: ,,Agricultorii sunt ajutați individual. Nu vor plăti cetățenii pentru deciziile proaste ale unora, cu credite acumulate nejustificat”
Articolul anterior
Prima țară care a intrat în 2024. Ultima care va trece în următorul an se află la 2.000 km distanță
Articolul următor