Elefantul care a învăţat singur să vorbească

Koshik, un tânăr elefant din Asia, mascul, acum în vârstă de 22 de ani, de la Grădina Zoologică Everland din Coreea de Sud, poate să pronunţe clar cinci cuvinte din limba coreeană.

separator

Koshik îşi introduce trompa în gură, sub limbă, şi îşi modulează suflarea pentru a produce sunetele corespunzătoare acestor cuvinte. Câţiva cercetători au vrut să verifice dacă nu e vorba despre un „trucaj”. Apoi au pus aceste înregistrări să fie ascultate de mai multe persoane vorbitoare de coreeană, fără să le spună de unde provin. Și, fără nicio îndoială, cuvintele au fost recunoscute în totalitate.

Cel mai surprinzător este că elefantul Koshik a învăţat singur aceste cuvinte şi modalitatea de a le genera.
El s-a născut în captivitate în 1990 şi a fost transferat la Everland în 1993.

Sursa: http://www.realitatea.net

Un bărbat a ajuns la spital după ce a sărit din mers de la volanul unui autocamion. Vehiculul a rămas fără frână

Un bărbat în vârstă de 48 ani a fost transportat la spital, după ce autovehiculul pe care îl conducea a rămas fără frână. Accident s-a produs joi, 4 mai, pe drumul dintre satele Plot și Sovetscoie din stânga Nistrului, scrie unimedia.info.

Potrivit informațiilor, șoferul conducea camionul SAZ-3507. La o vale, șoferul a încercat să încetinească, dar frâna nu a funcționat.

Bărbatul a decis să sară din cabină în mișcare, căzând la pământ. Mașina a ieșit de pe șosea, a demolat gardul unei case private și s-a izbit de un copac.

Un martor ocular al accidentului a chemat o ambulanță și poliția rutieră. Victima a fost dusă la Spitalul Raional Central Râbnița. Șoferul a fost internat la spital cu răni la cap, brațe și picioare.

Berlinul a interzis afișarea steagurilor ucrainene, pe 8 și 9 mai. Simbolurile rusești au intrat și ele sub interdicție

Pe 8 și 9 mai, Berlinul a interzis afișarea steagurilor rusești și ucrainene lângă monumentele memoriale din Treptow, Tiergarten și Schoenholzer Heide. Potrivit Bild, este interzisă purtarea de uniforme militare, medalii, simboluri V și Z, panglici de Sf. Gheorghe și o ținută care glorifica războiul de agresivitate împotriva Ucrainei.

THE RUSSIA-UKRAINE WAR « Area Studies# « Cambridge Core Blog

De asemenea, poliția a interzis interpretarea și cântatul de muzică de marșuri în rusă/ucraineană, în special melodia „Священная война”.

„Dar mai presus de toate, steaguri cu referințe rusești sau ucrainene, din Belarus, Cecenia, precum și fotografii ale șefilor de stat respectivi, adică „Putin și Co”, scrie ziarul. Excepție fac steagurile de pe coroane și buchete, care vor fi așezate la memoriale. De asemenea, interdicțiile nu se aplică delegațiilor diplomatice și veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.

Bugetarii pleacă într-o minivacanță de patru zile

Angajații din sectorul bugetar vor avea o minivacanță de patru zile în contextul marcării zilei de 9 Mai, atunci când este sărbătorită Ziua Europei și Ziua Victoriei. Bugetarii vor reveni la muncă miercuri, 10 mai, transmite MOLDPRES.

Astfel, ziua de marți, 9 mai, este zi de sărbătoare nelucrătoare stabilită prin lege. În aceste condiții, Guvernul a decis ca și ziua de luni, 8 mai să fie liberă pentru bugetari. În schimb, aceștia vor trebui să vină la muncă sâmbătă, pe 13 mai.

Mulți dintre angajați vor putea profita de această minivacanță pentru a se odihni, a-și vizita rudele sau a petrece câteva zile libere peste hotare sau la pensiunile din țara noastră. Unele agenții au pregătit oferte speciale în acest sens.

Potrivit Codului Muncii, Guvernul este în drept să transfere zilele de lucru în alte zile, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare.

Pe parcursul anului, angajații din Republica Moldova beneficiază de 13 zile de sărbătoare nelucrătoare stabilite prin lege.

Poze inedite cu Marilyn Monroe, goală la piscină!
Articolul anterior
Victoria Lungu a lansat o nouă piesă
Articolul următor