Elevii de la un centru din SUA câștigă bani din clătite pentru a ajuta copiii ucraineni

United World College găzduiește elevi din 95 de țări. Elevii încearcă să strângă bani din clătite. Vestea izbucnirii războiului i-a prins pe elevii ucraineni în SUA, unde studiază, în siguranță, alături de elevi din toată lumea.

„Am fost șocată și îmi amintesc că urmăream știrile împreună cu prietenii mei. Și da, a fost cu adevărat sfâșietor. Și apoi lucrurile s-au înrăutățit și mai mult.”, a spus Masha Novikova, o elevă din Ucraina.

În campusul „United World College” studiază adolescenți din nouăzeci și cinci de țări, iar pentru ei, realitatea din Ucraina este un coșmar de neînțeles.

„Suntem, încă, elevi de liceu, încă, încercăm să ne trăim viețile și avem o grămadă de probleme la nivel de liceu și apoi, brusc, intervine doar războiul. Și aproape că se simte ca și cum nimeni altcineva nu înțelege, cu adevărat, ce se întâmplă, pentru că îi vezi pe toți atât de fericiți și îi vezi pe toți trăindu-și viața. Și acum, Ucraina se află în mintea mea non-stop.”, a spus Alexandra Shkolikova, elevă din Ucraina.

Masha gătește clătite în fiecare noapte, împreună cu alți elevi și le vinde a doua zi colegilor din școală. Familia ei a rămas în Ucraina și zi de zi își face griji pentru ei.

„Sunt foarte îngrijorată pentru frații mei, care au 10, 13 și 15 ani. Și nu este vorba doar de siguranța lor în ceea ce privește viața, ci și de accesul lor la nevoi de bază, cum ar fi medicamente, alimente, electricitate și toate celelalte lucruri.”, a mai adăugat Masha Novikova.

sursa

Primele imagini de la filmările ”The Crown” cu actorii care îi joacă pe Prințul William și Kate Middleton

Netflix a publicat imagini inedite de la filmările ”The Crown”, unde povestea deja a evoluat și vine cu noi detalii legate de începutul relației dintre Prințul William și Kate Middleton. Actorii Ed McVey și Meg Bellamy ar semăna mult cu actualul cuplu regal de prinți moștenitori ai tronului.

Ed McVey și Meg Bellamy, Getty (1) jpg
Ed McVey și Meg Bellamy jpg

Mulți fani s-au amuzat copios spunând că Prințul William este chel și că Ed McVey nu a fost bine ales, însă cunoscătorii le-au reamintit că la vremea aceea, Prințul William avea o podoabă capilară de invidiat, scrie okmagazine.ro.

Ed McVey și Meg Bellamy

Actorul Ed McVey, în rolul Prințului William și actrița Meg Bellamy, care o interpretează pe Kate Middleton, au fost fotografiați în timpul filmărilor pentru următorul sezon ”The Crown” în St Andrews, Scoția.

Este vorba de a șasea serie a producției eveniment care oglindește viața familiei regale încă dinainte de urcarea pe tron a răposatei Regine Elisabeta a II-a.

Seria a V-a a fost deja difuzată, imediat după moartea suveranei, care nu a mai apucat să o vizioneze. Regina Elisabeta mărturisise că s-a uitat la ”The Crown”.

În cea mai recentă serie, producătorii nu au omis nimic din situațiile controversate ale familiei regale britanice.

Au fost retrăite cele mai delicate etape ale monarhiei: amantlâcul Prințului Charles cu Camilla, scandalul Tampongate, o pată neagră ce se voia uitată din istoricul actualului suveran, despărțirea de Diana, durerea Dianei făcută public și nimicitor în istoricul interviu Panorama, moartea fulgerătoare și devastatoare a Prinței Inimilor și multe alte momente istorice prezentate romanțat și pe înțelesul tuturor în acest serial eveniment zguduitor, la care însăși Regina Elisabeta a II-a se uita.

Sezonul al VI-lea este, totodată, și cel de pe urmă. Netflix a anunțat că va fi difuzat în cursul anului 2023, însă nu se știe exact când.

Kate Middleton și Prințul William au fost prieteni apropiați atunci când erau la universitate și nu aveau încă o relație. Înainte de a transforma povestea lor în ceva mai mult, Kate avea un truc la care apela deseori pentru a-l ajuta pe viitorul Prinț de Wales să iasă din situații „incomode”.

Cei doi s-au întâlnit în primul an, în timp ce studiau la Universitatea St Andrew din Scoția și într-un moment în care locuiau amândoi în reședința St Salvator. Când Prințul William a sosit aici pentru prima dată, a primit multă atenție de la colegele de an, ceea ce l-a făcut nervos, deoarece era „prea politicos” și nu știa cum să le respingă.

Kate Middleton se pare că a găsit imediat un truc salvator și l-a ajutat pe bietul Prinț să iasă din situații incomode. Se prefăcea că deja erau un cuplu.

Acum sunt cuplul regal cel mai important după rege și regină și au împreună trei copii superbi, care le urmează la tron.

Un polițist de frontieră din țara noastră a devenit câștigătorul Maratonului Nisipului 2023 din România

Polițistul de frontieră Ghenadie Țimbalist a reușit să ia prima poziție în clasamentul final de la Maratonul Nisipului 2023, România.

Ieri, 29 aprilie, la Constanța a avut loc maratonul, desfășurat în proporție de 80% pe nisip.

La cursa de 42 km, Ghenadie Țimbalist – angajat în Direcția regională Sud, a venit primul la linia de final ceea ce i-a asigurat întâietate, transmite Poliția de Frontieră.

Polițistul a fost felicitat pentru succesele obținute!

Uzbecii participă la un referendum care i-ar putea permite președintelui Șavkat Mirzioiev să rămână la putere până în 2040

Uzbecii participă la un referendum constituțional care i-ar putea permite președintelui Șavkat Mirzioiev să rămână la putere până în 2040.

Se așteaptă ca alegătorii la referendumul din 30 aprilie să aprobe propunerile, care includ extinderea mandatelor prezidențiale de la cinci la șapte ani, transmite europalibera.org.

Alte întrebări din cadrul referendumului i-ar permite lui Mirzioiev, care are 65 de ani, să mai exercite încă două mandate și să își prelungească perioada la putere până în 2040.

Autoritățile au prezentat schimbările ca fiind o modalitate de a îmbunătăți guvernarea în această națiune condusă cu mână autoritară. Oficialii au promovat intens votul, organizând concerte și mitinguri pentru a lăuda reformele. Pe panourile publicitare din capitala Tașkent erau proiectate conversații imaginare prin mesaje text care încurajau uzbecii să voteze.

Mirzioiev a venit la putere în 2016, după moartea lui Islam Karimov, cel care, de-a lungul îndelungatei sale conduceri, a transformat Uzbekistanul într-una dintre cele mai opresive țări din lume.

Fost prim-ministru, Mirzioiev a întreprins o serie de reforme pentru a moderniza birocrația opresivă a țării, îndepărtându-i pe cei loiali lui Karimov din funcțiile guvernamentale de top și aducând tehnocrați mai tineri.

De asemenea, a luat măsuri drastice împotriva muncii forțate la recoltarea bumbacului, care este o sursă importantă de valută forte.

Dar activiștii spun că abuzurile în materie de drepturi persistă, că nu există o opoziție politică viabilă și că presa independentă este extrem de reglementată.

În iulie 2022, au izbucnit proteste în Karakalpakstan din cauza unui amendament constituțional care ar fi redus autonomia regiunii autonome.

Protestele au fost întâmpinate cu un răspuns dur al poliției, care a ucis cel puțin 20 de persoane, potrivit activiștilor pentru drepturile omului. Zeci de persoane au fost arestate și unele își așteaptă judecata și astăzi.

Amendamentul propus a fost ulterior retras. Buletinul de vot din 30 aprilie nu include acest amendament. Printre alte modificări se numără abolirea pedepsei capitale și sporirea protecției juridice pentru persoanele acuzate de infracțiuni.

Kylie Jenner a schimbat numele fiului său nou-născut
Articolul anterior
Va fi Vladimir Putin judecat pentru crimele de război din Ucraina? De ce este o misiune dificilă, dar nu imposibilă
Articolul următor