Elon Musk a devenit astăzi cel mai bogat om din lume. Ce avere declară?

Elon Musk a devenit joi cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de peste 185 de miliarde de dolari, transmite Mediafax.

Creșterea de joi a prețului acțiunilor Tesla l-a împins pe Musk în fața lui Jeff Bezos, cea mai bogată persoană din 2017, a cărui avere a fost estimată la 184 miliarde de dolari.

Creșterea averii lui Musk în ultimul an marchează cea mai rapidă ascensiune în topul listei celor mai bogați oameni din istorie.

Musk avea, la începutul anului trecut, o avere estimată la 27 de miliarde de dolari. Creșterea acțiunilor Tesla și generosul pachet de venituri au adăugat la averea lui Elon Musk peste 150 de miliarde de dolari.

Valoarea de piață a Tesla Inc. a crescut la 737,6 miliarde de dolari.

Răspunzând la un tweet potrivit căruia este cel mai bogat om din lume, Musk a scris pe Twitter: „Ce ciudat”.

Infern în Spania. Trei cluburi de noapte au ars: Mai mulţi tineri îşi invitaseră prietenii ca să îşi sărbătorească ziua de naştere. Cel puţin 13 oameni au murit

Cel puţin 13 oameni au murit în oraşul spaniol Murcia după ce trei cluburi de noapte au fost cuprinse de flăcări. Bilanțul victimelor ar putea fi însă mult mai mare, având în vedere că 14 oameni sunt încă dați dispăruți.

Căutările printre ruine continuă. Şi mesajele supravieţuitorilor sunt cutremurătoare: o tânără i-a trimis mamei un mesaj audio impresionant, când era înconjurată de flăcări: Te iubesc, mamă, nu vreau să mor!  

Incendiul a izbucnit în miez de noapte la clubul Teatre, unul dintre cele mai populare din oraș. Mai mulţi tineri îşi invitaseră prietenii acolo sâmbătă seara, ca să îşi sărbătorească ziua de naştere. Flăcările au pornit la primul etaj al clădirii și a cuprins cu repeziciune tot localul. Flăcările s-au extins rapid la încă două discoteci, transmite Observator.

Pomperii s-au luptat ore în şir cu flăcările

Cluburile au fost complet distruse. Poliţiştii au început o anchetă. 

José Ángel Antelo, vicepresidente de la Región de Murcia: Este o catastrofă! Guvernul regional va face tot ce îi stă în putinţă să ajute rudele şi să afle cauzele din spatele incendiului.

Salvatorii încă încearcă să mai găsească oameni printre ruinele cluburilor de noapte, dar se tem că nu vor mai găsi pe nimeni în viaţă. Autorităţile din oraşul Murcia au declarat trei zile de doliu în memoria victimelor.

Părul unei tinere a rămas prins într-o roată panoramică, iar un bărbat i l-a tăiat cu un cuțit

O tură într-o roată panoramică din India s-a transformat într-un dezastru pentru o fată al cărei păr s-a agățat într-o roată. Un bărbat i l-a tăiat cu un cuțit.

Roata a fost oprită, iar un bărbat s-a cățărat până în locul în care părul fetei rămăsese prins.

Oamenii care participau la festival s-au oprit din activitate și s-au strâns să vadă cum este salvată tânăra.

În astfel de situații, părul ar trebui să fie prins ca să fie evitate orice tip de incidente neplăcute.

sursa

Fiul lui Evgheni Prigojin, prezent la mormântul tatălui său. Va moșteni o avere uriașă

Fiul lui Evgheni Prigojin, finanțatorul grupului paramilitar Wagner, a fost fotografiat la mormântul tatălui său, în Sankt Peteresburg.

Pavel Prigojin, fiul lui Evgheni Prigojin, șefu Wagner care a murit într-un accident aviatic în vara acestui an, se pregătește să moștenească cea mai mare parte din averea de circa 120 de milioane de euro, dar și șefia miliției Wagner. Însă, înainte de asta, Prigojin Jr. a fost fotografiat la mormântul tatălui său, într-un cimitir din Sankt Petersburg.

În vârstă de 25 de ani, Pavel Prigojin ar urma să devină următorul lider al temuților mercenari ruși din Wagner, potrivit Daily Star.

Pe 1 octombrie, zeci de persoane s-au strâns la mormântul lui Evgheni Prigojin pentru a-i aduce un omagiu. Au fost afișate bannere negre inscripționate cu mesajul „Sânge, onoare, patrie, curaj” alături de cranii, iar ceremonii similare au avut loc și în alte orașe din Rusia pentru a comemora 40 de la moartea sa.

Cum se împarte averea lui Prigojin

Pavel a fost prezent în cimitirul din Sankt Petersburg alături de mama lui Prigojin, Violetta, în vârstă de 83 de ani. Prezența lor pare să sugereze că au acceptat că Evgheni Prigojin a fost în avion, după ce s-a zvonit că acesta a scăpat cumva de moarte sau a folosit o sosie.

(Mama lui Evgheni Prigojin, Violetta (centru), și fiul Pavel (dreapta) la mormântul său din Sankt Petersburg / FOTO: Peterburg News/e2w)

Pavel este acum pe cale să moștenească vasta avere de peste 120 milioane de euro a tatălui său, care include grupul Wagner și o serie de proprietăți.

Un document a fost distribuit de publicația Telegraph, care ar arăta testamentul lui Prigojin, care lasă cea mai mare parte a moștenirii sale fiului său. Potrivit The Times, documentul sună astfel: „Toate proprietățile mele… precum și proprietățile care ar putea fi dobândite de mine în viitor, le las moștenire lui Pavel Evghenievici Prigojin”.

În cazul în care Pavel moare, averea va fi împărțită între văduva lui Prigojin, Lyubov, cele două surori ale lui Pavel și nepotul patronului Wagner (fiul lui Pavel).

Pavel ar urma să preia „comanda” forțelor Wagner

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un think tank cu sediul în SUA, a citat un canal Telegram care susține Wagner, potrivit căruia Pavel ar urma să preia „comanda” forțelor Wagner. Se spune, de asemenea, că acesta ar negocia cu garda națională rusă, Rosgvardia, pentru ca forțele Wagner să fie reintroduse în luptele din Ucraina.

„Un important canal Telegram afiliat Wagner a anunțat la 1 octombrie că fiul de 25 de ani al lui Evgheni Prigojin, Pavel Prigojin, în vârstă de 25 de ani, a preluat „comanda” Grupului Wagner și că Pavel Prigojin negociază cu Rosgvardia pentru ca Grupul Wagner să reintroducă operațiunile de luptă în Ucraina” – se arată în raportul ISW.

sursa

Lenuța Gheorghiță a distribuit o poză din anul 1995
Articolul anterior
Cu flori, animatori și acorduri de vioară! Cum și-a surprins soția la externarea din maternitate fiul Valeriei
Articolul următor