Emilian Crețu a spart tăcerea! Ce spune despre sora sa, Nina, și Renato Usatîi

Emilian Crețu a vorbit în premieră despre relația surorii sale, Nina, cu ex-primarul de Bălți, Renato Usatîi. A făcut-o la două luni de când cei doi au alimentat zvonurile că ar fi împreună, iar publicul a tot așteptat o reacție din partea actorului. Uite că aceasta a venit.

În cadrul emisiunii „O Seară Perfectă”, pe Emilian Crețu l-a așteptat o provocare din partea Anișoarei Loghin.

Emilian s spus că sora lui, Nina, și Renato Usatîi au o relație adevărată și sunt fericiți împreună.

Întrebarea a sunat în felul următor: „Dacă ar exista doar acești trei bărbați pe pământ, Renato Usatîi, Gabriel Stati și Gabriel Nebunu, pe care l-ai alege ca soț pentru Nina?”. ,,Cred că deja nu este un secret. Din moment ce, în prezent, Nina este iubita lui Renato Usatîi, cred că ar fi tâmpit din partea mea să zic Gabriel Nebunu”, a menționat Emilian.

„Din moment ce a fost publicat pe rețelele de socializare, e normal că e un subiect deschis. A fost știrea următorilor cinci sute de ani. Acum este acasă, pentru că Renato nu este, dar mâine iar o pierd. Ea vine doar din când în când și îmi zice că ar trebui să fac curat în casă. E foarte fericită și acum, lăsând la o parte toate glumele și răutățile, ea chiar este fericită și mă bucură foarte mult acest lucru”.

„Noi cumva îl putem ridica în slăvi și tot noi îl putem da în jos, pentru că noi ne facem o impresie de o persoană fără să o cunoaștem. Noi, când ne-am întâlnit pentru prima dată, credeam că vom fi total opuși ca gândire și ca tot. În primul rând, vreau să spun că este un tip foarte deștept. Eu aș vrea să fiu deștept ca el, pe bune. Are un simț al umorului jos pălăria”, a mai spus Emilian Crețu.

Țara noastră ar urma să procure mai multă energie electrică din România, după 1 ianuarie 2025

Republica Moldova ar urma să procure mai multă energie electrică din România, după 1 ianuarie 2025, în special în cazul în care Centrala termoelectrică din regiunea transnistreană /MGRES/ va opri livrările, transmite Moldpres.

Astfel, din 1 ianuarie și până la 31 martie 2025, Energocom va achiziționa de trei ori mai multă energie electrică de la compania Nuclearelectrica din România, care deține Centrala nucleară de la Cernavodă. Volumul achiziției este de 100 MW bandă (24 de ore din 24), de aproape trei ori mai mare decât în luna decembrie 2024, când Energocom a procurat 30 MW/ Prețul energiei este de circa 80 euro/MWh

În același timp, Ministerul Energiei a anunțat că alte 100 MW urmează a fi contractați de la Centrala Termoelectrică de la Brazi a OMV Petrom.

Totodată, până la 200 MW pot să fie achiziționate de pe bursa de energie electrică din România OPCOM pentru a acoperi vârfurile de consum. Prețurile la electricitate pe bursă sunt mai mari și foarte volatile, fiind dependente și de condițiile climaterice, dar și de cererea de piață.

Potrivit Ministerului Energiei, capacitatea de import (NTC) din ENTSO-E garantată pentru Moldova este de 315 MW. Datorită suportului Uniunii Europene, al ENTSO-E și al operatorilor de transport energie electrică din România, Ucraina, Polonia, Slovacia, Ungaria, al Secretariatului Comunității Energetice, al României, a fost identificat mecanismul de creștere a capacității NTC. Astfel, Republica Moldova va putea utiliza capacitatea nerezervată la alte hotare dintre ENTSO-E și blocul comun de reglaj Moldova-Ucraina. Suplimentar la aceasta, țara noastră va putea conecta liniile electrice cu tensiunea de 110 kV de interconectare cu România, prin care pot fi transportate 100+ MW.

Pe lângă achizițiile din România, autoritățile de la Chișinău estimează să acopere necesarul de energie electrică din surse interne de producere, cât și din surse regenerabile.

Anterior, secretarul de stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, a anunțat că și în luna decembrie importul de energie electrică din România este mai mare din cauza că MGRES funcționează cu două blocuri energetice.

Din 16 decembrie curent, pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost instituită stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, în legătură cu potențiale riscuri de insuficiență a resurselor energetice.

Premierul Dorin Recean a declarat luni că situația din sectorul energetic nu este simplă, dar Guvernul are puse la punct scenariile prin care să asigure cetățenii cu gaze naturale și cu energie electrică. În același timp, autoritățile îndeamnă consumatorii să utilizeze rațional resursele energetice și să economisească energia, în special în orele de vârf.

6 angajați ai “Moldovagaz” au fost menționați cu diplome de onoare din partea Ministerului Energiei

6 angajați ai întreprinderilor aparținând grupului Moldovagaz au fost menționați cu diplome de onoare din partea Ministerului Energiei al Republicii Moldova pentru contribuția remarcabilă în domeniu energetic al țării, scrie provincial.md.

Printre premiați s-au numărat șeful Direcției furnizare gaze și relații cu consumatorii, dl Ilarion Popa; directorul adjunct al întreprinderii de distribuție a gazelor „Chișinău-gaz”, dl Valentin Bicec; directorul al companiei de distribuție a gazelor „Stefan Vodă-gaz”, dl Vasile Petelca; directorul interimar al întreprinderii de distribuție a gazelor „Edineț-gaz”, Igor Nepeivoda; energeticianul-șef al întreprinderii de transport gaze „Moldovatransgaz”, dl Iurie Donu, precum și șeful Serviciului de protecție electrochimică a sectorului Drochia al întreprinderii de transport gaze „Moldovatransgaz”, dl Veaceslav Rotari.

„Grupul de companii „Moldovagaz” cuprinde peste 5 mii de angajați, și fiecare dintre ei, fără îndoială, este un profesionist de talie înaltă. Grație eforturilor lor, Republica Moldova are gaze naturale în regim non-stop, și în orice anotimp al anului”, a menționat dl Vadim Ceban, președinte interimar al Consiliului de Administrație „Moldovagaz”.

Ceremonia de conferire a diplomelor a avut loc cu prilejul Zilei Energeticianului al Republicii Moldova.

Lingouri din aur nedeclarate, depistate în bagajul unui pasager, la Aeroport

Funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, în colaborare cu polițiștii de frontieră, au identificat patru lingouri din aur în bagajul unui pasager al rutei Chișinău – Londra, scrie pulsmedia.md.

Acestea erau ascunse printre bunurile personale ale unui nerezident în vârstă de 63 de ani și nu au fost declarate autorităților vamale.

Lingourile au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana este pasibilă de sancționare contravențională, conform prevederilor art. 43¹ și art. 287 alin. (10) din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Un tânăr de 19 ani, prins în flagrant în timp ce plasa droguri pentru vânzare în ascunzișuri, în sectorul Botanica
Articolul anterior
Un deputat din Rusia și-a împușcat soția. Trei copii minori au rămas fără mamă
Articolul următor