Emilian Crețu, sunat de un individ care voia să-i fure banii de pe card

Emilian Crețu era cât pe sa devină victima unei escrocherii, fiind sunat de un tip care urmărea să îi sustragă bani de pe card. Actorul a vorbit despre această întâmplare pe pagina sa de Instagram și le-a comunicat următorilor săi virtuali că răufăcătorii nu mai cer numărul cardului, ci te invită să descarci o aplicație periculoasă pe telefonul tău mobil, prin care pot afla datele de unii singuri.

Emilian spune ca a fost sunat de un bărbat vorbitor de limba rusa, care s-a prezentat ca lucrător al bancii. 

„Escrocii au progresat, acum te sună iarăși pe viber și nu îți cer să le spui cifrele de pe card, dar îți cer să deschizi o aplicație din App Store. Prin această aplicație ei îți controlează telefonul, îți intră la datele de la card și îți scot toți banii. Mie mi-au zis că au vrut să îmi fure 500 de lei”, relatează Emilian.

„Buna ziua! Ma numesc Suvorov Andrei și sunt lucrător tehnic. Convorbirea noastră va fi înregistrată. La mine este notat că ați cerut un reprezentant al băncii, vorbitor de limba română, dar cu părere de rău toți lucrătorii noștri care vorbesc română sunt ocupați. Așa că ne cerem scuze din numele băncii. Acum trebuie să facem niște verificări, așa că vă rog sa puneți apelul nostru la difuzor și să intrați în meniul principal al mobilului. Vă rog să intrați în App Store…”, a spus escrocul. „Va rog, nu fiți naivi… Sunt mizerii de oameni care se folosesc de naivitatea voastră și vă fură toti banii de pe card. Nu descarcati nici o aplicatie indicata de ei”, a scris actorul pe pagina sa de Instagram. 

Gina Pistol a publicat prima imagine cu chipul fiicei sale, Josephine. Cum arată și cu cine seamănă micuța

Gina Pistol și Smiley au dezvăluit pentru prima dată chipul fiicei lor, Josephine. Smiley și Gina sunt împreună de șapte ani și au devenit părinți pe 9 martie 2021. Viața celor doi s-a schimbat radical de când au devenit părinți, iar până acum, artistul și prezentatoarea tv au decis să nu dezvăluie chipul micuței Josephine. Ei bine, Gina Pistol a postat recent o imagine cu fiica sa, iar internauții au cunoscucut-o în sfârșit pe micuță, scrie viva.ro.

Gina Pistol și Smiley formează unul dintre cele mai apreciate cupluri din țara noastră. Cei doi sunt împreună de șapte ani și o fetiță superbă, pe Josephine, care le face viața mult mai frumoasă de când a apărut pe lume. Prezentatoarea TV a născut în data de 9 martie 2021, iar de atunci se ocupă de îndeaproape de educației micuței sale, motiv pentru care s-a retras și televiziune.

Gina Pistol este extrem de activă pe rețelele sociale și își ține fanii la curent cu ultimele noutăți din viața sa. Însă, până la momentul actual, deși a tot postat imagini cu fiica sa, nu i-a arătat chipul.

Gina Pistol și Smiley au dezvăluit pentru prima dată chipul fiicei lor, Josephine

Totuși, recent, pe contul său de Instagram, Gina Pistol a distribuit o imagine în care i se vede chipul fetiței sale. Din fotografie se poate observa că micuța seamănă foarte bine cu mama sa, având părul de aceeași culoare, dar culoare ochiilor a moștenit-o de tatăl său, Smiley.

Ulterior, la doar câteva minute după ce poza a apărut pe rețelele sociale, Gina a șters imaginea. Însă, în GALERIA FOTO a articolului o puteți vedea pe micuța Josephine, pe umerii artistului.

Smiley și Gina Pistol vorbesc despre al doilea copil

Artistul a declarat recent că atât el, cât și partenera de viață sunt deschiși la posibilitatea de a mai avea un copil, chiar dacă momentan nu au planificat nimic în acest sens.„Noi suntem bucuroși acum că am primit-o pe Josephine. Ne simțim binecuvântați și, dacă mai merităm încă unul, cu siguranță îl vom primi cu toată dragostea.(…) Sunt mult mai bogat acum, nu știu dacă mai matur, dar e clar că trăiesc cu totul altfel, simt cu totul altfel, parcă totul are un sens. Totul are o însemnătate mai mare, totul este mai intens. Am o bucurie mult mai mare și parcă nimic nu e mai important decât sănătatea familiei mele și timpul petrecut cu familia mea.„, a declarat Smiley.

Rusia renunță la dolari și trece la yuani! ”A ajuns vasala Chinei”, spune un expert

Vladimir Putin susține că Rusia vrea să renunțe la dolar, ca monedă de referință și să acorde prioritate yanului chinezesc. El a declarat că Moscova se pronunță pentru folosirea monedei yuan în decontările Federației Ruse cu țările Asiei, Africii și Americii Latine.

„Sunt convins că formele de decontări în yuani se vor extinde între partenerii ruși și colegii lor din terțe țări”, a spus liderul rus.

Anterior Banca Rusiei comunicase că până în decembrie, ponderea yuanului în decontările la export rusești a crescut până la 16% față de 0,5% la începutul anului 2022. Este adevărat, ponderea acestor decontări în dolari și euro este oricum mai mare – de 48%, potrivit Nezavisimaia Gazeta, citată de Rador.

Vizita președintelui Xi Jinping la Moscova nu i-a adus lui Vladimir Putin ceea ce spera: armament și muniție. Profesor de diplomație la Universitatea Oxford, Corneliu Bjola explică, pentru „Adevărul”, de ce Rusia a devenit vasala Chinei și ce fel de „război rece” vrea Putin cu Occidentul, scrie adevarul.ro.

Sute de soldați ruși pier zilnic în Ucraina, într-un război declanșat din megalomania liderului rus Vladimir Putin, care visează să refacă vechiul imperiu țarist. Însă, după cum merg lucrurile pe front, Putin va rămâne cu visurile, mai ales că prietenii săi chinezi nu par dispuși să miște niciun deget pentru a-l sprijini pe plan militar, în timp ce Ucraina are de partea ei tot Occidentul.

Profesor de diplomație la Universitatea Oxford, Corneliu Bjol remarcă faptul că Rusia se transformă pe zi ce trece într-un satelit al Chinei, un fel de stat vasal. Recenta vizită a lui Xi Jinping la Moscova a întărit această impresie și i-a făcut pe tot mai mulți experți să realizeze că Rusia se abandonează tot mai mult în brațele Chinei. Un gest care, cred aceiași experți, ar putea să-i coste pe ruși, pe termen mediu și lung, chiar dacă momentan le aduce unele beneficii.

Un altfel de „război rece”

În primul rând, remarcă expertul de la Oxford, întâlnirea Putin – Xi a fost una încărcată de simbolism. Președintele rus a vrut să transmită lumii întregi că îl are de partea sa pe omologul său chinez și că împreună declară un nou „război rece” Occidentului. Totuși, acest război rece este unul diferit de cel care a luat sfârșit acum mai bine de trei decenii, crede Bjola.

„Interesant: dineul pe care Xi și Putin l-au avut la Kremlin în aceeași cameră în care în 1988 Ronald Reagan și cu Gorbaciov au declarat sfârșitul Războiului Rece. Cred că simbolismul, la 35 de ani e cel al unui nou război rece, dar de altă natură, nu neapărat ideologic. Nu e neapărat ideologic pentru că nu se naște o bătălie între capitalism și comunism, dar este totuși un război între două sisteme total diferite, unul democratic și unul autoritar ca model de guvernare, ca model de relații internaționale”, explică profesorul român de la Oxford.

Dacă Rusia nu a obținut armamentul râvnit de la Beijing, a obținut atenție și un anumit sprijin diplomatic. Într-un moment în care Federația Rusă a devenit un stat nefrecventabil pentru liderii occidentali, gestul lui Xi îi mai înseninează pe ruși, care nu realizează însă costurile reale ale vizitei liderului de la Beijing.

„Totuși, din punct de vedere al imaginii pentru Rusia a fost o chestie pozitivă faptul că Xi a ajuns la Moscova. Putin dorea să se vadă cu el pe 24 februarie, să aibă o contrapondere la vizita lui Biden în Kiev. A venit mai târziu și ce dorește Putin în momentul de față este sprijin militar pentru că situația este oarecum blocată. Rămâne de văzut, dar e puțin probabil să îi ajute chinezii”, mai spune profesorul.

Rusia a devenit vasala Chinei

Tot ce a obținut Putin au fost vorbele mieroase ale lui Xi și câteva contracte economice. Acestea din urmă vor ajuta economia rusească să reziste sancțiunilor, dar nu vor ajuta prea mult pe front. În schimb, China a obținut cam tot ce a vrut. Beijingul are acum acces nelimitat și la prețuri foarte mici la resursele naturale vaste ale Rusiei. Cumva, Rusia a devenit vasala Chinei și e tot mai dependentă de Beijing.

„Pentru China cred că este o oportunitate extraordinară pentru că își consolidează această poziție de dependență pe care Rusia o are față de China. Sunt convins că chinezii au venit foarte bine pregătiți să extragă multe concesii de la ruși. Mă refer pe zona energetică și mă refer pe anumite zone în care ei se află în competiție, de exemplu în zona Asiei Centrale, în Africa. În aceste zone Rusia și China se află într-un anumit tip de competiție, la fel și în Orientul Mijlociu”, arată expertul. 

Tot ce unește China de Rusia este opoziția față de Statele Unite ale Americii. SUA nu neapărat umilită, dar marginalizată în Europa, ar crea neîncredere în aliații săi din Pacific.

China se folosește la maximum de acest „mariaj”, de departe unul din interes. Astfel, Beijingul se poate folosi acum de Rusia împotriva Statelor Unite ale Americii, la fel cum odinioară, în anii ‘70-‘80, Washingtonul se folosea chiar de China împotriva fostei URSS.

Chinezii sunt foarte pragmatici. Tot ce leagă China de Rusia este opoziția față de Statele Unite. Rusia dorește să elimine influența Statelor Unite în Europa, în special în Europa de Est, și China dorește să elimine sau să dilueze influența Statelor Unite în Pacific, în special în zona Taiwanului. Atâta timp cât aceste lucruri sunt convergente, pentru China a dilua influența Statelor Unite în Europa de Est folosind Rusia ca intermediar („proxi“) o ajută în strategia sa în Pacific. Statele Unite nu neapărat umilite, dar marginalizate în Europa, ar crea neîncredere în aliații săi din Pacific. Cred că acolo este logica pe care China o încearcă și pe care o înțelege foarte bine și din acest motiv nu cred că Statele Unite va permite că Ucraina să fie învinsă”, mai spune Bjola.

Beijingul, „vulpe bătrână” în relația cu Moscova

Practic, China are nevoie de o Rusie mai degrabă slabă, care să i se supună, dar totuși suficient de puternică încât să conteze pe plan regional, în Europa, și să nu se dezintegreze. Nu pentru că Beijingul ar avea sentimente față de Kremlin, dar o implozie a Rusiei ar crea probleme serioase în Euroasia, inclusiv prin apariția unui anumit vid de putere.

„Varianta pe care China nu și-ar dori-o este ca o destrămare a regimului de la Kremlin să conducă la un regim care se aliniază. Și cred că pe termen lung, e posibil că acest lucru să se întâmple. Pe termen lung însemnând câteva decenii dacă lucrurile în interiorul Rusiei vor evolua în direcția asta”, adaugă profesorul.

 

Salvatorii continuă să intervină în lichidarea consecințelor în urma vântului puternic. Este alertă și în Capitală, risc de electrocutare

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă să intervină în lichidarea situațiilor de risc în urma rafalelor de vânt puternic înregistrate pe teritoriul țării.

Astfel, salvatorii din capitală au fost solicitați pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor căzuți pe străzile: Vissarion Belinski, Cetatea Albă, dar și șoseaua Muncești, unde arborii blocau circulația pe traseu. Totodată, pompierii din municipiul Chișinău au intervenit pe strada Dimitrie Cantemir nr.5, dar și pe strada Calea Ieșilor nr. 67, pentru înlăturarea unor țigle metalice care au fost deteriorate și smulse de pe acoperișul unor blocuri de locuit.

Tot de intervenția pompierilor, pentru lucrări de defrișare a copacilor în vederea deblocării traseelor naționale, salvatorii au intervenit în localitatea Molovata, raionul Dubăsari, în orașul Costești din raionul Rîșcani, în localitatea Antonești din raionul Cantemir, dar și pe traseul R-34 Giurgiulești – Cahul.

Mai mult, salvatorii au intervenit pe strada Teliman nr.4 din raionul Ceadîr-Lunga, unde au demontat acoperișul unui balcon deteriorat de vânt, care risca să cadă peste trecători. Pentru lucrări de demontare și înlăturare a foilor de ardezii și țiglelor metalice smulse de vânt, pompierii au intervenit în municipiul Bălți și Comrat.

Angajații IGSU vor continua să monitorizează situația în țară, provocată de condițiile meteo nefavorabile. Potrivit IGSU, până la această ora salvatorii și pompierii au intervenit în 22 situații de risc în urma rafalelor de vânt puternic. În vederea evitării situațiilor de risc angajații IGSU îndeamnă oamenii să evite mersul și trecerea sub arbori bătrâni și cabluri electrice care atârnă, iar în caz de situații excepționale, persoanele sunt rugate să apeleze Serviciul 112.

Este alertă maximă și în Capitală, unde mai mulți copaci au fost doborâți, trafic suspendat, pericol de electrocutare.

Serviciile municipale lucrează în regim alert, pentru a preveni accidentele, dar și pentru a înlătura efectele vijeliei, care a făcut prăpăd.

Copaci întregi sau crengi groase, rupte de vântul care sufla cu peste 25 de metri pe secundă, s-au prăbușit peste mașinile parcate în preajmă sau pe carosabil, blocând circulația. Unele au căzut peste firele electrice, iar din această există, există pericole iminente de electrocutare.

Video. Copiii din Gaza, răniți și uciși în bombardamente: ,,Nu sunt decât un copil, nu mai pot”
Articolul anterior
Cleopatra Stratan și Pasha Parfeni, împreună în noul videoclip!
Articolul următor