Eroină! Această femeie a adus la sol avionul cu 149 de oameni, după ce un motor a explodat la 11 km înălțime

Clipe de panică uriașă la bordul unui avion Boeing 737 care se întorcea ieri de la New York la Dallas. Cei 149 de oameni au trecut prin momente groaznice. La 11.000 de metri înălţime un motor a explodat și a spars o fereastră.

separator

Pasagera Jennifer Riordan, de 43 de ani, din Albuquerque, este trasă în afara aeronavei pe fereastra minusculă. Aceasta a fost aspirată în exteriorul aeronavei şi jumătate din corpul ei a respimţit în plin viteza incredibilă a avionului: aprixomativ 800 km/h. Ceilalți pasageri au tras-o înapoi în avion, însă rănile suferite au fost incompatibile cu viaţa.

“Am văzut cu aerul o suge afară din avion pe pasagera de la geam. Până să apuc să reacţionez, femeia ieşise de la brâu în sus în exteriorul aeronavei. În aceeaşi clipă, din tavan au căzut măştile de oxigen. Ni le-am pus cu toţii pe faţă. Printre scaune zburau diferite obiecte. Şapte persoane au fost rănite”, a declarat pentru NBC unul dintre pasageri, Alfred Tumlinson, din Corpus Christi, Texas.

Toţi cei 149 de oameni din avion se aşteaptă la ce e mai rău. O singură persoană şi-a păstrat însă sângele rece. Și aceasta e povestea ei.

Cursa aeriană a avut parte de un înger păzitor. Acesta a fost Tammie Jo Shults, comandantul aeronavei, care a fost primul pilot de sex feminin care a zburat pe un avion de luptă F-18. La câteva secunde după explozia motorului aeronava a căzut în gol aproape 50 de metri.

Însă Tammie Jo Schults nu şi-a pierdut cumpătul, a reuşit să redreseze aeronava şi să reia legătura cu turnul de control. “Deci, am pierdut o parte din avion”, au fost cuvintele ei. Între timp, în spate, în rândul pasagerilor se instituise panica.

Pilotul Tammy Jo Schults a continuat să le vorbească pasagerilor spunându-le să nu se panicheze. “Nu, nu avem nici un incendiu la bord. Avem mai mulţi răniţi aşa că am nevoie de mai multe ambulanţe la aterizare”, a spus către turnul de control pilotul.

După ce a cerut permisiunea de ateriza de urgenţă la Philadelphia, Schults a început lent coborârea. La 11.30, uriaşa aeronavă Boeing 737-700, aparţinând Southwest Airlines a aterizat în siguranţă.

“Este o adevărată eroină, însă e prea modestă pentru a spune că a participat la realizarea unui miracol”, a declarat Diana McBride Self, unul dintre pasageri.

Schults a fost prima femeie care a pilotat un F-18. După ce s-a retras din armată a devenit instructor, dar pentru că Armata nu i-a permis să participe la operaţiuni militare, a demisionat în 1993. S-a angajat apoi la Southwest Airlines. A devenit mamă a doi copii între timp, s-a stabilit în Fair Oaks Ranch, Texas împreună cu soţul ei Dean, care e pilot şi el.

Singura victimă a tragediei aviatice este însă vice-directoarea de bancă Jennifer Riordan, de 43 de ani, din Albuquerque. Riordan era căsătorită şi avea doi copii. Femeia fusese la New York la un curs de instrucţie profesională şi se pregărea să ajungă acasă. Destinul însă a fost crud cu ea. Compania aeriană şi-a exprimat condoleanţele şi regretul pentru incident. Inspectorii de la autoritatea aviatică americană cred că este vorba de uzura motorului şi de o defecţiune care a trecut neobservată la ultima revizie tehnică.

sursa

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei 5 copii ai săi, morți într-un incendiu provocat de televizorul defect, conduși pe ultimul drum

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei cinci copii ai săi, decedați în urma unui incendiu, la Grigoriopol, au fost petrecuți ieri, 24 aprilie, pe ultimul său drum, scrie unimedia.info.

colaj foto: unimedia.info

Potrivit informațiilor, înmormânatarea a avut loc în localitatea Speia, din raionul Anenii Noi, satul de baștină al femeii.

Tragedia s-a produs în stânga Nistrului, în data de 20 aprilie. Femeia de 28 de ani din Grigoriopol și cei 5 copii ai săi au fost găsiți fără suflare în locuința lor. Întreaga familie a decedat în urma unei intoxicații cu fum, provocate de un scirtcircuit, care s-a produs din cauza televizorului defect.

Este vorba despre 3 băieței – din 2017, 2019 și 2022 și 2 fetițe – din 2016 și 2021.

Vecinul femeii s-a alertat când tânăra nu a scos vaca la pășune și a mers să vadă ce s-a întâmplat. Când a intrat în casă, ambele camere erau pline cu fum.

O fetiță dădea semne de viață și bărbatul a scos-o afară, însă până la venirea ambulanței copila a decedat.

Parcul central al orașului Bălți va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele regretatului actor și artist Mihai Volontir. Decizia fost votată ieri la ședința consiliului local, anunță presa din nordul țării.

Au votat consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor și Partidul Schimbării.

Legendarul actor Mihai Volontir ar fi împlinit în luna martie 90 de ani.

Mihai Volontir, actor de teatru și film, s-a născut în 1934, în satul Glinjeni, raionul Șoldănești. A făcut studii la Școala Pedagogică din Orhei și concomitent a lucrat în calitate de pedagog la școala din Păpăuți, Rezina.

Din 1957 și până la sfârșitul vieții, a fost actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. Debutează cu rolul Surugiului din spectacolul „Chirița în Iași” de Vasile Alecsandri. A jucat în peste 120 de spectacole, a realizat zeci de roluri memorabile în diverse comedii, tragedii și drame.

A debutat ca actor de film la Studioul cinematografic „Moldova-film” în 1967, în rolul lui Ivan Turbincă din filmul „Se caută un paznic” în regia lui Gheorghe Vodă. În 1979, a jucat rolul lui Budulai în filmul artistic „Țiganul”, care i-a adus celebritate în lumea întreagă, apoi în 1984, a urmat filmul ”Întoarcerea lui Budulai”. În 2000 a fost desemnat cel mai bun actor al secolului XX al cinematografiei moldovenești.

Mihai Volontir este cavaler al „Ordinului Republicii”, cetățean de onoare al municipiului Bălți și cetățean de onoare al municipiului Chișinău.

Mihai Volonti s-a stins la vârsta de 81 de ani, pe 15 septembrie 2015, la Spitalului Clinic Republican din Chișinău, în urma complicațiilor cauzate de diabetul zaharat.

Havuzurile din capitală vor fi puse în funcțiune de la 1 mai

Toate, cele 14 havuzuri funcționale sunt verificate, așa încât de sărbătorile pascale, acestea să fie pornite.

În prezent, specialiștii de la Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi, cei ai preturilor și de la Direcția Generală Locativ-Comunală şi Amenajare, verifică echipamentele tehnice, cum ar fi pompele, robinetele și rețelele de distribuție și efectuează lucrări de amenajare și reparație a zonelor din preajmă, a fântânilor arteziene, acolo unde este cazul, anunță municipalitatea.

În centrul capitalei, verificări au avut loc la havuzul din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare şi Sfânt” și la fântânile din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu”.

Lucrări de profilaxie au fost făcute și la havuzul din Complexul memorial ,,Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din sectorul Rîșcani şi la Scara Cascadelor din Parcul ,,Valea Morilor”.

De asemenea, verificări au fost realizate și la havuzurile din parcurile ,,Șipca”, din str. N. Dimo, ,,La Izvor” și ,,Alunelul”, din sectorul Buiucani, care au fost construite de la zero de Primăria Chișinău în ultimii trei ani.

Vezi rezultatul analizelor! Legumele din comerț care conțin cantități mari de pesticide
Articolul anterior
Iana Bețișor, despre pasiunea vieții sale! Creează manual coșulețe din hârtie de ziar
Articolul următor