Eroină la doar 12 ani!

A devenit eroină la numai 12 ani! Este vorba despre o fetiţă din statul american Minnesota, care a reuşit să oprească de una singură un autobuz scăpat de sub control. Şoferul autobuzului a leşinat în timp ce conducea autovehiculul plin cu elevi, iar Rana Kraftson a realizat imediat că ceva grav se întâmplă atunci când şoferul autobuzului şcolar a părut să aibă o criză de epilepsie. 

„A început să tremure, iar la un moment dat a căzut de pe scaun. Atunci m-am ridicat şi am început să strig că a leşinat”, spune Rana.

În autobuzul cu pricina nu se afla niciun adult care să intervină. În plus, şoferul inconştient încă avea piciorul pe pedala de acceleraţie, iar autovehiculul se îndrepta cu viteză către o curbă.

„Am realizat că trebuie să opresc autobuzul, altfel urma să lovim un pom. Piciorul lui acoperea pedalele, aşa că a trebuit să îl mut”, povesteşte fata.

Potrivit martorilor, Rana a apăsat iniţial pedala de acceleraţie, dar apoi a reuşit să nimerească frâna, iar autobuzul s-a oprit. Autorităţile locale au intervenit la scurt timp şi niciunul dintre copii nu a fost rănit. Părinţii tinerei eroine au fost deosebit de mândri atunci câd au aflat de rolul ei în prevenirea unui potenţial accident.

„Este foarte isteaţă, lucru moştenit de la mama sa”, spune Torry Kraftson, tatăl Ranei.

Rana Kraftson urmează să primească un premiu din partea şerifului local, relatează NBC News. Cât despre şofer, acesta a primit tratament medical şi este în afara oricărui pericol.

Sursa: http://www.realitatea.net

Un nou cutremur a zguduit Turcia la prânz

Cutremur de 4,5 în Turcia. Un nou cutremur s-a produs în Turcia. A avut magnitudinea de 4,5. A avut magnitudine mică, dar oamenii s-au speriat și au început să fugă de lângă clădiri, scrie digi24.ro.

Multe sunt fisurate sau grav avariate și se pot prăbuși la orice replică, relatează corespondentul Digi24 în Turcia.

A avut magnitudine mică, dar oamenii s-au speriat și au început să fugă de lângă clădiri. Multe sunt fisurate sau grav avariate și se pot prăbuși la orice replică, relatează corespondentul Digi24 în Turcia.

VIDEO! Mașină furată dintr-o parcare din centrul Capitalei

Polițiștii capitalei au reținut un bărbat, suspectat că ar fi furat o Toyota dintr-o parcare din centrul Capitalei.

Suspectul de 59 de ani din Bubuieci s-a dovedit a fi fostul proprietar al unității de transport. Acesta a descuiat mașina cu cheia de rezervă care a rămas la el și a dus-o la domiciliu, unde i-a schimbat numerele de înmatriculare pentru a o vinde iar.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, automobilul a fost găsit într-un autoservice din Chișinău.

Prejudiciul cauzat victimei a fost estimat la 184 700 de lei.

Pentru fapta comisă suspectul riscă amendă în mărime de la 32.500 la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

ULTIMA ORĂ! O moldoveancă cu doi copii minori au murit în cutremurul din Turcia, anunță autoritățile

Ultimele noutăți de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) cu privire la situația cetățenilor Republicii Moldova afectați de cutremurele produse în Republica Turcia.

MAEIE anunță la această oră confirmarea decesului în localitatea Hatay a 3 cetățeni moldoveni, o femeie în vârstă de 36 de ani și 2 copii minori, membri ai aceeași familii.

Din 7 februarie, până în prezent, reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate, dintre care 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, 4 persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică.

Reiterăm și cu această ocazie că responsabilii de la secția consulară sunt pregătiți să acorde asistența de specialitate iar în caz de necesitate sau urgență consulară, cetățenii noștri pot solicita ajutor sau informații din partea misiunii diplomatice, inclusiv dacă sunt în posesia unor date vizând cetăţeni ai Republicii Moldova din zonele afectate.

Linia telefonică pentru urgențe consulare de la ambasada țării noastre de la Ankara este constituită în regim de permanență, la fel și Centrul de Apel al MAEIE disponibil în Republica Moldova.
Informații suplimentare:

Adresa: Ceyhun Atuf Kansu Cad., no.106/22, Ehlibeyt mah., Balgat, Çankaya, Ankara, Republica Turcia

Telefon: +90 312 446 55 27 (activ în programul de lucru al misiunii diplomatice)

Linia telefonică pentru urgențe consulare: +90 541 687 21 04 (activ în regim de permanență pentru cetăţenii Republicii Moldova, aflaţi în situaţie de urgenţă (deces, accident, situaţie de pericol sau cu caracter extraordinar, calamitate)).

Email: ankara@mfa.gov.md; consulat.ankara@mfa.gov.md

Pagină web: turcia.mfa.gov.md

Centrul de apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

Întărește-ți imunitatea cu remedii naturiste!
Articolul anterior
Urmărește traseul lui Moş Crăciun pe Internet
Articolul următor