Eurovision 2022 România. Au fost aleşi cei 10 finalişti ai Selecţiei Naţionale

Semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision 2022 din România s-a desfăşurat aseară, iar în urma acesteia 10 piese au fost alese pentru a merge mai departe în concurs. Reprezentantul României la Torino va fi ales pe 5 martie, în urma voturilor primite de la juriu şi public.

20 de artişti au concurat aseară pe scena concursului. Juriul de specialitate, format din Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Randi, Cristi Faur şi Adrian Romcescu, a ales 10 piese care s-au calificat mai departe în ultima etapă a competiţiei. În finala din 5 martie, juriul şi telespectatorii vor desemna artistul care va reprezenta la etapa internaţională de la Torino, care se va desfăşura în luna mai.

România va participa în cea de-a doua semifinală, programată pentru joi, 12 mai, alături de alte 17 ţări precum  Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Iată care sunt finaliştii Selecţiei Naţionale din România:

Alex Parker & Bastien – All this love

Andrei Petruş – Take me

Cream, Minodora, Diana – România mea

Petra – Ireligios

Kyrie Mendél – Hurricane

MOISE – Guilty

Gabriel Basco – One night

VANU – Never give up

WRS – Llamame

Dora Gaitanovici – Ana

Italia va găzdui cea de-a 66-a ediţie a concursului, după victoria de anul trecut a trupei italiene de rock Maneskin la Rotterdam. Aceasta va fi cea de-a treia ediţie italiană a Eurovision, după Napoli în 1965 şi Roma în 1991. 

Cântăreaţa italiană Laura Pausini, interpretul britanico-libanez Mika şi personalitatea TV Alessandro Cattelan vor fi gazdele Eurovision 2022, care va avea loc la Torino între 10 şi 14 mai.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Militarii ucraineni promit o ripostă pe măsură în cazul unei invazii din partea rușilor. ”Bun venit în iad!”
Articolul anterior
Bilanț în scădere: 1.674 de noi cazuri de Covid-19, confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul următor