Fabulos! O tânără din Hâncești și-a croșetat singură rochia de mireasă

O tânără din satul Cărpineni, raionul Hâncești, s-a căsătorit recent la Paris. În cea mai frumoasă zi din viața sa, Valentina a strălucit într-o rochie de mireasă pe care și-a confecționat-o singură.

separator

Meșterița hand-made Valentina Șelaru-Colța este pasionată de lucrul manual, iar ceea ce a reușit să creeze a impresionat o lume întreagă.

„Demult am așteptat aceasta zi, să pot să inspir și să promovez arta lucrului manual la un alt nivel decât suntem obișnuiți! Mi-am croșetat singură rochia mea de mireasă! E exact așa cum mi am dorit-o. Nu a fost nevoie de mii de euro, ci de mii de minute și nopți de lucru: 72 de flori cu 72 de perle cusute. Rezultatul obținut costă mai mult de atât. Visul micului copil din mine ăstazi s-a materializat. Privesc la creația mea și înțeleg că orice poți obține dacă ești gata să muncești și să iubești ceea ce faci. Eu iubesc unicitatea, iubesc oamenii care tind să fie diferiți de ceilalți”, a scris Valentina pe o rețea de socializare, potrivit regional.md.

„Vreau să știe toată lumea că croșetatul e un talent pe care îl poate avea fiecare dacă este îndrăgit și doar prin muncă și răbdare obții victorie!”, a mai adăugat meșterița.

Peste 11.200 de morți în Turcia și Siria! Erdogan a ajuns în zonele distruse de cutremurele ucigașe

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 11.200 de morți și, pe măsură ce trece timpul, este de așteptat să crească. 6.000 de clădiri s-ar fi prăbușit doar în Turcia, iar șansele celor prinși sub dărâmături scad de la o oră la altă. Continuă căutările și misiunile de salvare contracronometru, scrie digi24.ro.

Peste 13 milioane de oameni sunt afectați în Turcia, într-o zonă care se întinde pe aproximativ 450 km de la est la vest și pe 300 km de la nord la sud.

Autoritățile au declarat stare de calamitate în 10 provincii, pentru trei luni, și susțin că sinistrații vor fi cazați în hotelurile din Antalya. Până vor ajunge acolo, oamenii se luptă să supraviețuiască iernii. Corturi umanitare au fost instalate pentru cei care nu mai au case. Rămași doar cu hainele de pe ei, oamenii au aprins focuri și spun că au mâncat pentru prima dată după două zile. Iarna și drumurile distruse îngreunează sosirea ajutorului de care au nevoie. Miercuri la prânz, un nou cutremur cu magnitudine 4,5 s-a resimțit în Turcia.

Puteți citi aici informațiile transmise luni, 6 februarie, despre cutremurul din Turcia  Puteți citi aici informațiile transmise marți, 7 februarie, despre cutremurul din Turcia 

China va ajuta Siria cu 4,4 milioane de dolari

China va oferi Siriei ajutor umanitar de urgență în valoare de 30 de milioane de yuani (4,4 milioane de dolari), a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Mao Ning, într-o conferință de presă, scrie Reuters. Mao a spus că ajutorul constă în bani, alimente și echipamente de prim ajutor. China s-a angajat deja să acorde Turciei o primă tranșă de 40 de milioane de yuani ca ajutor de urgență.

Totodată, o echipă de salvare în caz de cutremur trimisă de China a sosit miercuri dimineață pe aeroportul Adana din Turcia, a transmis CCTV. Din echipa de salvare fac parte 82 de oameni, care au venit cu 20 de tone de echipamente, precum și patru câini de căutare și salvare. Echipa va coopera cu autoritățile locale, ambasada Chinei în Turcia, Organizația Națiunilor Unite și alte misiuni oficiale. În plus, 52 de voluntari din provinciile Guangdong, Jiangsu, Jiangxi și Zhejiang, vor ajuta la intervențiile de salvare în zonele afectate de cutremur.

Un nou cutremur a zguduit Turcia la prânz

Cutremur de 4,5 în Turcia. Un nou cutremur s-a produs în Turcia. A avut magnitudinea de 4,5. A avut magnitudine mică, dar oamenii s-au speriat și au început să fugă de lângă clădiri, scrie digi24.ro.

Multe sunt fisurate sau grav avariate și se pot prăbuși la orice replică, relatează corespondentul Digi24 în Turcia.

A avut magnitudine mică, dar oamenii s-au speriat și au început să fugă de lângă clădiri. Multe sunt fisurate sau grav avariate și se pot prăbuși la orice replică, relatează corespondentul Digi24 în Turcia.

VIDEO! Mașină furată dintr-o parcare din centrul Capitalei

Polițiștii capitalei au reținut un bărbat, suspectat că ar fi furat o Toyota dintr-o parcare din centrul Capitalei.

Suspectul de 59 de ani din Bubuieci s-a dovedit a fi fostul proprietar al unității de transport. Acesta a descuiat mașina cu cheia de rezervă care a rămas la el și a dus-o la domiciliu, unde i-a schimbat numerele de înmatriculare pentru a o vinde iar.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, automobilul a fost găsit într-un autoservice din Chișinău.

Prejudiciul cauzat victimei a fost estimat la 184 700 de lei.

Pentru fapta comisă suspectul riscă amendă în mărime de la 32.500 la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Baghetă crocantă cu ustroi, cașcaval și verdeață: o rețetă delicioasă gata în zece minute
Articolul anterior
Incendiu uriaș în Londra! Arde un hotel de lux
Articolul următor