Facebook închide o funcţie importantă. Motivul din spatele acestei decizii

Facebook a anunțat marți că renunță la funcția de recunoaștere facială, care identifică automat utilizatorii în fotografii și videoclipuri, invocând preocupările tot mai mari ale societății cu privire la utilizarea unei astfel de tehnologii, scrie digi24.ro care citează Reuters.

„Organismele de reglementare sunt încă în proces de a oferi un set clar de reguli care guvernează utilizarea acestei funcții”, a scris Jerome Pesenti, vicepreședinte responsabil cu inteligența artificială la Facebook, într-o postare pe blog. „În mijlocul acestei incertitudini continue, credem că limitarea utilizării recunoașterii faciale la un set restrâns de cazuri este o soluție adecvată”.

Eliminarea recunoașterii feței de către cea mai mare platformă de socializare din lume vine în timp ce industria tehnologiei s-a aflat în ultimii ani în mijlocul unei polemici  cu privire la etica utilizării tehnologiei.

Criticii spun că tehnologia de recunoaștere facială – care este populară în rândul comercianților, spitalelor și companiilor cu activități în domeniul securității – ar putea compromite confidențialitatea, ar putea viza grupurile marginalizate și ar putea normaliza supravegherea intruzivă.

Vestea vine, de asemenea, într-o perioadă în care compania Facebook a fost supusă unui control intens din partea autorităților de reglementare și a legiuitorilor, cu privire la siguranța utilizatorilor și la o gamă largă de abuzuri pe platformele sale.

Tehnologia se va limita acum doar la anumite servicii

Compania, care săptămâna trecută s-a redenumit Meta Platforms, a declarat că mai mult de o treime dintre utilizatorii activi zilnic ai Facebook au optat pentru setarea de recunoaștere a feței, iar schimbarea va șterge acum „șabloanele de recunoaștere facială” a peste un miliard de persoane.

Eliminarea va fi implementată la nivel global și este de așteptat să fie finalizată până în decembrie, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Facebook a adăugat că instrumentul său automat de text, care creează descrieri de imagini pentru persoanele cu deficiențe de vedere, nu va mai include numele persoanelor recunoscute în fotografii după eliminarea recunoașterii feței.

În viitor, funcția se va limita la anumite servicii, cum ar fi ajutarea oamenilor să obțină acces la conturile lor blocate sau să deblocheze un dispozitiv personal, a spus Facebook în postarea de blog.

Descoperă Muzica și Îmbrățișează Acceptarea de Sine cu Tania Cerga! Artista ne provoacă la un concert altfel, mîine, 21 mai, la Artcor

Într-o lume în care ne întrebăm constant dacă suntem de ajuns, Tania Cerga vine să ne ofere răspunsul prin muzica și mesajele sale. Mulți dintre noi am încercat să ne regăsim prin schimbări externe: haine noi, coafuri diferite, prieteni noi sau chiar relații noi. Cu toate acestea, răspunsul nu se află în exterior, ci în interiorul nostru.

Cine este Tania Cerga?

Tania Cerga este o artistă de renume din Republica Moldova, cunoscută pentru talentul său muzical și pentru mesajele profunde pe care le transmite prin piesele sale. Născută pe 27 septembrie 1984, Tania a devenit o figură emblematică în muzica moldovenească și internațională, aducând un suflu nou și autentic pe scena muzicală.

„Sunt de Ajuns” – O Declarație de Iubire de Sine

Concertul „Sunt de Ajuns” este mai mult decât un simplu spectacol muzical; este o invitație la introspecție și acceptare de sine. Tania Cerga ne provoacă să ne oprim din căutarea validării externe și să ne îndreptăm atenția spre interior.

O Seară de Muzică și Reflecție

Pe lângă muzica sa captivantă, Tania va împărtăși povești personale și experiențe de viață care au condus-o la această realizare. Este o seară dedicată celor care doresc să se reconecteze cu adevăratul lor sine și să descopere puterea acceptării de sine.

Un Stil Muzical Inovativ

Tania Cerga își propune să deschidă noi orizonturi muzicale pentru publicul său. Cu o combinație de stiluri muzicale moderne și influențe tradiționale, ea creează o atmosferă unică, în care fiecare piesă devine o punte între trecut și prezent.

Alătură-te Mișcării „Sunt de Ajuns”

Te invităm să fii parte din această experiență transformatoare și să te alături mișcării „Sunt de Ajuns”. Este momentul să renunțăm la îndoielile care ne-au urmărit ani de zile și să îmbrățișăm adevărata noastră valoare.

Bilete și Detalii Eveniment

Concertul „Sunt de Ajuns” va avea loc pe 21 Mai la Artcor. Biletele sunt disponibile la prețul de 450 lei și pot fi achiziționate online pe iTicket.md.

Link Bilete: https://iticket.md/event/tania-cerga-sunt-de-ajuns

Fii parte din această seară magică și lasă muzica și mesajele Taniei Cerga să te inspire să spui cu încredere: „Sunt de Ajuns”.

A fugit de război cu motocicleta, dar a fost prins în Moldova

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Nord au depistat un cetățean străin, care a intrat ilegal în Republica Moldova cu o motocicletă, înmatriculată în Ucraina. Cazul a avut loc în acest weekend.

În timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, patrula SPF Briceni a observat un bărbat, care se deplasa cu o motocicletă spre interiorul țării, pe direcția „Grimăncăuți-Vașcovți”.

În urma verificărilor efectuate, s-a depistat că bărbatul în vârstă de 37 de ani este cetățean al Ucrainei. Acesta a declarat că a recurs la această metodă în încercarea de a fugi de război.

Totodată, bărbatul a solicitat azil pe teritoriul R. Moldova.
Persoana documentată a fost predată Inspectoratului General pentru Migrație și Azil în vederea continuării cercetărilor.

Părinții tânărului de 20 de ani împușcat la o piscină din Hâncești, indignați că justiția e de partea ucigașilor

Fostul șef al Poliției criminale din Hâncești, condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare pentru uciderea din culpă în 2018 a tânărului Dan Osipciuc la o piscină din Hâncești, a ieșit la libertate fără a ispăși măcar jumătate din pedeapsă. Cel de al doilea inculpat, proprietarul centrului de agrement, este fugit din țară. Părinții băiatului spun că cele întâmplate demonstrează că țara nu are nevoie de oameni cumsecade, iar justiția privește doar în direcția celor care plătesc mulți bani, scrie IPN. „De ce justiția noastră este de partea de ucigașilor?”, se întreabă mama lui Dan Osipciuc.

Într-o într-o conferință de presă, tatăl tânărului, Sergiu Osipciuc, a declarat că peste un an de la omor, fostul polițist Ion Cojocaru a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare. Celălalt bărbat, Amir Rabi, a fost recunoscut vinovat de utilizarea armei în loc public. A trecut termenul de prescripție și a fost eliberat. După recurs, Curtea de Apel Chișinău i-a menținut lui Cojocaru aceeași pedeapsă de 12 ani și jumătate de pușcărie, iar Amir Rabi a fost găsit vinovat de instigarea la omor și depășirea atribuțiilor de serviciu, fiind condamnat la 5 ani de privațiune de libertate. La citirea sentinței acesta deja fugise din țară, iar în prezent se află în România. Ca urmare a fost depus recurs la Curtea Supremă de Justiție, examinarea a durat circa doi ani. CSJ a hotărât întoarcerea la rejudecare la Curtea de Apel într-un alt complet de judecată. Toate acestea pe fundalul faptului că părinții au aflat că din august 2023 Ion Cojocaru se află în libertate. Aceasta, după ce s-a plâns pe deținerea în arest preventiv, pe condiții proaste de detenție, dar și a cerut amnistie.

Mama băiatului, Natalia Osipciuc, a menționat că fostul polițist nu și-a recunoscut vinovăția și afirma că se află în detenție pe nedrept. „Nu pot să înțeleg cum un astfel de om poate fi lăsat în libertate. Îmi este greu, îmi este strașnic, dar suntem nevoiți să supraviețuim cu asta. Eu și soțul meu nu mai trăim, ci doar supraviețuim. Fiul nostru cunoștea patru limbi – rămână, rusă, engleză, franceză, era student, fotbalist, sportiv, muzician – eu înțeleg că Moldova noastră nu are nevoie de astfel de oameni? De ce justiția noastră este de parte ucigașilor?”, afirmă mama băiatului împușcat.

Potrivit ei, cele întâmplate cu familia lor demonstrează că țara noastră nu are nevoie de oameni cumsecade. „Polițiștii noștri viteji nu au grijă de oamenii simpli, ci slujesc sacii cu bani. Noi, ca parte vătămată, nu suntem protejați în niciun fel. Ucigașii și avocații lor folosesc cele mai murdare metode pentru a-și atinge scopurile și anume să scape de pedeapsă. În țara noastră justiția privește în direcția celor care plătesc bani mulți. Judecătorii sau nu cunosc legea, sau o întorc pe dos. Ucigașii fiului nostru sunt în libertate, se simt perfect, se bucură de viață, iar noi nu trăim, dar pur și simplu supraviețuim”, a mai spus Natalia Osipciuc.

„Ea este mireasa ta. Te rog, nu o bate”. Dramele fetelor afgane de 9-10 ani, vândute pentru ca familiile lor să nu moară de foame
Articolul anterior
România ar putea construi mici centrale nucleare împreună cu SUA
Articolul următor