Facturile scumpe sting lumina în sălile de jocuri. Situație disperată în Marea Britanie

​​În Marea Britanie, există o mare îngrijorare cu privire la criza gazelor care determină creșterea costului energiei electrice. Proprietarul Happidrome Arcade, una dintre cele mai cunoscute mărci din țară, se gândește să reducă atât iluminatul, cât și orele de lucru ale personalului în această iarnă, deoarece prețurile în creștere la energie fac nesustenabil deschiderea pentru multe ore din zi.

Facturile scumpe sting lumina în sălile de jocuri. Situație disperată în Marea Britanie

Martin Richardson și-a confirmat decizia într-un interviu recent acordat Southend Echo, deoarece magazinele de profil din toată țara suferă foarte mult din cauza creșterii facturilor. „Richardson se așteaptă la o iarnă grea, la fel ca multe alte companii”, scrie Echo.

Facturi de 500 de lire sterline pe zi

„Proprietarul sălii spune că deschiderea zilnică costă în jur de 1.000 de lire sterline, cu facturile de energie electrică care au trecut deja de la 200 de lire sterline la 500 de lire sterline. El intenționează să reducă nivelul de personal, pentru a aborda dificultățile cauzate de criza energetică”.

Richardson a spus: „Ne gândim să nu folosim unele dintre luminile noastre în afara afacerii”.

„Sunt îngrijorat de supraviețuire și mă aștept la o iarnă lungă și foarte grea”. Și nu doar Happidrome pare îngrijorat. „Din păcate, odată cu creșterea costului facturilor la energie, va trebui, fără îndoială, să ne creștem prețurile pentru a acoperi costurile”, a spus un purtător de cuvânt al unui lanț de jocuri, Gateshead’s Nerd Arcade.

„Suntem deschiși de aproape doi ani și am reușit să ne menținem prețurile cât mai mici, dar pur și simplu va trebui să închidem dacă nu facem ceva”, mai afirmă acesta.

sursa

CNAS aplică acorduri în domeniul securității sociale cu 16 state

Casa Națională de Asigurări Sociale aplică Acorduri în domeniul securității sociale cu 16 state bazate pe principiul proporționalități, iar pe parcursul anului 2023 în baza acordurilor respective au fost stabilite 340 de prestații sociale.

Acordurile aplicate sunt semnate cu: România, Portugalia, Bulgaria, Marele Ducat de Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania, Turcia, Belarus, Grecia și Italia. La 1 iunie anul curent va intra în vigoare și acordul cu Spania, semnat la 21 iulie 2022, transmite IPN.

Cele mai multe prestații sociale stabilite în baza celor 16 acorduri pe parcursul anului 2023 au fost pensii pentru limită de vârstă, peste 290 la număr. De asemenea au fost stabilite în jur de 40 de pensii de dizabilitate și 7 pensii de urmaș.

Persoanele care au atins vârsta de pensionare și au realizat stagiu de cotizare atât în Republica Moldova, cât și în străinătate pot beneficia de totalizarea stagiului de cotizare în ambele state. În Republica Moldova persoana se va adresa la oficiul central al CNAS, iar în străinătate – la instituțiile competente de stabilirea pensiei și altor prestații sociale de la locul de domiciliu. O dată pe an, beneficiarul de pensie va trebui să se prezinte personal la CNAS sau să transmită în original un certificat de viață. Dacă acest lucru nu se întâmplă, pensia se suspendă.

Andreea Marin, alături de mama sa pe care a pierdut-o la vârsta de 9 ani: „E mereu tânără în amintirea mea”

Andreea Marin a transmis un mesaj în memoria mamei sale, care ar fi împlinit ieri, 10 mai, 75 de ani. Răvașul este însoțit de câteva fotografii din copilăria vedetei. Vedeta își amintește de mama sa, ca fiind un exemplu de “feminitate, bunătate și naturalețe”.

Mama sa, Violeta, s-a stins din viață în 1984, într-un teribil accident de mașină, pe când avea doar 36 de ani. Mașina în care se afla întreaga familie s-a izbit de un alt autoturism.

,,Azi, mama mea frumoasă și bună ar fi împlinit 75 de ani, de N-ar fi devenit înger la numai 36 … E mereu tânără în amintirea mea, motivația mea puternică în tot ce am făcut în viața mea matură, exemplul de feminitate, sensibilitate, bunătate și naturalețe, recunoștința mea se îndreaptă mereu către cer, cu mulțumiri cǎ legătură noastră atât de profundă a însemnat o prețioasă moștenire pentru inima și devenirea mea. Tata, cu câțiva ani mai mare doar, mi-a fost stâlp de sprijin și putere și dragoste de viață. Rădăcinile mele. Gând bun către cer’, este mesajul postat de prezentatoarea TV.

Grătieşti: O groapă de gunoi neautorizată a pus autorităţile la treabă. Au fost evacuate câteva tone de deșeuri

O groapă de gunoi neautorizată din comuna Grătieşti, municipiul Chişinău, a pus autorităţile locale pe treabă. După aproape trei săptămâni de la difuzarea unui material în presă, primăria a evacuat câteva tone de deşeuri din fâşia forestieră de la marginea localităţii şi a salubrizat zona, transmite TVR Moldova.

Au fost evacuate cinci maşini, cinci camioane de gunoi. Acum e totul curat. Măi oameni buni, şi voi cei mai puţini buni. Vă daţi seama că fâşiile acestea forestiere, plantaţiile acestea nu-s gunoişti publice. Nu pângăriţi vă rog natura. Imaginile cu terenul salubrizat ne-au fost expediate astăzi de primarul comunei Grătieşti, Olga Caraman, care ne-a informat că s-au cheltuit aproape 5 mii de lei din bugetul local. 

La sfârşitul lunii aprilie, o echipă TVR Moldova a descoperit, într-o fâşie forestieră de la marginea comunei, mormane de deşeuri. Pe o suprafaţă de zeci de metri pătraţi, erau împrăştiate peturi din plastic, cutii de vopsea, încălțaminte, pneuri, saci și pachete din polietilenă. 

Atunci, alesul local a declarat că aflat de la TVR Moldova despre această bombă ecologică şi a promis că va salubriza terenul.

Declarațiile neașteptate ale tatălui Andrei, despre căsnicia ei cu Cătălin Măruță: „Ea își trăiește viața, ea știe cel mai bine”
Articolul anterior
Un ciclist a murit în somn, la câteva ore după ce a devenit campion al Scoției
Articolul următor