Femeia cu cea mai lungă barbă din lume. Obișnuia să se bărbierească de trei ori pe zi de la vârsta de 13 ani

O femeie din Michigan a ajuns să aibă cea mai lungă barbă din lume, după ce a renunţat la rutina de a se bărbieri de trei ori pe zi.

Erin Honeycutt, în vârstă de 38 de ani, a reuşit să-şi lase să crească o barbă de 30 cm lungime, în principal pentru că suferă de sindromul ovarian polichistic, au transmis oficialii Guinness, potrivit digi-life.tv.

Afecţiunea provoacă dezechilibru hormonal şi, printre altele, poate duce la creşterea excesivă a părului. În cazul lui Honeycutt, acest ultim simptom i-a permis să obţină titlul de femeia cu cea mai lungă barbă din lume, fără a lua hormoni sau suplimente.

Bărbierirea, epilarea cu ceară şi utilizarea produselor de îndepărtare a părului au fost toate modalităţile prin care Honeycutt a încercat să scape de barba care a început să-i crească după ce a împlinit 13 ani, se arată în comunicatul de presă Guinness.

„Probabil că mă bărbieream de cel puţin trei ori pe zi”, a spus ea organizaţiei, care este cunoscută pentru o bază de date cu peste 40.000 de recorduri mondiale.

Honeycutt a menţinut acel stil de viaţă de-a lungul adolescenţei şi al maturităţii. Dar ea a spus că în cele din urmă şi-a pierdut o parte din vedere şi a început să se simtă „obosită de bărbierit”, aşa că a început să-şi lase barba să crească, la sugestia soţiei sale, Jen.

Ea a câştigat recordul pe 8 februarie 2023, în Caro, Michigan, preluând ştafeta de la Vivian Wheeler, în vârstă de 75 de ani, a transmis site-ul Guinness. Barba lui Wheeler avea 25,5 cm.

Părul facial a apărut în exces din cauza unei probleme de sănătate.

Sindromul ovarelor polichistice nu a fost singura luptă a lui Honeycutt legată de sănătate. I s-a amputat jumătatea inferioară a unui picior după ce a dezvoltat o infecţie bacteriană în timpul unei spitalizări pentru a trata o rană a piciorului.

Piciorul lui Honeycutt devenise septic şi cangrenos când medicii au decis să i se amputeze jumătate din membru în urmă cu aproximativ cinci ani, conform Guinness. Ea le-a spus medicilor săi că se va descurca şi va merge mai departe.

De atunci a suferit şi un accident vascular cerebral declanşat de hipertensiune arterială. Honeyctutt a povestit cum a rămas astfel fără vederea centrală.

„Dar am o vedere periferică perfectă”, a spus Honeycutt în remarcile publicate de site-ul Guinness.

Erin a precizat că a evitat sentimentele negative legate de problemele ei medicale, deoarece „şi-a menţinut o perspectivă pozitivă asupra vieţii”. Ea a susţinut că medicii i-au spus de fapt că s-ar vindeca cu 3% mai repede dacă îşi va menţine atitudinea pozitivă.

„Lucrul care m-a făcut să trec peste pierderea unui picior, a vederii – sincer – a fost că aveam o rezervare pentru o croazieră”, a spus Honeycutt.

Pierderea vederii a determinat decizia ei de a nu se mai bărbieri, a precizat ea.

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Val de reacții după ce o companie aeriană i-a interzis unei mame să alăpteze în timpul zborului
Articolul anterior
Singurul fruct care te ajută să slăbești. Cum să îl prepari ca să-ți ardă grăsimea de pe abdomen
Articolul următor