Femeile abuzate sexual din Moldova își împărtășesc istoriile cutremurătoare, în cadrul campaniei Denim Day

În Moldova sunt prea multe de femei care au fost abuzate sexual, inclusiv de partenerii lor intimi.
Mult mai puține, anual, cu foarte mult curaj, decid să vorbească despre asta sunând la Telefonul de Încredere pentru Femei și Fete 0 8008 8008. Și abia dacă vreo câteva găsesc puteri să denunțe violul și să ducă lupta până la capăt.

separator
Organizația neguvernamentală La Strada, în cadrul campaniei Denim Day Moldova, a publicat o serie de istorii împărtășite de femei care au fost abuzate sexual.

,,Deși o facem în fiecare zi – le ascultăm, le susținem și le încurajăm să nu cedeze, oricât de greu ar fi – azi am „îmbrăcat” și vocile lor.

Pentru că mai greu decât să fii victima unui viol în Republica Moldova poate fi doar să faci față și să reziști unui proces de judecată;

să fii interogată de câteva ori despre abuz;
să fii nevoită să povestești în detalii, în fața mai multor persoane străine, despre fiecare moment al coșmarului;

să demonstrezi că nu minți… să ripostezi când cuvintele tale sunt puse la îndoială. Doar ale tale, nu și ale lui… și lista poate continua la nesfârșit.

Și cu cât lista e mai lungă, cu atât vocile lor se răresc și scad în puteri. Cu atât mai multe femei și fete cedează, își asumă vina și remușcările, renunță. Și tac.

Azi suntem vocile câtorva fete și femei care au sunat la Telefonul de Încredere. Le-am schimbat doar numele, dar am păstrat fiecare cuvânt și fiecare moment de tăcere din istoriile lor. Pentru că NU există scuze pentru viol” – Centrul Internațional ,,La Strada”.

alte Articole interesante