Festivalul Mai Dulce 2018 – un eveniment plin de culoare, distracție și voie bună pentru toată familia!

Cel mai dulce festival din estul Europei a adunat sute de vizitatori în centrul Capitalei. O explozie de deserturi artizanale tradiționale, locale, internaționale și raw vegane, multă distracție și bună dispoziție i-au ademenit pe adulți și pe cei mici, pentru a petrece o zi de neuitat la Festivalul ,,Mai Dulce” 2018.

separator

Concursuri pentru părinți și copii, ateliere, facepainting, clovni, tobogan și carusel, atelier de pictură, magicieni, muzică și dans – cei mari și mici au avut parte de o zi plină de surprize și distracție.  

Organizatorii și participanții la eveniment au pregătit degustări gratuite, concursuri, dar și delicii culinare care îți încântau privirea și papilele gustative. Cei aflați în căutarea deserturilor sănătoase, le-au descoperit neapărat la Mai Dulce 2018 – pulbere de petale de trandafir cu miere, combinații de semințe, flori și miere de mai, sunt doar câteva dintre deserturile pline de culoare și valoare nutritivă cărora cu greu poți să le reziști.

Târgul de artizani și producători locali, meșteșugari, producători de patiserie, Brandurile din Inimă le-au oferit ocazia vizitatorilor să achiziționeze suvenire, confecții, obiecte hand-made, de decor.

            

Evenimentul a culminat cu un concert live susținut de către artiști autohtoni. Magie cu Garry Cozma, Ionela Țăruș, Baletul de dans Black & White, Olga Verbițchi, Formația ”7 klase”, Karafizi & The roof le-au oferit celor prezenți multă dispoziție, dans și voie bună, la Mai Dulce 2018!

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Cerealele Nestlé® joacă un rol important în asigurarea nutriției complete a micuțului tău
Articolul anterior
Fosta soție a lui Sylvester Stallone este însărcinată din nou, la 54 de ani
Articolul următor