O fetiţă de 13 ani, găsită spânzurată la ea în cameră „nu ar fi intenţionat să-şi pună capăt propriei vieţi”, potrivit anchetei poliţiei din Marea Britanie.
Faith Hindle, în vârstă de 13 ani, din Salford, Greater Manchester, a fost găsită moartă acasă, la o zi după ce i-a spus unei asistente că „nu se poate abţine să nu-şi facă rău”. Coronerul John Pollard a concluzionat că Faith „nu a intenţionat să-şi provoace moartea” cu adevărat, ci mai de grabă ar fi vrut să se facă „auzită” de cei din jur, relatează The Sun.
„Știu din dovezile pe care le-am auzit că Faith a încercat, în mai multe rânduri, să-și pună capăt vieții. Toate acțiunile ei au reprezentat o serie de strigăte de ajutor sau de atenție”, a declarat acesta.
Medicul legist a adăugat că e de părere că fetiţa, în loc să intenţioneze să se omoare, credea mai de grabă că va fi „găsită şi îngrijită” de cei apropiaţi.
Copila de 13 ani îşi făcea intenţionat rău
Audierea de la Curtea de Judecată din Bolton a arătat că, în lunile dinaintea morții ei, familia lui Faith, școala și cabinetul medicului de familie au încercat să o ajute să aibă acces la sprijin pentru sănătatea mintală după ce a început să se autovătămeze. În august 2018, s-au făcut două trimiteri către Salford Children and Adolescent Mental Health Service (CAMHS) după ce Faith a încercat să-şi pună capăt zilelor.
Tayaba Nicholson, practician în sănătate mintală la Salford CAMHS, a preluat sesizarea și a promis că va veni să o vadă pe fetiţă o dată la trei sau patru săptămâni. De asemenea, medicul psihiatru Dawn Dunleavy, a spus că a fost să o vadă pe Faith pe 17 septembrie, după ce ar fi luat o supradoză la şcoală. Fetiţa s-ar fi certat cu un prieten şi a luat supradoza „crezând că va putea să o ajute la ceva”. A negat atunci orice gând de sinucidere, dar a recunoscut că şi-a făcut tăieturi anterior pe braţ pentru că era supărată.
ntr-o altă situaţie, şcolăriţa a fost dusă la urgenţe de tatăl ei, Lee, după ce a lovit un perete la şcoală şi şi-a învineţit mâna. Atunci, Daunleavy mărturiseşte că avea o urmă de legătură în jurul gâtului. A fost trimisă la Spitalul Prestwich unde a primit tratament. În timp ce mergea la Cloughside College, o școală cu sediul în spital, Faith a făcut mai multe căutări pe internet care includeau referiri la „sinucidere”, „spânzurare” și „modalități ușoare de a te sinucide”.
Directoarea, Karen Ingham, a spus la audiere că personalul instituţiei a primit o alertă cu privire la cele trei căutări făcute într-un interval de 6 minute, pe 20 noiembrie şi a subliniat faptul că Faith ştia că activităţile ei online erau monitorizate. Drept urmare, ulterior aceasta a luat legătura cu mama fetei şi a înştiinţat-o cu privire la incident.
Terapeutei Tayabei Nicholson i-a spus că-şi poate evalua starea de spirit ca fiind „2 din 10” şi că „vrea să se sinucidă”, în timpul unei sesiuni de terapie pe 27 noiembrie. La acea vreme, riscul pentru ea era considerat a fi „mare”, dar stările s-ar fi diminuat vizibil până la următoarea vizită din 7 decembrie. În timpul acelei şedinţe de terapie telefonice – cu o zi înainte de moartea lui Faith – ea i-a spus doamnei Nicholson că se confruntă cu gânduri sinucigașe în fiecare zi și că nu se simte în stare să se mențină în siguranță. Cu toate acestea, terapeuta a considerat că se comportă „ca înainte” şi că „riscurile au fost gestionate”.
Fetiţa ar fi spus în repetate rânduri că vrea să se sinucidă
Părinții lui Faith nu au fost informați despre ceea ce a spus ea în acea zi, despre gândurile pe care încă le avea, în timp ce doamna Nicholson s-a justificat spunând în faţa judecătorului că avea „un număr foarte mare de cazuri” la momentul respectiv.
A doua zi, Faith s-a întâlnit cu un grup de prieteni. Când aceştia au plecat, cu puţin timp înainte de ora 20.00, au spus că ea se simţea bine şi părea că „este într-o dispoziţie bună”. Nimeni nu bănuia că ar urma să se întâmple ceva rău.
Faith s-a întors acasă şi nu a mai stat pe gânduri. Şi-a dus planul tragic până la final. Mama ei a fost cea care a găsit-o spânzurată în dormitor la ora 22.20. A sunat imediat la salvare şi a fost transportată de urgenţă la Spitalul de Copii Royal Manchester, unde, în ciuda eforturilor depuse, a fost declarată moartă de medici. Un patolog a considerat cauza morții lui Faith drept „spânzurare”.
Pollard a adăugat că sprijinul acordat lui Faith „a avut o eficienţă neregulată”, dar a menţionat că orice eşes se datorează „unei persoane bine intenţionate, dar suprasolicitate”, făcând referire la terapeuta Tayaba Nicholson.
„Acesta nu a fost un eșec sistemic, ci pur și simplu o chestiune de volum de muncă”, a adăugat el.