Fetița de 3 ani care a fost sechestrată de propriul tată timp 6 luni, a revenit la mama sa

Mama din Şoldăneşti care nu şi-a mai văzut de aproape jumătate de an fiica, în vârstă de trei ani, sechestrată de propriul tată, şi-a putut, în sfârşit, îmbrăţişa copilul. Instanța de judecată a emis un mandat care îi interzice bărbatului să se apropie de micuţă și de mama ei.

separator

Cu toate acestea, când femeia a mers la fostul său concubin ca să-şi ia fetiţa acasă, bărbatul a blocat intrarea în curte şi a refuzat să-i dea copilul. El a cedat doar după intervenţia poliţiei.

Pentru a calma spiritele, polițistul de sector și-a asumat rolul de mediator.

„Am adus parinții la condiția să stea și să discute cu copilul. Copilul s-a liniștit, și mama, până la urmă, a luat copilul și a plecat”, a spus poliţistul de sector, Ion Spoială.

Mama fetiţei, Veronica Scripnic, nu şi-a văzut copilul de aproape jumătate de an. Femeia spune că, după ce s-a despărţit de fostul său concubin, acesta a luat micuţa la Chişinău şi nu le-a permis celor două să se întâlnească. Sora Veronicăi crede că tatăl copilei ar fi manipulat-o, pentru ca fata să nu-şi dorească să revina la mama ei.

Sursa: www.publika.md

Grecia, devastată din nou de incendii de proporții

Pompierii greci au luptat cu incendii puternice în orășelul Koropi, la 30 de kilometri sud de Atena, alimentate de vântul puternic și care au forțat localnicii să-și părăsească locuințele, informează Reuters.

Circulația a fost suspendată pe tronsonul de autostradă care leagă Koropi de suburbiile Atenei. Un depozit a luat foc iar flăcările s-au extins la un doc de depozitare a unor ambarcațiuni, precum și asupra unor zone cu iarbă uscată și măslini.

Nu s-au înregistrat victime în rândul populației, dar autoritățile au evacuat două sate din apropiere. „Astăzi a fost o zi foarte dificilă. La fiecare 10 minute izbucnește un nou incendiu”, a declarat Vassilis Vathrakogiannis, purtător de cuvânt al pompierilor.

Incendiile de vegetație sunt ceva obișnuit în Grecia, dar au devenit din ce în ce mai devastatoare pe măsură ce verile au devenit mai fierbinți și mai uscate. Peste 40 de incendii au izbucnit în întreaga țară doar pe parcursul zilei de marți.

Patru avioane, șase elicoptere și zeci de mașini de mașini de pompieri au fost trimiși la incendiul izbucnit în apropierea Atenei.

În zonă nu a mai plouat de săptămâni întregi, astfel că vegetația este foarte uscată. Pompierii și voluntarii care-i ajută au trebuit să intervină pe temperaturi de 35 grade Celsius. Fumul a fost răspândit pe zone largi de rafale puternice de vânt.

„Mi-am salvat casa în ultimul moment. Totul s-a petrecut foarte repede”, a spus un localnic cu fața înegrită de fum, la Skai TV.

Incendiile de pădure de anul trecut au determinat evacuarea a 19.000 de oameni din insula Rhodos, iar 20 de persoane au murit în zona de nord a țării. Pentru acest an, Grecia a făcut pregătiri deosebite, angajând mai mulți pompieri și intensificând pregătirea lor.

Un miliardar împreună cu soția, fiul și nora sa au fost condamnați la închisoare pentru exploatarea servitorilor

Membri ai celei mai bogate familii din Marea Britanie au fost condamnați la închisoare pentru exploatarea personalului adus din India pentru a lucra la vila lor din Geneva, potrivit BBC. Acuzații au primit între patru și patru ani și jumătate de închisoare.

Se pare că, angajații erau în mare parte indieni analfabeți, care nu erau plătiți în franci elvețieni, ci în rupii indiene la care nu aveau acces, relatează gandul.ro, conform sursei citate.

Trei lucrători au susținut că familia le-a plătit doar 8 dolari pentru 18 ore pe zi de muncă. În plus, angajații nu aveau voie să părăsească locuința familiei când își doreau.

Procurorii au punctat că familia a cheltuit mai mulți bani cu câinele lor decât cu servitorii lor. În schimb, apărarea a susținut că angajații au primit ample beneficii, nu au fost ținuți în izolare și au fost liberi să părăsească vila. Angajații „au fost recunoscători celor din familie pentru că le-au oferit o viață mai bună”, a argumentat avocatul Robert Assael.

În urma verdictului, acuzarea a cerut un ordin de reținere imediată pentru cuplul mai tânăr, dar acest lucru a fost respins de judecător. Avocații care îi reprezintă pe inculpați au spus că vor face recurs.

Robert Assael, avocatul miliardarului, a spus că este bucuros că instanţa a respins acuzaţiile de trafic, dar a calificat sentinţa excesivă. „Sănătatea clienților noștri este foarte precară, sunt persoane în vârstă”, a zis acesta.

Familia deține Grupul Hinduja, un grup multinațional cu interese în petrol, gaze și servicii bancare. În plus, ei au și hotelul Raffles din Londra.

Mesajul emoționant pe care prințesa Kate l-a transmis soțului ei, prințul William, la împlinirea a 42 de ani

Prințesa de Wales i-a transmis un mesaj emoționant soțului ei, prințul William, la împlinirea a 42 de ani. „Toți te iubim foarte mult,” se arată în mesajul prințesei.

Mesajul de ziua de naștere este însoțit de o nouă fotografie a prințului cu cei trei copii ai săi.

Imaginea a fost făcută de prințesă în Norfolk luna trecută, scrie The Telegraph, și îi arată pe prinții George, Charlotte și Louis sărind peste dunele de nisip, de mână cu „tata”.

„La mulți ani, Tata, cu toții te iubim foarte mult!” se arată în mesaj, care este semnat „C x” pentru a denota Catherine și un sărut.

Test rapid de personalitate: Care față este mai fericită?
Articolul anterior
Dmitriy Naghiev despre femeile trecute peste 40 de ani!
Articolul următor