La fel ca alte pelicule românești lansate pe platforma de streaming, producția horror „Capra cu trei iezi“ a împărțit telespectatorii în două tabere, scrie adevarul.ro.
Lansată pe Netflix pe 23 martie, pelicula cu Maria Morgenstern și Marius Bodochi a intrat pe locul 1 în top 10 cele mai urmărite filme din România. Însă opiniile celor care au văzut filmul s-au aflat la extreme. Umii telespectatori au considerat că producția horror este o adevărată capodoperă, alții au fost foarte dezamăgiți, în pofida faptului că protagoniștii sunt două nume uriașe ale actoriei românești.
Iată ce au spus comentatorii pe pagina de Facebook a platformei Netflix.
- „Un film foarte bun, însă nerecomandat minorilor. De mult nu am mai văzut un film românesc atât de captivant“.
- „M-a traumatizat filmul asta și ați ruinat povestea pentru mine. Mă duc să arunc cărțile cu «Capra cu trei iezi», că nu vreau să mai aud de ea….. mai faceți și voi o comedie“.
- „Un film ce n-ar fi trebuit să existe…. crud, tâmpit, limbaj creat numai din arhaisme 90%… O poveste adaptată ce n-ar fi trebuit gândită că film niciodată. Groaznic… n-ai cum să extrapolezi în așa hal povestea și să transformi «iezii» în copii… Crud, jalnic, groaznic“.
- „Bun, foarte bun. Incredibilă atmosfera“.
- „Un film horror de prost. Nu ne mai facem bine! Exclus să fie văzut de copii“.
- „Fără supărare, dar mi se pare o dramă foarte proastă, nu poveste. Păcat!“.
- „Bun filmul, văzut în cinema“.
- „Of, of… Același tipar de când mă știu în filmele românești… ca la teatru… Sper să ne facem bine și noi în industria de film. Ecranizări după orice s-ar face nu putem depăși tiparul… Prea profundă pentru mine toată «industria» filmului românesc“.
Ce spune Marius Bodochi despre filmul „Capra cu trei iezi“
Una dintre cele mai cunoscute povești ale românilor, „Capra cu trei iezi“, a revenit în atenția publicului sub forma unei adaptări cinematografice. Pelocula regizată de Victor Canache îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.
În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă în vileag adevărata natură sadică (Marius Bodochi). Rolurile copiilor sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina şi Silviu Corbu.
„Regizorul respectă povestea lui Creangă, doar că schimbă personajele. În locul animăluțelor acum sunt oameni. Dar când un individ omoară un copil, atunci ce este? Un horror, nu? Exact asta se întâmplă în film. Motivația bărbatului-lup din film de a ucide un copil este, de fapt, o răzbunare pe mama celor trei copii. Bărbatul-lup are o dorință puternică pentru femeia respectivă. Aceasta îl refuză și de aici pornește drama. Așa s-a ajuns la un horror psihologic. Victor Canache insistă mult pe psihologia acestor personaje, pe care așa le creionează și Ion Creangă“ a declarat Marius Borochi.