Modelul italian, stropită cu acid de către fostul iubit gelos, și-a arătat chipul

Finalista concursului de frumusețe „Miss Italia”, Jessica Notaro, în vârstă de 30 de ani, pe care fostul iubit gelos a stropit-o în față cu acid, și-a arătat chipul.

separator

Acum doi ani, modelul s-a acoperit cu o eșarfă, dar apoi a scos-o spunând: „Vreau să vezi ce mi-a făcut. Aceasta nu este iubire ”. Tânăra a petrecut luni întregi în spital vindecând rănile și recuperându-se. Era într-o cameră izolată sterilă și vorbea cu toată lumea prin geam .„În timp ce acidul îmi mânca fața, eram în genunchi și m-am rugat lui Dumnezeu:„ Ia-mi frumusețea, dar lasă-mi măcar vederea”, a spus tânăra.

Tipul însuși, bodyguardul Jorge Edson Tavares, și-a negat vinovăția, acesta a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Ulterior, Jessica a fost operată din nou.

Notaro l-a cunoscut pe Tavares în urmă cu 3 ani când amândoi lucrau la delfinariul din Rimini, Italia.

În tot acest timp a fost un tip exemplar, dar după ce s-au despărțit, Jorge a devenit foarte gelos și a început să o urmărească.

„Tocmai a devenit obsedat. Știa programul meu de lucru și mi-a urmărit mișcările. Dacă întârziam 2 minute de la serviciu, el începea să-mi scrie: „Ce faci? De ce ești încă acolo? Cu cine ești? ”

Jessica se mutase deja cu noul ei iubit, dar Tavares a continuat să o amenințe. Apoi, fata a trebuit să fie lăsată singură – de dragul siguranței sale și al viitorului iubit.

„Mi-a fost frică să încep o relație. M-a urmărit peste tot, m-a amenințat și nu m-a lăsat în pace. El chiar a prefăcut o sinucidere în încercarea de a presiona mila. A venit la mine acasă cu o frânghie și s-a prefăcut că se spânzură la poarta din curtea mea. ”

Tavares a atacat modelul într-o parcare. Acum, Jessica spune că nu vrea să se răzbune. „Vreau doar să mă vadă și să știe ce a făcut.”

Moldova a fost plasată pe locul 126 în clasamentul țărilor influente din lume 

Agenția de Investiții a menționat că reprezentanții săi au participat la summitul Global Soft Power 2025 de la Londra, unde au aflat de la lideri și experți mondiali despre rolul puterii soft în modelarea relațiilor internaționale și stimularea creșterii economice. Unul dintre punctele-cheie discutate la summit a fost rolul vital al turismului, scrie infomarket.md.

Având în vedere că peste 90% din reputația unei țări ca „loc minunat de vizitat” are un impact direct asupra investițiilor străine directe (ISD), a atragerii talentelor și a creșterii economice generale, este clar că brandingul turistic este un element-cheie asupra căruia trebuie să ne concentrăm. Se subliniază faptul că Moldova a fost clasată pe locul 126 în ediția din acest an a Global Soft Power Index 2025.

Acest clasament evidențiază călătoria continuă a țării de a-și consolida influența globală și subliniază importanța eforturilor suplimentare de a dezvolta diplomația culturală, brandingul național și turismul ca factori-cheie ai schimbării. „Puterea soft nu este ceva imuabil, ci evoluează ca răspuns la acțiunile diplomatice, stabilitatea politică și angajamentul global. Țările trebuie să investească în diplomația culturală, brandingul național și relațiile internaționale pentru a-și îmbunătăți și menține influența în lume. Indicele Global Soft Power (Global Soft Power) se bazează pe un sondaj realizat în rândul a peste 170 000 de respondenți din peste 100 de țări și este cel mai cuprinzător studiu care oferă informații valoroase privind clasificarea atractivității țărilor pentru investiții, comerț, educație și turism”, a subliniat Agenția de Investiții din Moldova.

În luna martie a anului trecut, a fost raportat că Moldova a fost inclusă pentru prima dată în Global Soft Power Index 2024 și s-a clasat pe locul 118 din 193. În Global Soft Power 2025, ea s-a clasat pe locul 126. Potrivit studiului, SUA au rămas în acest an cel mai puternic stat din lume, în timp ce China a depășit pentru prima dată Marea Britanie și a ocupat locul 2. Japonia și-a păstrat locul 4, Germania locul 5, Franța locul 6, Canada locul 7, Elveția locul 8, Italia locul 9 și Emiratele Arabe Unite locul 10. Brand Finance întocmește un clasament al puterii soft a țărilor (influența acestora asupra comportamentului și preferințelor statelor, companiilor, comunităților și publicului prin influență culturală și informațională mai degrabă decât prin constrângere) pe baza unui sondaj realizat pe un eșantion de peste 173 000 de respondenți din peste 100 de țări. Acesta include toate cele 193 de țări care sunt membre ale ONU. Fiecare dintre acestea este evaluată în funcție de 55 de indicatori. Global Soft Power Index este calculat pentru al 6-lea an.

Evghenia Guţul îi cere lui Donald Trump să oprească finanţarea Republicii Moldova

Guvernatoarea Găgăuziei, Evghenia Guţul, care este susţinută de oligarhul fugar Ilan Şor, i se plânge lui Donald Trump, într-o scrisoare în limba engleză publicată pe platforma X a lui Elon Musk, că autorităţile centrale de la Chişinău provoacă „instabilitate” în autonomia găgăuză şi-i cere şefului Casei Albe să înceteze orice sprijin pentru preşedinta Maia Sandu, pe care o acuză că a instaurat „un regim dictatorial” în Republica Moldova, relatează News.ro citat de digi24.ro.

În scrisoarea către Trump, Evghenia Guţul spune că Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS, partidul de guvernământ) şi preşedinta Maia Sandu, „cu complicitatea” Partidului Democrat din SUA şi a politicienilor europeni, ar fi impus în Republica Moldova „terorismul politic”, au interzis partidul ŞOR şi deturnează ajutorul american pentru a finanţa propaganda favorabilă lor şi pentru a mitui politicieni europeni şi americani.

„Asistenţa financiară oferită de poporul american pentru implementarea unor proiecte importante în Moldova este deturnată. Guvernul fură aceşti bani şi îi redirecţionează pentru a finanţa propaganda şi ştirile false, precum şi pentru a mitui politicieni şi oficiali europeni şi americani. Între timp, oamenii din Moldova suferă din cauza sărăciei şi a lipsei de dreptate. Regimul Sandu a lipsit regiunea noastră autonomă, Găgăuzia, de toate drepturile sale constituţionale. Sandu şi PAS au provocat în mod deliberat instabilitate în Găgăuzia. (…) Cu aprobarea tacită a administraţiei Biden, Guvernul Moldovei a interzis partidul de opoziţie ŞOR, din partea căruia am candidat. (…) Aceasta nu este doar o ameninţare la adresa democraţiei, ci un adevărat terorism politic”, a scris Guţul, citată de NewsMaker. Cu gândul la alegerile parlamentare din acest an, politiciana prorusă, care a fost de mai multe ori la Moscova şi s-a întâlnit cu Vladimir Putin, îi cere lui Trump să se asigure că va fi un scrutin „corect” şi între timp să oprească finanţarea pentru Republica Moldova.

„Vă cer să opriţi finanţarea acestui regim criminal şi să sprijiniţi organizarea unor alegeri parlamentare corecte în Moldova în acest an. Ajutaţi-ne să restabilim democraţia şi statul de drept, bazate pe respectul pentru cetăţeni, drepturile şi libertăţile lor, valorile noastre tradiţionale şi credinţa noastră!”, a adăugat Guţul. NewsMaker precizează că nu este prima data când persoane din echipa lui Ilan Şor se adresează preşedintelui SUA, Donald Trump, de când acesta şi-a preluat mandatul la sfârşitul lunii ianuarie.

Pe 13 februarie, Partidul „Şansă”, în spatele căruia stă tot oligarhul fugar, a organizat un protest în faţa Ambasadei SUA la Chişinău, în cadrul căruia au cerut autorităţilor americane să nu mai sprijine partidul de guvernare. Pe pancartele pe care le-au desfăşurat manifestanţii scria: „Domnule Trump, salvaţi Moldova de dictatura lui Sandu”.

Liderul partidului „Şansă”, Alexei Lungu, a transmis de asemenea reprezentanţilor misiunii diplomatice o scrisoare destinată preşedintelui american. Oligarhul prorus Ilan Şor a fost condamnat în lipsă la 15 ani închisoare în Republica Moldova pentru implicarea în devalizarea băncilor din ţară şi s-a refugiat între timp la Moscova, de unde se implică şi finanţează acţiuni de destabilizare a Republicii Moldova. Investigaţii jurnalistice sub acoperire au arătat cum Ilan Şor a creat o adevărată reţea şi o schemă de cumpărare a voturilor la alegerile prezidenţiale din toamna anului trecut, câştigate la limită de Maia Sandu, graţie voturilor din diaspora. 

Rusia pregătește o acțiune specială peste doar câteva zile. Ce planuri are Putin

Direcția de Informații Militare a Ministerului ucrainean al Apărării avertizează vineri că Rusia pregătește o operațiune specială de propagandă peste doar câteva zile, când se vor împlini trei ani de la declanșarea războiului. În cadrul acestei acțiuni, Kremlinul ar intenționa să-și revendice victoria, în timp ce răspândește dezinformare și neîncredere în rândul populației ucrainene, dar și a statelor europene aliate, potrivit spionajului militar ucrainean, scrie digi24.ro.

„Armata de propagandă și serviciile speciale ale statului agresor Rusia, la instrucțiunile Kremlinului, își intensifică eforturile de a incita la neîncredere în rândul societății ucrainene, de a destabiliza situația din statul nostru și de a discredita Ucraina în rândul statelor partenere care oferă asistență militară extrem de importantă forțelor noastre de securitate și apărare în lupta împotriva ocupanților”, se arată într-un comunicat de presă publicat vineri de Direcția de Informații Militare a Ucrainei (GUR).

Potrivit GUR, propaganda rusă va lansa o serie de mesaje de genul „Occidentul a trădat Ucraina”, „Opinia europenilor și a ucrainenilor nu interesează nici Moscova, nici Washingtonul”, „SUA și Rusia au convenit totul pe la spatele Ucrainei”, „Guvernul ucrainean este ilegitim”, „Armata ucraineană pierde pe front”, „Oameni corupți fură miliarde de dolari din ajutorul american pentru Ucraina”. În plus, mai arată GUR, Rusia se pregătește să declare o presupusă „victorie” în războiul împotriva Ucrainei până la o „dată rotundă” – 24 februarie 2025, când se împlinesc trei ani de la începerea invaziei Rusiei. Mai mult, planurile menționate mai sus ar putea include și o „victorie a Rusiei asupra NATO”, deoarece propaganda Moscovei a descris mult timp războiul împotriva Ucrainei ca fiind un război cu Alianța, potrivit sursei citate.

„Liderii de la Kremlin au instruit serviciile speciale ale statului agresor Rusia să utilizeze la maximum eforturile diplomatice sporite ale noii administrații americane pentru a pune capăt războiului ruso-ucrainean și întâlnirea bilaterală a delegațiilor americană și rusă din Arabia Saudită din 18 februarie 2025, în campanii subversive de informare și psihologice”, mai precizează comunicatul. Unul dintre obiectivele-cheie ale noilor tehnici de propagandă ale Kremlinului pentru Rusia este de a acoperi statutul de agresor și criminal de război izolat de lumea civilizată cu mantia unei „părți constructive a conflictului”, care se presupune că este pregătită pentru o soluționare pașnică.

„În această parte a activității lor, serviciile speciale ruse atacă, în special, partenerii Ucrainei din Europa, care nu se retrag, ci mai degrabă își sporesc sprijinul pentru țara noastră. Pentru aceste guverne europene, Kremlinul folosește ștampila «dușmani ai păcii»”, se mai arată în comunicatul GUR.

Un băiețel de 3 ani s-a împușcat mortal cu o armă chiar de ziua sa de naștere
Articolul anterior
Israel începe testarea propriului vaccin anti-Covid, care a indus un „răspuns imun eficient”
Articolul următor
Close menu