Fiul cel mic al lui Michael Jackson, apariție rară la TV: Blanket a vorbit despre tatăl său și despre protejarea mediului

Tânărul în vârstă de 19 ani a evitat să apară în lumina reflectoarelor de la decesul tatălui său, din anul 2009.

Blanket, pe numele său real Prince Michael Jackson II, este cunoscut acum sub numele Bigi. El a acordat un interviu în timpul petrecerii de Halloween organizată de fratele său mai mare în California, care a avut scopul de a strânge fonduri pentru organizația Heal Los Angeles Foundation, scrie eva.ro.


„Este foarte multă istorie în această casă și în studioul de aici. Toate acestea îl reprezintă foarte bine. Vrem să facem lucruri care le aduc bucurie oamenilor și care să îi ajute în viață”, a spus Bigi despre acțiunea caritabilă organizată de fratele său.

Bigi a vorbit și despre pasiunea sa pentru protecția mediului, cu ocazia conferinței COP26.

„Cred că este important ca noi toți să știm despre asta. Cred că avem mult de lucru, dar generația noastră știe cât de important este”, a spus el despre protejarea mediului.

Prince II avea șapte ani când tatăl său a murit în urma unui stop cardiac provocat de o combinație fatală de medicamente prescrise de medicul lui. El și frații săi mai mari, Prince, de 24 de ani, și Paris, de 23 de ani, au fost crescuți de bunica lor, Katherine Jackson.  Bigi locuiește acum în propria lui casă din Calabasas, California, pe care și-a cumpărat-o în luna martie a anului trecut. Vila, care are o suprafață de aproape 600 de metri pătrați și are șase dormitoare și șapte băi, se află într-un complex privat de locuințe în care își au reședința staruri precum Dr. Dre sau John Travolta. În anul 2012, Bigi a apărut în documentarul „Jacksonology: Our Story” și a spus că nu are planuri să calce pe urmele tatălui și să intre în industria muzicală. „Uneori intram în camera tatălui meu în timp ce se pregătea pentru un eveniment și îl urmăream.

Era un dansator bun, un dansator foarte bun. Eu nu pot să dansez sau să cânt. Nu sunt genul de persoană care să cânte și să danseze. Când mă fac mare vreau să fiu regizor pentru că este distractiv. Fac diferite filmulețe când sunt acasă cu verii mei și cu prietenii”, a declarat el în 2012.

„Tata spunea că este un lucru bun să faci ceea ce îți place”, a adăugat el la acea vreme.
Blanket și frații săi erau văzuți adesea în public având fețele acoperite cu măști când tatăl lor era în viață, astfel încât să nu fie ușor de recunoscut în public. În show-ul său „Unfiltered: Paris Jackson & Gabriel Glenn”, Paris a dezvăluit de ce voia tatăl său ca ei să aibă fețele acoperite în public. „Când tata era mic, era în studio, se uita pe fereastră și îi vedea pe copii jucându-se în parc, iar el nu putea să facă asta.

Și-a dorit ca noi să nu trecem prin același lucru, așa că purtam măști”, a spus Paris. Ea a declarat că apreciază eforturile tatălui său pentru că le-a permis ei și fraților săi să meargă în locuri publice fără ca oamenii să se năpustească asupra lor. Paris a mai spus că spre deosebire de copilărie, de când a intrat în lumina reflectoarelor, după moartea lui Michael Jackson, a trebuit să accepte faptul că probabil nu va mai avea niciodată o viață privată.

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Ce faci atunci când totul s-a oprit? Pregătiri pentru o pană de curent catastrofală
Articolul anterior
Caz şocant! Un elev s-a sinucis după ce a fost dus la psihologul unei școli pentru că a purtat o fustă
Articolul următor