Foarfece, linguriţe şi papucei din colecţia vedetelor. Vezi de ce sunt bolnave!

Cineva colecţionează capace de la sticle de bere, altcineva, lenjerie intimă, iar o altă categorie nu se poate linişti până nu mai dă un ban pe o linguriţă, o pereche de pantofi sau o pereche de foarfece. Fetele de la „Paparazzi”, JurnalTV, au mers acasă pe la vedete ca să vadă de ce sunt bolnave.

separator

1. Soprana Olga Busuioc este un shopaholic cu stagiu. Nicio călătorie nu se termină până nu-şi umple bagajul cu ţoale noi. Deja nu mai duce contul bijuteriilor, a rochiilor colorate şi a pantofilor.  Şi-a făcut şi un dressing room acasă, un fel de muzeu de haine, din care nu se încumetă să vândă sau să facă cadou nicio piesă.

olga olga2 olga3

2. Dorina Cojocaru, prezentatoarea rubricii „Cărţile pe masă” de la „Deşteptarea” colecţionează clovni şi linguriţe. De ultima pasiune s-a îmbolnăvit când iubi i-a promis la telefon că o va mânca, nu cu polonicul, dar cu linguriţa. Dacă vrei să o faci fericită, dăruieşte-i încă o piesă aurită din colecţia de veselă a bunicii.

cojocaru5 cojocaru1

3. Cornel Botgros este fan FC Barcelona. Ne gândeam că ar putea colecţiona sau şosete de fotbalişti, sau postere pentru camera sa, sau majorete sexy. Dar, nu… înnebuneşte  când vede un tricou nou. De când a făcut  32 de ani prietenii din Spania îi fac cadou la fiecare aniversare câte un tricou de fotbalist cu anii împliniţi.

botgros33Снимок3 Снимок111 Снимок555 Снимок4442
Снимок2

4. Şi surorile Lupu au o boală, şi-au umplut cu vârf garderoba cu ii naţionale şi batiste.

surorile lupu lupulupu8

5. Anatol Ştefăneţ, liderul formaţiei „Trigon” are un perete plin de piese de colecţie. Foarfecele sunt vechea lui pasiune. Anatol susţine că aceste instrumente îl ajută să taie gândurile rele şi momentele neplăcute din viaţă.

stefanet1

6.Diana Grigor nu scapă de imaginea „babydoll”. Nu am rămas miraţi să aflăm că nu poate dormi noaptea fără colecţia sa imensă de urşi de pluş. A avut o tentativă să-i ducă la o casă pentru copii, dar se pare că s-a răzgândit.

diana1 diana4 diana6

Fetița ucisă de un troleibuz la Ciocana ar fi împlinit 14 ani. Mama i-a adus baloane-cifre la mormânt

Anastasia, fetița tamponată mortal de șoferița unui troleibuz pe trecerea pietonală de pe bd. Mircea cel Batrîn din sectorul Ciocana al capitalei, ar fi împlinit 14 ani în acest an. Acum o zi, mama ei, Olia Culai, a publicat un video pe rețele sociale de la cimitir, în care sunt surprinse jucării, flori și baloane-cifre legate de cruce. Postarea este însoțită de un mesaj plin de durere, scrie realitatea.md.

 „Моё самое большое счастье и горе (tr. cea mai mare fericire a mea și cea mai mare tragedie”, a scris mama Anastasiei.

Amintim că, pe 24 martie curent, Anastasia a încercat să traverseze strada regulamentar la o trecere de pietoni nedirijată, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta nr. 13 condus de o șoferiță. Taxatoarea spunea că s-a întâmplat în afara trecerii, însă imaginile surprinse și distribuite pe rețele o contrazic și confirmă versiunea polițiștilor.

Șoferița de la volan nu ar fi avut nicio săptămână de lucru. Pe parcursul mediatizării cazului, s-a încurcat în declarații și într-un final și-a recunoscut vina. În una dintre ședințele de examinare, a mărturisit că fetița ar fi nimerit într-o zonă oarbă și de asta nu ar fi văzut-o. Prima instanță a condamnat-o la 4 ani de îcbhisoare, dintre care doi cu suspendare, și cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Mama copilei a contestat hotărârea.

Anastasia era elevă a Liceului Teoretic „Dacia” cu predare în limba rusă din același sector și era singurul copil al soților Culai.

Campanie Anti-Bullying în toate instituțiile de învățământ general din țară

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale vor fi informați despre consecințele și metodele de prevenire a bullying-ului și a violenței în școli. Între 4-8 noiembrie în toate instituțiile de învățământ general din țară se va desfășura Săptămâna Anti-Bullying, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

În această perioadă în școli vor avea lor diverse activități de informare și educație pentru explicarea fenomenului, prezentarea consecințelor și metodelor de prevenire. Elevii vor fi antrenați în activități diverse, concepute pentru fiecare categorie de vârstă cum ar fi: ateliere de artă dedicate subiectului, vizionări de filme și materiale informative, discuții și alte acțiuni – toate pentru a promova empatia și toleranța în rândul copiilor.

Activitățile desfășurate în Săptămâna Anti-bullying vor contribui la o mai bună conștientizare a fenomenului, încurajarea copiilor să solicite ajutorul adulților în gestionarea situațiilor de violență, asigurarea unui mediu școlar mai sigur și mai prietenos pentru elevi. 

La 7 noiembrie, instituțiile educaționale vor marca „Ziua internațională împotriva violenței și bullying-ului în școli”.

Săptămâna Anti-bullying este parte a campaniei „Împreună, fără bullying!” și este organizată de Alianța ONG-urilor Active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) și Ministerul Educației și Cercetării, finanțată de Liechtenstein Development Service.

Serviciile publice în domeniul justiției vor fi îmbunătățite, iar activitatea instanțelor, eficientizată prin dezvoltarea tehnologiilor digitale

Serviciile publice în domeniul justiției vor fi îmbunătățite, iar activitatea instanțelor va fi eficientizată prin dezvoltarea tehnologiilor digitale și a sistemelor informatice. În acest sens, Guvernul a aprobat crearea Agenției pentru Digitalizare în Justiție și Administrare Judecătorească, ca urmare a comasării prin fuzionare a Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești și Agenției Resurse Informaționale Juridice, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Înființarea agenției este esențială pentru digitalizarea proceselor judiciare și avansarea în dezvoltarea conceptului de e-justiție, centrat pe nevoile cetățenilor. În același timp, activitatea agenției se va axa pe îmbunătățirea performanței instanțelor judecătorești și reducerea duratei proceselor.

Astfel, prin implementarea soluțiilor digitale, agenția va facilita accesul la justiție, va reduce birocrația, va crea un mediu mai transparent și eficient și va facilita accesul cetățenilor la informațiile juridice și procedurale.

Exclusiv: Valy Boghean a fugit de jurnaliști chiar și în ziua nunții!
Articolul anterior
Aşa arată fetița lui Horia Brenciu
Articolul următor