Forţele ruse de ocupaţie din Melitopol nu mai unde să depoziteze trupurile soldaţilor ucişi în lupte

Divizia de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării a transmis joi într-un comunicat de presă că armata rusă nu mai are unde să-şi depoziteze soldaţii ucişi, după ce a epuizat spaţiul dintr-o morgă improvizată din Melitopol, relatează Insider.

Forţele ruse de ocupaţie din Melitopol nu mai au unde să depoziteze trupurile soldaţilor ucişi în lupte

„Administraţia de ocupaţie din Melitopol caută urgent congelatoare şi frigidere industriale suplimentare. Se ştie că o fabrică de ambalare a cărnii, transformată într-o morgă, este deja plină cu cadavrele ocupanţilor ucişi şi nu mai are loc pentru şi mai multe trupuri”, se arată în declaraţia ministerului ucrainean al apărării.

Potrivit guvernului ucrainean, ministerul rus preluat fabrica pe 6 iunie pentru a servi drept morgă. Potrivit ucrainenilor, proprietarii fabricii au fost informaţi că vor trebui să predea instalaţia gratuit pentru a  conserva trupurile ruşilor căzuţi în luptă. 

Armata ucraineană susţine că trupurile sunt aduse din afara Melitopol şi aparţin trupelor care au luptat în localităţi din regiunea din sud-est Zaporojie .

„Aceste evenimente sunt asociate cu pierderi grele ale ocupanţilor în forţă de muncă. În plus, păstrarea pe termen lung a cadavrelor celor ucişi se datorează intenţiilor conducerii ruse de a ascunde amploarea reală a pierderilor de electoratul rus”,  a scris Ministerul Apărării din Ucraina.

Această informaţie de la guvernul ucrainean vine la doar o săptămână după ce Putin a ordonat ca peste 134.500 de recruţi să se alăture armatei ruse .

Forţele ruse au ocupat Melitopolul  în februarie, deşi ruşii s-au confruntăt cu o rezistenţă continuă din partea locuitorilor ucraineni ai oraşului.

Invazia Ucrainei de către Rusia a mers prost, mai ales după ce a suferit „pierderi devastatoare” în rândurile ofiţerilor săi.  Săptămâna trecută, Ucraina a susţinut că a distrus o întreagă armată rusă în Izium . Armata ucraineană a mai anunţat săptămâna aceasta că una dintre brigăzile sale a distrus o unitate rusă „de elită” după o încleştare de 14 ore în estul Ucrainei .

Oficialii occidentali estimează că aproximativ  15.000 de ruşi au fost ucişi în invazie . Ministerul ucrainean al Apărării a declarat miercuri  într-o postare pe Facebook că 31.500 de militari ruşi au fost ucişi până acum.

sursa

Caz șocant la Iași! Un copil de 3 anișori a fost găsit mort în casă. Părinții l-ar fi lăsat singur ore în șir, cât timp ei erau la băut

Incident de-a dreptul șocant într-o comună din Iași. Un copilaș de 3 ani a murit, după ce părinții l-ar fi lăsat singur ore în șir. Cei doi ar fi mers să bea într-un alt loc, scrie observatornews.ro

Update: Potrivit primelor informații, copilul era mort de câteva ore când autoritățile au ajuns la fața locului. Nu se știe dacă cel mic avea probleme de sănătate. Familia ar fi fost cunoscută pentru problemele cu alcoolul. 

Știre inițială:

Potrivit informațiilor, părinții au ajuns acasă dar au sunat abia peste câteva la 112, asta pentru că au crezut că cel mic doarme. 

Poliţiştii şi medicii sunt prezenţi la faţa locului și urmează să stabilească cum s-a produs nenorocirea. 

Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor europene și G7

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorii statelor europene și ai țărilor membre ale formatului G7, inclusiv SUA, Canada și Japonia, acreditați în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, Președinta Maia Sandu a evedențiat  principalele provocări cu care se confruntă țara noastră. Șefa statului  a remarcat  și impactul crizei energetice provocate de Rusia, care afectează direct nivelul de trai al cetățenilor și urmărește să influențeze procesele electorale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

În acest context, Președinta Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova își concentrează eforturile pe asigurarea securității energetice și reducerea vulnerabilității economice a cetățenilor. Șefa statului a mulțumit partenerilor internaționali pentru sprijinul acordat, subliniind că acest ajutor este esențial pentru stabilitatea Republicii Moldova, dar și pentru securitatea întregii regiuni.

Președinta a abordat, de asemenea, tema reformei justiției, subliniind că aceasta este nu doar o condiție pentru aderarea la Uniunea Europeană, ci și o așteptare clară a cetățenilor, care își doresc o justiție corectă, independentă și eficientă. „Reformele din domeniul justiției, în special evaluarea externă a judecătorilor, încep să aducă rezultate și trebuie să continue într-un ritm accelerat,” a punctat șefa statului. 

Un alt subiect important al discuțiilor a fost consolidarea eforturilor împotriva corupției politice. Maia Sandu a subliniat necesitatea de a întări arhitectura instituțională a organelor responsabile de combaterea corupției, și de îmbunătăți cadrul legal pentru aplicarea unor sancțiuni mai dure împotriva celor implicați în corupția politică și electorală. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea integrității alegerilor parlamentare.

Dialogul a reafirmat angajamentul Republicii Moldova de a continua reformele necesare pentru a face față provocărilor actuale și a construi un viitor mai sigur și mai prosper pentru cetățeni.

Atelier de caligrafie, dedicat lui Mihai Eminescu, la Biblioteca Națională, de Ziua Internațională a scrisului de mână

Astăzi, de Ziua Internațională a scrisului de mână, colegul nostru Anatol Fornea ne invită la un atelier de caligrafie. Se știe că și Mihai Eminescu a fost nu doar un mare poet, dar și un bun caligraf, după cum se poate vedea privind manuscrisele sale. Graficianul Valeriu Herța a organizat un masterclass de caligrafie, la Biblioteca Națională, pentru a promova în rândul elevilor frumusețea scrisului de mână, scrie tvrmoldova.md.

Scrisul de mână e un meșteșug rar în zilele noastre, la fel ca și maeștrii caligrafi. Pictorul Valeriu Herța a organizat un atelier de caligrafie, pentru a evidenția farmecul acestei arte, precum și frumusețea scrisului eminescian.

Valeriu Herța este un maestru al penelului, iar în anul dedicat lui Mihai Eminescu, a fost aleasă o lucrare de a sa, ce ilustrează chipul poetului, pentru coperta „Calendarului Național 2025”.

Încă doi generali ruşi, ucişi în războiul din Ucraina
Articolul anterior
Cum arată unul dintre imensele cimitire din Mariupol, unde pe majoritatea crucilor sunt doar numere, nu și nume
Articolul următor
Close menu