Fosta soție a lui Roman Abramovich se ascunde în vila din Londra de teamă că-și va pierde averea de 500 de milioane de lire

Irina Abramovich, în vârstă de 55 de ani, se teme că va avea de suferit și ea, după ce autoritățile britanice au pus sechestru pe averea lui Roman Abramovich, din cauza apropierii de Vladimir Putin.

Irina Abramovich // FOTO: Imago

Roman Abramovich și Irina au fost căsătoriți timp de 26 de ani, din 1991 în 2007, și împreună au 5 copii. Acum, Irina se teme că și-ar putea pierde și ea averea.

The Sun scrie că Irina s-a ascuns într-una din vilele pe care le deține în Londra, temându-se că ar putea suferi din cauza apropierii de oligarhul rus. Acesteia îi este frică de faptul că și averea ei, estimată la 500 de milioane de lire sterline, ar putea fi înghețată iar stilul ei de viață ar putea avea de suferit.

„Există averi și averi, dar apoi există banii lui Roman Abramovich. Au dus la o bogăție nemaivăzută. În mod normal, Irina iese în fiecare seară. Acum nu știe ce să facă. Simte că zilele ei în Mare Britanie sunt numărate. 

Oligarhii ruși sunt de vină pentru ce se întâmplă în Ucraina. Banii lor, pătați de sânge, nu trebuie să mai fie pompați în Londra pentru a le finanța stilul de viața extravagant”, a declarat un apropiat al Irinei Abramovich pentru The Sun.

Înainte ca guvernul britanic să îl sancționeze, Roman Abramovich a anunțat că dorește să vândă clubul Chelsea. Oligarhul rus hotărâse ca toții banii pe care îi va obține din vânzarea clubului să fie donați familiilor ce au avut de suferit în urma invaziei Rusiei.

„Vânzarea clubului nu va fi una accelerată, deoarece va urma un proces echitabil. Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut. Niciodată nu a fost vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci doar despre pasiune pură pentru joc și club.

Toți banii strânși vor merge către victimele războiului din Ucraina. Vom furniza fonduri pentru nevoile urgente și imediate ale victimelor, precum și sprijinirea activității de recuperare pe termen lung”, afirmase Abramovich.

Primăria din Bălți a redus programul de lucru pentru economisirea energiei electrice

Primăria municipiului Bălți a decis să modifice programul de lucru al angajaților pentru a reducere consumul de energie electrică în contextul stării de urgență, scrie IPN.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Alexandr Petkov pe 13 ianuarie 2025, noul program intră în vigoare imediat și stabilește un interval orar fix, între 08:00 și 16:30, cu o pauză de masă de 30 de minute, între 12:00 și 12:30.Decizia vine ca răspuns la recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 decembrie 2024, prin care au solicitat autorităților publice să adopte măsuri pentru economisirea resurselor energetice.Primăria a suspendat, de asemenea, toate graficele individuale de lucru stabilite anterior.Autoritățile locale mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în această perioadă, subliniind că măsurile adoptate au scopul de a sprijini funcționarea eficientă a instituției în condiții dificile.Primarul a subliniat că măsura este temporară și adaptată situației excepționale.

Crește consumul de energie: Astăzi a constituit cu 18% mai mult decât ieri

Energocom estimează pentru astăzi o creștere cu 18% a consumului de energie electrică pe malul drept al Nistrului, în comparație cu ziua de duminică, transmite IPN.

Cifra este mai mare și decât lunea trecută, cu 2%.

Energocom informează că a rezervat capacitatea comercială necesară la hotarul cu România, pentru a suplimenta cererea internă de electricitate cu importuri.Astfel, pentru data de 13 ianuarie, Republica Moldova își va asigura necesarul de energie electrică de la centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de la instalațiile locale de energie regenerabilă, precum și cu electricitatea importată, pe bază de contracte bilaterale și de pe bursă, notează sursa.

Republica Moldova va apela marți la energie de urgență, în intervalul 16:00-19:00

Pentru 14 ianuarie se planifică un consum de energie electrică pe malul drept al râului Nistru similar cu cel din data de 13 ianuarie. Din cauza limitei de capacitate a interconexiunii cu România (cumulat pe Piața pentru ziua următoare și pe Piața intrazilnică) nu a fost posibilă rezervarea integrală a capacității, anunță Energocom, citat de IPN.

Prin urmare, în intervalul orelor 16:00-19:00, pentru a-și acoperi prognozele de consum, Republica Moldova va apela la energie de urgență.„Pentru a nu avea deconectări de energie, operatorul de transport Moldelectrica va solicita de la operatorul de transport din România Transelectrica energie ca să poată să fie acoperit necesarul de consum. Deconectări nu vom avea”, a precizat pentru IPN consilierul directorului Energocom, Victor Bînzari.Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energia electrică pentru a putea micșora presiunea pe întreg sistemul.Potrivit Energocom, restul electricității necesare pentru data de 14 ianuarie va fi livrată de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de centralele de energie regenerabilă, precum și suplimentată cu energia importantă, atât în baza contractelor bilaterale, cât și de pe bursă.

Serghei Lavrov sugerează că Polonia ar vrea să ocupe vestul Ucrainei
Articolul anterior
Solistul trupei Okean Elzî a mulțumit moldovenilor pentru ajutorul acordat refugiaților
Articolul următor