Foști mercenari Wagner se alătură batalionului Akhmat din Cecenia și revin în războiul din Ucraina

Foști mercenari ai Grupului Wagner se alătură batalionului Akhmat din Cecenia și se îndreaptă spre războiul din Ucraina, a confirmat comandantul batalionului Akhmat, Apti Alaudinov, într-un interviu din 28 octombrie, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în cel mai recent raport al său.

Alaudinov a declarat că un număr „masiv” de soldați Wagner s-au alăturat diferitelor detașamente ale forțelor Akhmat și acționează în mai multe sectoare nespecificate ale frontului din Ucraina, potrivit Kyiv Independent, citat de ziare.com.

Alaudinov a afirmat că foști soldați Wagner își urmează foștii comandanți în unitățile cecene Akhmat. Alaudinov a precizat că luptătorii Wagner „au vorbit întotdeauna cu mult respect despre [‘Akhmat’]”, probabil în încercarea de a înăbuși discuțiile despre posibilele tensiuni între forțele Wagner și cele cecene după dușmănia dintre finanțatorul decedat al Grupului Wagner, Evgheni Prigozhin, și șeful Republicii cecene, Ramzan Kadîrov.

ISW continuă să evalueze că este puțin probabil ca fostele forțe Wagner fragmentate între Ministerul rus al Apărării și unitățile cecene Rosgvardia din diferite sectoare ale frontului să reapară ca organizație militară eficientă. ISW consideră că acestor forțe fragmentate „le va lipsi forța pe care Wagner a atras-o din faptul că era o organizație unitară sub o conducere clară și coerentă”.

Primarul Ion Ceban, la doi ani de război: ,,Rămânem solidari cu poporul ucrainean”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a transmis un mesaj, astăzi, 24 februarie, când se împlinesc doi ani de când Rusia a pornit un război împotriva Ucrainei.

,,2 ani de război în Ucraina. Din prima zi, noi, moldovenii, am fost alături și am ajutat cetățenii ucraineni și rămânem solidari cu poporul ucrainean.

PACE dorim în toată lumea și în țara vecinilor noștri. Și aici, acasă, cetățenii noștri își doresc siguranță, liniște și încredere în ziua de mâine.

În semn de solidaritate astăzi Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău și Arcul de Triumf vor fi iluminate în culorile drapelului Ucrainei”, a transmis Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Teren public de peste trei hectare din Capitală, dobândit ilegal. Procuratura a inițiat investigații

Un grup criminal organizat este investigat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pentru dobândirea ilegală a unui teren public de peste 3,3 hectare din municipiul Chișinău, prin folosirea unei încheieri judecătorești false.

Astfel, procurorii PCCOCS s-au autosesizat și au pornit o urmărire penală, în rezultatul căreia au acumulat suficiente probe care ar permite solicitarea arestării a doi membrii ai grupului criminal organizat.

În acest sens, cei doi au fost anunțați în căutare internațională, iar procurorii PCCOCS au depus demers la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care urmează a fi examinat în contumacie.

În cazul satisfacerii demersului procurorilor, cei doi învinuiți urmează să fie arestați pentru 30 de zile imediat după stabilirea locului aflării și reținerea acestora.

Reprezentanții PCCOCS menționează că investigațiile pe caz continuă și în privința altor terenuri și imobile pretins a fi dobândite ilicit de către membrii grupului criminal organizat.

Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la Chișinău

Delegația Uniunii Europene la Chișinău a arborat steagul Ucrainei pe clădirea sediului UE la Chișinău.

Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la ChișinăuFoto: European Union in the Republic of Moldova/Facebook

Potrivit Delegației, gestul vine să sprijine rezistența și curajul Ucrainei.

„Astăzi, ca și în oricare altă zi, suntem solidari cu Ucraina, marcând doi ani de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Reflectând la această zi, ne amintim cum, în ziua în care a început războiul în 2022, poporul Moldovei a dat dovadă de un extraordinar simț de solidaritate. Moldovenii și-au deschis inimile și ușile în fața celor care fugeau de războiul din Ucraina, demonstrând un adevărat spirit de compasiune și umanitate. Astăzi, steagul ucrainean este un simbol al curajului. Ucraina va învinge, iar Europa îi va fi alături la fiecare pas din această luptă”, se arată în mesajul Delegația Uniunii Europene în R. Moldova.

Amintim că astăzi, 24 februarie, se împlinesc doi ani de război în Ucraina.

Naftogaz nu va reînnoi contracul cu Gazprom. Gazul rusesc nu mai ajunge în Europa prin Ucraina
Articolul anterior
Iuliana Beregoi a trecut prin cabinetul medicului estetician? Schimbarea majoră apreciată de fani la chipul vedetei
Articolul următor