Foto. Iarna în Chișinău, acum 50 de ani. O colecție de poze rare publicate de Agenția Națională a Arhivelor

Agenția Națională a Arhivelor a publicat astăzi, 1 decembrie 2020, o colecție de fotografii de arhivă cu orașul Chișinău pe timp de iarnă, în perioada anilor 1966-1987. Așa arătau iernile pe atunci, cu ger și multă zăpadă!

separator

Maia Sandu a avut o întrevedere cu fostul președinte al României, Traian Băsescu

Președinta Maia Sandu a avut ieri, 28 mai, o întrevedere cu fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Sandu, discuții cu Băsescu: I-am mulțumit pentru grija față de MoldovaFoto: Facebook

„Am avut bucuria să-l reîntâlnesc pe ex-președintele României și deputatul în Parlamentul European, Traian Băsescu, și să-i mulțumesc pentru grija călduroasă și preocuparea constantă față de soarta Moldovei”, a notat Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Șefa statului a adăugat că „președintele Băsescu a avut mereu și continuă să aibă încredere în puterea noastră, a cetățenilor Republicii Moldova, de a ne reafirma demnitatea națională, libertatea și aspirațiile europene”.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu diaspora din Franța despre aderarea Moldovei la UE

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită în Franța, s-a întâlnit cu moldovenii stabiliți la Paris, cu care a discutat despre ultimele evenimente din Moldova și despre parcursul european al țării noastre. Oficialul a menționat că drumul pe care îl parcurge Moldova este unul complicat, care presupune multe reforme deloc ușoare, dar care sunt pentru beneficiul cetățenilor şi prosperitatea țării.

Grosu a discutat cu diaspora din Franța despre aderarea Moldovei la UEFoto: Multimedia.parlament.md

Potrivit lui Igor Grosu, pașii spre integrarea europeană sunt dificili, însă necesari.

„Ne dorim ca în 2024, atât la noi, cât și în întreaga lume, să învingă democraţia, pacea și libertatea, fiindcă aceste trei noţiuni sunt strâns legate între ele”, a spus Igor Grosu.

De asemenea, președintele Parlamentului i-a îndemnat pe moldovenii din diasporă să fie alături de Republica Moldova, ajutând țara în parcursul european.

„Este nevoie de implicarea fiecăruia pentru a construi Moldova europeană”, a subliniat șeful Legislativului.

Totodată, Igor Grosu a vizitat o afacere deținută de familia de moldoveni Elena Călugăreanu și Anatolie Bînzari, atelierul pictorului moldovean Sergiu Ciochină și Galerie Moldave, un butic comercial dedicat conservării istoriei, meșteșugului și culturii Moldovei.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară, a efectuat o vizită în Republica Franceză în perioada 27-29 mai, la invitația președintei Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet.

Spațiul aerian, temporar restricționat în contextul vizitei secretarului de stat al SUA, Antony Blinken

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) informează că pe parcursul zilei de astăzi, 29 mai, utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova va fi restricționată, în contextul vizitei oficiale în țara noastră a E.S. Antony J. Blinken, secretar de stat al SUA.

Astfel, potrivit AAC, în intervalul orelor 08:00 – 21:00 (ora locală), se interzic zborurile de aviație generală, elicopterele, baloanele cu aer cald, motodeltaplanele, parapantele, precum și aparatele de zbor fără pilot (dronă) în Sectorul 1 al TMA Chișinău.

„Vă mulțumim pentru responsabilitate și cooperare!”, mai anunță reprezentanții AAC. 

Un minor din Bălți s-a aruncat în gol, după ce s-a certat cu prietena sa
Articolul anterior
Un medic basarabean candidează pentru un mandat de senator în România
Articolul următor