Un medic basarabean candidează pentru un mandat de senator în România

Moldovenii cu cetățenie română sunt aşteptaţi la sfârşitul aceste săptămâni să participe la alegerile Parlamentare din România. Aceştia vor putea să-i aleagă pe deputații și senatorii din legislativul de la Bucureşti pentru următorii patru ani.

separator

Printre cei 136 de candidaţi pentru un mandat de senator se află şi Veaceslav Şaramet, un tânăr medic, născut la Chişinău. Acesta vrea să fie vocea românilor din Diaspora în Parlamentul României.

„Eu mi-am propus câteva obiective destul de simple: aducerea nivelului pensiilor din Republica Moldova la nivelul celor din România. Dezvoltarea sistemului de sănătate din Republica Moldova la cel puţin celui din România şi de ce nu autostrada Bucureşti-Chişinău ca să unim cele două capitale.”

În Moldova urmează 2 zile de vot, se votează nu doar duminică, dar şi sâmbătă.

Veaceslav Şaramet a avut şi un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„Este o sărbătoare care înseamnă foarte mult şi o datorăm faptului că acum 100 şi ceva de ani au fost nişte oameni care au avut curajul de a face nişte lucruri şi de a scrie istorie.”

Alegerile parlamentare din România au loc în data de 6 decembrie. Moldovenii cu cetățenie română vor putea vota timp de 2 zile, în 5 şi 6 decembrie. În acest sens, pe teritoriul Moldovei vor fi deschise 30 de secții de votare, dintre care şapte la Chişinău.

sursa: www.publika.md

Foto. Iarna în Chișinău, acum 50 de ani. O colecție de poze rare publicate de Agenția Națională a Arhivelor
Articolul anterior
Cercetătorii au descoperit un nou simptom asociat infecției cu noul coronavirus: senzație de uscăciune excesivă în nas
Articolul următor
Alte articole interesante