Frica de zbor a unui pasager a întrerupt procedura de decolare a unui avion. „Nu rezist, trebuie să cobor!”

Un incident neobișnuit a avut loc astăzi pe aeroportul Ciampino din Roma, capitala Italiei, când un avion al companiei aeriene Ryanair a fost nevoit să întrerupă procedura de decolare pentru a lăsa un pasager la sol.

Protagonistul evenimentului a fost un italian în vârstă de 55 de ani, care, în ciuda fricii sale clasice de a zbura, a decis să înfrunte temerile și să încerce să ajungă în Portugalia împreună cu soția și copiii săi.

Zborul, programat să decoleze la ora 6:30, nu a reușit să-și continue traseul așa cum era planificat, informează ziarul Il Messaggero, conform rotalianul.com.

Potrivit relatărilor celor prezenți la bord, bărbatul a cerut inițial să își schimbe locul, dorind să stea în partea din față a avionului, crezând că acest lucru îl va face să se simtă mai în siguranță.

Echipajul a încercat să îl acomodeze și să îl liniștească, însă pe măsură ce avionul începea să avanseze pe pistă, pregătindu-se de decolare, panica a început să îl cuprindă pe pasager.

„Nu rezist, trebuie să cobor, vă rog!”, a țipat pasagerul, potrivit sursei citate.

Frica s-a manifestat prin sudoare și tremurări, determinându-l pe bărbat să ceară cu insistență să fie lăsat să coboare din avion, implorând echipajul să oprească aeronava.

În fața acestei situații, căpitanul aeronavei, informat despre incident de restul echipajului, a luat decizia de a reveni la punctul de plecare pentru a-i permite bărbatului să părăsească avionul.

Această operațiune a condus la o întârziere de 40 de minute, însă avionul a putut să își reia ulterior zborul, familia bărbatului alegând să continue călătoria spre Lisabona.

În contextul acestui incident, este important de subliniat faptul că, din punct de vedere statistic, avionul rămâne cel mai sigur mijloc de transport, datorită tehnologiei avansate, sistemelor de control multiple și pregătirii riguroase a piloților și personalului de bord.

Cu toate acestea, reacțiile umane la zbor sunt subiective și variate, iar frica de a zbura poate fi influențată de diverse fobii și anxietăți.

Avionul, proiectat să zboare în cele mai mici detalii, rămâne un simbol al siguranței, însă experiența zborului poate provoca reacții diferite la nivelul corpului și creierului uman.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

35 de morţi într-un teribil accident în lanţ, în Egipt. Alte 53 de persoane au fost rănite
Articolul anterior
O româncă a înșelat un bărbat în Italia cu 15.000 de euro promițându-i o soție din România
Articolul următor